Сб, 2024-04-27, 06:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 28 » Опитування: майже половина українців готова вийти на новий Майдан
17:37
Опитування: майже половина українців готова вийти на новий Майдан
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Майже половина українців – 45,3% - заявляють про готовність брати участь в акціях протесту. Про це свідчать результати всеукраїнського дослідження на тему: "Протестні настрої українців", проведеного експертами Інституту Горшеніна, повідомляє УНІАН.

Згідно з результатами опитування, більшість українців - 77,6% - висловили підтримку всеукраїнській акції протесту вчителів; кожний десятий опитаний - 10,8% - ставиться до даної акції байдуже, а 3,2% - засуджують її. Не знають про акцію протесту вчителів, яка пройшла в Україні, 8,4% респондентів.

При цьому, згідно з результатами опитування, 48,5% українців не готові брати участь в будь-яких акціях протесту. І майже така сама кількість опитаних - 45,3% - висловили готовність брати участь у подібних акціях. Важко відповісти на це запитання 6,2% респондентів.

Також, за даними опитування, більше третини українців - 36% - заявили, що змусити взяти участь в акції протесту їх може зростання цін на товари і послуги. Для чверті опитаних - 25,8% - такою причиною може стати зарплата (пенсія, стипендія), що не вчасно виплачується, а для кожного п'ятого - 19,4% – відсутність роботи або загроза її втрати.

Високий рівень корупції може змусити взяти участь в акціях протесту 17,1% опитаних, порушення громадянських прав і свобод – 14,8%, політична ситуація в країні – 7,7%.

З інших причин можуть брати участь у подібних акціях 3,3% респондентів, а 7,3% - важко відповісти на це запитання. При цьому більше чверті українців - 26,1% - заявили, що не візьмуть участі в акціях протесту за жодних умов.

Дослідження проводилося 25-27 березня методом телефонного опитування. Всього, згідно з випадковою вибіркою, було опитано 1000 респондентів віком від 18 років в усіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, у Києві у вівторок, 22 березня проходила численна акція протесту працівників освіти. Майже 10 тисяч мітингувальників зібралися біля будівлі Кабінету міністрів, починаючи з вулиці Садової. Частина з них розташувалася в Маріїнському парку, навпроти будинку уряду.

Напередодні педагоги провели аналогічні мітинги в містах свого проживання. Один з наймасштабніших відбувся у Львові.

Крім того, у понеділок, 21 березня, в Україні стартувала всеукраїнська акція протесту проти соціальних реформ. Учасники акції організували автопробіг зі Львова і Луганська, в рамках якого вони протестували і вимагали відставки уряду Миколи Азарова. Зустрілися вони 25 березня в Києві, де провели спільну акцію протесту. Повідомлялося, що ДАІ перешкоджало учасникам автопробігу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ