Чт, 2024-04-18, 19:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Липень » 26 » Окружний адмінсуд Вовка - хто і навіщо його трясе
13:55
Окружний адмінсуд Вовка - хто і навіщо його трясе
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Хто і навіщо трясе Окружний адмінсуд Вовка

Сьогодні зранку правоохоронці влаштували обшук в Київському окружному адмінсуді

Як повідомляли на ранок інсайдерські канали в Telegram, НАБУ разом з ГПУ та СБУ прийшли з обшуком в Окружний адмінсуд Києва. Та причини такого візиту для всіх стали загадкою. Згодом НАБУ оприлюднило офіційне повідомлення, яким дещо прояснило ситуацію. Антикорупціонери сказали, що обшуки проходять по справі можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. Більше не розповіли – наразі це таємниця.

Судово-юридична газета в свою чергу дізналася, що правоохоронці завітали до кабінетів голови суду Павла Вовка, заступника голови Євгена Аблова, суддів Олексія Огурцова, Віталія Амелехіна.

"З другого поверху блоку Б, де знаходиться кабінет голови суду, не випускають суддів і апарат суду. Також заблокована канцелярія ОАС", – йшлося у повідомленні.

На момент написання статті, ГПУ та СБУ не надавали інформацію про ситуацію в Окружному адмінсуді.

Джерела Depo.ua зазначали, що після зміни влади в Україні та відходу Петра Порошенка наразі спостерігається відсутність "смотрящего" за судами. А Окружний адмінсуд став надто скандальним, оскільки ухвалював чимало резонансних рішень. Це і визнання незаконною націоналізацію "Приватбанку", поновлення Романа Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби, заборона Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, зупинка перейменування УПЦ МП…

А головний суддя Вовк став головним антигероєм, бо ще до поразки Порошенка в другому турі почав ухвалювати скандальні рішення, чим примусив суспільство говорити про реванш.

Говорячи про Вовка і Окружний адмінсуд, в кулуарах його відносять до сфери впливу Андрія Портнова. Останній після повернення в Україну наполегливо закидує позовами Петра Порошенка і, знову ж таки, у недореформованій судовій гілці влади саме Портнов має гарні зв'язки ще з часів роботи із Януковичем.

Тому візит НАБУ Артема Ситника, який за Зеленського прийнявся активно демонструвати роботу, СБУ друга президента Івана Баканова та ГПУ, в якій досить вагому роль грає заступник генпрокурора Сергій Кізь (за інформацією "Схем", він є протеже Андрія Богдана), наштовхує на думку, що таким чином після тріумфу на парламентських виборах "зелена" влада демонструє тому ж Портнову, хто в домі господар.

Причину навідатися до Вовка знайти можна завжди. В травні 2017 року в цьому суді НАБУ також проводила обшуки. Суддя Євген Аблов пов'язував їх з розглядом двох справ проти НАБУ: про оскарження створення громадської ради при НАБУ; про оскарження призначення заступника голови НАБУ.

Але справжня мета схоже інша. Не дуже приємно, коли ти – президент, маєш монобільшість в парламенті. А важливі суди може контролювати якийсь Андрій Портнов. Головним тут має бути хтось із влади. Якщо не особисто Зеленський, то, можливо, Андрій Богдан...

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 481 | Додав: adminA | Теги: Окружний адмінсуд Вовка, хто і навіщо трясе
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ