Сб, 2024-04-20, 03:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Новим законом про вибори опозиція задоволена
10:14
Новим законом про вибори опозиція задоволена
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За прийнятим у четвер законом опозиція виграє парламентські вибори-2012. Про це заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, повідомляє його прес-служба.

У партії зазначають, що прийнятий закон "враховує вимоги опозиції і не дозволить сфальсифікувати голосування в 2012 році".

"Цей законопроект був вироблений в результаті роботи тимчасової слідчої комісії, яку очолив член партії "Фронт змін" Руслан Князевич. Вона була створена за наполяганням опозиції і зробила неможливим форсування прийняття законопроекту депутатів Партії регіонів, покликаного фальсифікувати вибори", - наголошується в повідомленні.

Коментуючи рішення, Яценюк підкреслив: "Це - перемога опозиції. Були чітко сформульовані вимоги опозиції, і нам вдалося домогтися виконання цих вимог".

"Більшість хотіла прийняти закон, яким вкрала б голоси виборців, як це було під час місцевих виборів. Ми не допустили прийняття цього закону і фальсифікації. За цим законом опозиція виграє парламентські вибори 2012 року", - заявив він.

"Завдяки прийняттю цього закону ми показали, що опозиція може перемагати і змушувати владу рахуватися з нашими вимогами", - наголосив депутат від НУ-НС.

"Цей закон дає можливість провести демократичні вибори. Під тиском опозиції за основу був узятий законопроект, який пройшов експертизу Венеціанської комісії з урахуванням його рекомендацій і наших базових вимог, які ставила перед владою опозиція і міжнародне співтовариство", - заявив з парламентської трибуни голова фракції НУ-НС , член "Фронту змін" Микола Мартиненко.

"Опозиція опинилася перед обмеженим вибором: або змішана система з масштабними фальсифікаціями, як це планувала влада, або закон, який дає шанс суспільству на демократичні вибори. Ми вибрали другий варіант. На жаль, по деяким політичним позиціям досягти домовленостей не вдалося. Але з 20 вимог опозиції 17 задоволені повністю", - підкреслив він.

Як відомо, опозиція вимагала затвердити законом систему виборів 75 на 25, де 75 - пропорційна частина, 25 - мажоритарна. Також опозиція наполягала на участі блоків у виборах і знизити виборчий бар'єр.

Ці вимоги в ході голосування враховані не були.

"Бютівець": голосування за нові правила виборів - вимушений крок

У фракції "БЮТ-Батьківщина" називають вимушеним кроком голосування за закон про вибори народних депутатів у тому вигляді, в якому він був ухвалений у четвер в цілому. Про це в інтерв'ю журналістам заявив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Міщенко, повідомляє УНІАН.

"Це вимушений компроміс. Ми вибрали найкраще з того, що нам пропонувалося. Варіанти були або фальсифікація виборів, або максимально прозора виборча система", - сказав Міщенко.

За словами народного депутата, відтепер опозиція має шанс поборотися в мажоритарних округах і навіть перемогти у них і сформувати більшість у наступному парламенті.

В той же час Міщенко зауважив, що, на жаль, опозиції не вдалося відстояти норми про 3% прохідний бар'єр і щодо участі блоків у виборах.

При цьому він висловив переконання, що для партії "Батьківщина" не буде проблемою подолати бар'єр у 5%, оскільки вона є основним учасником Блоку Юлії Тимошенко.

Як відомо, у четвер Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про вибори народних депутатів".

Законом передбачено, що вибори проводитимуться за змішаною системою - 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а 225 - за мажоритарною системою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: вибори, закон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ