Пт, 2024-03-29, 14:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » Оприлюднено перші фото і відео японських камікадзе, які ведуть битву за порятунок АЕС (ВІДЕО)
13:52
Оприлюднено перші фото і відео японських камікадзе, які ведуть битву за порятунок АЕС (ВІДЕО)
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У Японії в найтяжчих і найнебезпечніших умовах тривають ремонтні роботи на постраждалій від землетрусу АЕС "Фукусіма-1". У турбінному залі третього реактора підвищену дозу радіоактивного опромінення отримали три фахівці, розповіли в четвер в національному Агентстві з атомної та промислової безпеки. Крім того, минулої ночі на АЕС при відновленні енергосистем було поранено дві людини, передає NEWSru.com.

За даними Агентства з атомної та промислової безпеки, доза радіації, отримана трьома співробітниками АЕС, склала 170-180 мілізіверт на годину - вони отримали опромінення кінцівок, стоячи на залитій водою підлозі. Постраждалі були доставлені до лікарні, у двох з них виявлено ураження шкіри, передає ИТАР-ТАСС. Два співробітники залишилися в лікарні на стаціонарне лікування, ще одній госпіталізація не знадобилася, передає телеканал NHK

Сьогодні також з третього енергоблоку був частково евакуйований персонал, повідомила компанія-оператор АЕС Tokyo Electric Power Company (TEPCO). Про причини евакуації невідомо, відзначає агентство Kyodo. Можна, однак, припустити, що людей довелося рятувати з-за підвищеного рівня радіації.

Раніше в списку людей, які отримали дозу опромінення понад 100 мілізіверт значилися 8 співробітників АЕС. Гранична річна норма опромінення в Японії складає 1 мілізіверт на рік.

ЗМІ публікують перші фотографії і відео з будівлі аварійної АЕС, на яких відображені деякі з 50 безіменних героїв, які з небезпекою для життя працюють усередині будівлі станції. Як писала преса, ці люди, йдучи на вахту, попрощалися зі своїми близькими, тому що знали, що радіація може завдати їхньому здоров'ю непоправної шкоди.

На знімках видно, в яких важких умовах доводиться працювати героям Фукусіма, підкреслює британська газета The Daily Mail. На їхніх головах захисні каски, обличчя повністю закриті масками, руки - гумовими рукавичками. Вони одягнені або у сині формені куртки, або у комбінезони білого кольору.

Працювати рятувальникам деколи доводиться у цілковитій темряві, вони висвітлюють собі дорогу ліхтариками. Група з 50 співробітників TEPCO цілодобово, змінюючи один одного, щоб не так довго піддавати себе небезпеці опромінення, намагається нормалізувати ситуацію на аварійній станції. Рятувальники відновлюють електропостачання і охолоджують відповідної системи реактори, що виходять з ладу через перегрів. Преса шанобливо охрестила цих людей "ядерними самураями".

Після землетрусу магнітудою 9,0 на північному сході Японії, що стався 11 березня, на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. У результаті інцидентів на АЕС було виявлено кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також накласти заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 960 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ