Чт, 2024-03-28, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 21 » П'яні "мажори" Кончі-Заспи на водному скутері потопили човен з людьми і втекли
17:10
П'яні "мажори" Кончі-Заспи на водному скутері потопили човен з людьми і втекли
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Дніпрі під Києвом, біля Жукового острова, трагічно загинули 30-річні кияни Євген Савченко і Світлана Дроздова. У човен, на якому вони відпочивали, на великій швидкості врізався водний скутер.

Удар був такий сильний, що скутер після зіткнення на повному ходу перескочив через човен, а той пішов на дно. Тіло чоловіка з важкими травмами пізніше вдалося витягти з річки. Жінку знайшли тільки вчора ввечері, пише газета "Сегодня" з посиланням на близьких друзів загиблих.

"Все відбувалося неподалік Кончі-Заспи, біля ресторану, де, як божевільні, часто носяться мажори, для яких не існує правил поведінки на воді. Від удару Женю викинуло у воду. Світлана, мабуть, вибратися не змогла і, схоже, потонула разом із човном", - розповів друг Євгена Сергій Злобін.

Сергій стверджує, що рибалка, який став мимовільним свідком аварії, чув, як після зіткнення зі скутера долинали п'яні голоси. "Ти живий?", - запитав один. "Начебто так", - відгукнувся другий. Після цього скутер помчав далі.

"Це шокувало найбільше. Хлопці не надали постраждалим допомоги, а втекли з місця злочину. Когось із них, думаю, ще можна було врятувати", - вважає Злобін.

Вдова Савченка, яка залишилася з маленькою дитиною, звернулася до міліції. Однак поки що кримінальної справи не порушили. Правоохоронці повідомили, що "переконливих доказів того, що люди загинули через чиїсь навмисні дії, не здобуто, і поки що ведеться лише дослідча перевірка - уточнюються деталі, опитуються можливі свідки".

За словами Злобіна, судмедекспертиза дійшла висновку, що "смерть Євгена Савченка настала в результаті удару в голову, численних переломів ребер з правого боку, пошкодження внутрішніх органів, закритої травми грудної клітки і очеревини, а також крововиливів, викликаних водним транспортом".

Щороку на Дніпрі від яхт, човнів, скутерів гинуть 2-3 людини. У 2008 році на Оболоні катер переїхав жінку, яка плавала у воді, після цього їй видалили нирку. Винуватця засудили до 6 років в'язниці. А в 2009-му на Одещині чоловік на скутері протаранив гумовий човен з трьома відпочивальниками. В результаті молода жінка впала в кому.

Згідно з правилами плавання по Дніпру в районі Києва, затвердженими Київрадою, швидкість плавзасобів не повинна перевищувати 15 км на годину. Однак деякі розганяються до 110 км/год.

У Верхньодніпровському регіональному представництві Річфлоту розповіли, що інспектори не можуть змінити ситуацію - у них немає швидкісних катерів і навіть необхідної кількості постів. За нормативами, вони мають бути через кожні 100 метрів, а зараз - через кожні 600 м.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ