Чт, 2024-03-28, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 14 » Отруєння дітей у Севастополі: санлікаря звільнили, табір закрили
19:35
Отруєння дітей у Севастополі: санлікаря звільнили, табір закрили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Наказом Державної санітарно-епідеміологічної служби України звільнено головного державного санітарного лікаря Севастополя Володимира Тарасова. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України, передає "Інтерфакс-Україна".

- Табір "Альбатрос", де допустили масове отруєння дітей із РФ, закрили, чергового заїзду не буде
- В Україні половині дитячих таборів загрожують харчові отруєння й кишкові інфекції
- Аіщенко заявляє, що стан російських дітей, які отруїлися в Севастополі, задовільний

Як повідомлялося, 13 липня міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко заявив, що головний державний санітарний лікар Севастополя буде звільнений через масову госпіталізацію дітей з харчовим отруєнням.

За словами міністра, рішення про звільнення санлікаря Севастополя ухвалено за підсумками роботи головного санітарного лікаря України Анатолія Пономаренка. "Це його міра відповідальності і, найголовніше, - його рішення. А я йому ухвалити рішення допоможу, яке вже чітке, і не обговорюється", - підкреслив Аніщенко.

Табір "Альбатрос", де допустили масове отруєння дітей із РФ, закрили, чергового заїзду не буде

Через масове отруєння дітей і дорослих у дитячому таборі "Альбатрос" (Севастополь) вирішено призупинити діяльність цього закладу, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Сьогодні ухвалено рішення про призупинення діяльності дитячого табору оздоровлення та відпочинку санаторно-оздоровчого комплексу ЗАТ "Альбатрос", у зв'язку з чим скасовано третій заїзд", - йдеться в повідомленні, поширеному в четвер.

Прес-служба також зазначає, що станом на четвер на лікуванні в інфекційному відділенні клінічної лікарні №8 Севастополя залишаються 77 дітей, яких у вівторок госпіталізували з ознаками гострої кишкової інфекції.

"Усім пацієнтам надають необхідну медичну допомогу в повному обсязі. Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів", - наголошує прес-служба.

Нагадаємо, що майже 80 дітей з Росії, які відпочивали в оздоровчих таборах "Альбатрос" і "Нахімовець" під Севастополем, 12 липня госпіталізовано з ознаками харчового отруєння. За даними МНС, отруїлися 78 дітей і шестеро вихователів. Усього там відпочиває 293 дитини з Росії віком від 8 до 16 років.

Раніше повідомлялося про отруєння дітей у Чернігівській і Запорізькій областях.

В Україні половині дитячих таборів загрожують харчові отруєння й кишкові інфекції

В Україні в кожній другій оздоровчій установі для дітей виявлено істотні порушення санітарних і епідеміологічних норм, що загрожує відпочивальникам харчовими отруєннями та інфекційними хворобами, передає ТСН.

Це було виявлено під час перевірок дотримання законодавства про оздоровлення і відпочинок дітей, які організувала Генпрокуратура із залученням органів контролю.

Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, в таборах-порушниках не забезпечений належний контроль за якістю харчування, термінами зберігання продуктів, не дотримуються санітарно-гігієнічні і технологічні правила при організації процесу приготування їжі.

"Як наслідок, лише впродовж липня 2011 року зареєстровано масові харчові отруєння дітей під час оздоровлення та відпочинку. Зокрема, з спортивного табору "Колос" Чернігівської області - 21 дитина. До Запорізької обласної інфекційної лікарні поступило 18 дітей, які відпочивали у дитячому оздоровчому таборі "Салют", - зазначили в ГПУ.

За фактами масового отруєння дітей прокурори Севастополя, Запорізької і Чернігівської областей порушили кримінальні справи. Ініційовано притягнення до відповідальності посадовців контролюючих органів.

З метою запобігання подальшому поширенню харчових отруєнь та інфекційних захворювань у дитячих оздоровчих установах Генпрокуратура надіслала вимогу до Державної санепідемслужби України щодо посилення нагляду за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм, контролю якості води, харчових продуктів і термінів їхнього зберігання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ