Пт, 2024-03-29, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Окупанти планують ескалацію боїв на 9 травня. ВІДЕО
19:03
Окупанти планують ескалацію боїв на 9 травня. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

П'ятеро українських військових поранені внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу, також троє військовослужбовців загинули, підірвавшись на фугасі, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військових загинули, ще п'ятеро поранені", - сказав він на брифінгу в середу, 20 квітня, в Києві.

Лисенко уточнив, що втрат зазнали на Донецькому напрямку.

Лисенко уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що троє військовослужбовців загинули і двоє були поранені в результаті обстрілу в районі Майорська, ще двоє були поранені в Ленінському, і ще один - у Верхньоторецькому.

На Донецькому напрямку за минулу добу зафіксовано 9 обстрілів. Найбільш "гарячими" точками стали Верхньоторецьке, передмістя Горлівки, промзона Авдіївки і Донецький аеропорт.

На Маріупольському напрямку супротивник продовжує обстрілювати Мар’їнку і Широкине. За минулу добу тут було зафіксовано 14 обстрілів.

Лисенко поінформував, що відносний спокій був зафіксований на Луганському напрямку.

Напередодні в штабі АТО повідомляли, що вісім українських військовослужбовців зазнали поранень, загиблих немає. У Станиці Луганській було поранено трьох військових, одного в Мар'їнці та чотирьох - в Авдіївці. У всіх випадках - це поранення внаслідок обстрілу з боку бойовиків.

Раніше в прес-центрі штабу зазначали, що Світлодарська дуга, передмістя Горлівки, Авдіївська промзона, Донецький аеропорт залишаються гарячими точками зони АТО. У розвідці також повідомили, що неподалік Новоселівки у Волноваському районі сили АТО збили безпілотник російського виробництва.

Противник планує активізацію боїв перед 9 травня, на паради гречкою заманюють місцевих жителів - ГУР

Противник має намір напередодні 9 травня активізувати бойові дії, в тому числі наступального характеру, на Донецькому і Маріупольському напрямку, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Напередодні святкування Дня Перемоги командування російських окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою - демонстрація сили і "значних досягнень" у створенні збройних формувань т.зв. "ДНР". Розглядаються варіанти проведення бойових дій наступального характеру на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів в т.зв. "сірій зоні" на Маріупольському напрямку", - йдеться в повідомленні ГУР на його сайті в середу.

Військова розвідка зазначає, що для посилення пропагандистського ефекту передбачається провести такі заходи під час перебування на тимчасово окупованих територіях сходу України представників іноземних проросійських рухів і партій, запрошених для участі в травневих святах, особливо 9 травня.

У повідомленні також зазначено, що є наказ притримати виплату грошового утримання до кінця травня з тим, щоб не зірвати проведення військового параду й утримати криміногенну обстановку в місцях проведення урочистостей.

Крім того, ГУР інформує, що через відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів у терміновому порядку закуплено білий лінолеум, а замість дефіцитних чоловічих рукавичок білого кольору, військовослужбовцям видали жіночі.

Для масового залучення місцевих жителів передбачається видача продуктових наборів з основним "делікатесом" - китайською гречкою і парадною атрибутикою (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів з портретами колишніх і сучасних "вождів"), доставка яких з території Росії запланована на 21 квітня в черговому гуманітарному конвої. Головна умова отримання продуктового набору - участь у "масовці", зазначає українська розвідка. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: ескалація боїв, окупанти, 9 травня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ