Сб, 2024-04-20, 07:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Папу Римського звинуватили у покриванні колег-педофілів
16:41
Папу Римського звинуватили у покриванні колег-педофілів
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/


Духовенство Ватикану не стало позбавляти сану американського священика, який підозрювався в діях сексуального характеру щодо 200 хлопчиків у штаті Вісконсін, пише NEWSru.com з посиланням на американську газету The New York Times.
Згідно з документами, які є частиною матеріалів судового розгляду, в педофілії було викрито священика Лоуренса Мерфі, який працював у школі для глухих дітей з 1950-го по 1974 рік. Із листування священнослужителів виявляється, що їхньою основною метою було захистити церкву від скандалу. У підсумку представники Ватикану не стали позбавляти Мерфі сану.

У документі також звучать звинувачення на адресу Йозефа Ратцінгера (Папа Римський Венедикт XVI), який у ті роки був архієпископом у Німеччині. Він і його безпосередні підлеглі часто не інформували цивільну владу та своє керівництво про випадки сексуального насильства.

Інформація про випадки, подібних інциденту з Мерфі, підлягає розгляду у ватиканській Конгрегації доктрини віри, яка вирішує, чи повинні викриті священнослужителі постати перед судом канонічним і позбутися сану. Протягом кількох десятиліть в Конгрегацію було направлено тисячі таких скарг.

У випадку ж з Мерфі поліція і прокурори проігнорували повідомлення жертв. Священика не піддали церковним дисциплінарним заходам. У документі також йдеться, що ні до правоохоронних органів, ні до цивільної влади не дійшло і звернення трьох архієпископів у штаті Вісконсин - вони теж повідомляли, що Мерфі чинив стосовно дітей дії сексуального характеру.

Мерфі так і помер у сані священика в 1998 році, продовжуючи працювати з дітьми в церковних притулках і школах.

Останнім часом скандали, пов'язані зі звинуваченнями католицьких священнослужителів у розбещенні малолітніх, вибухнули в кількох країнах Європи.

Звинувачення за результатами багаторічного розслідування були пред'явлені приблизно 100 священикам в Ірландії. Минулої суботи, 20 березня, Ватикан опублікував послання Венедикта XVI до жертв цих служителів Католицької церкви в Ірландії, в якому Папа вибачився за своїх ірландських колег.

А у Німеччині скандал вибухнув у Мюнхенській єпархії, яку в 1977-1982 роках очолював нинішній Папа, а тоді - архієпископ Йозеф Ратцінгер. З його відома туди 1980 року був переведений для проходження терапії викритий у педофілії священик. Однак, замість того щоб лікуватися, пастор практично відразу продовжив служити в церкві, де знову поглумився над дітьми.

Незважаючи на це, він досі служить в одній із баварських парафій.

Заяви про сексуальні домагання надходили і від колишніх учасників хору хлопчиків Regensburger Domspatzen, яким до 1994 року керував Георг Ратцінгер, брат Папи Римського Венедикта XVI (у миру - Йозефа Ратцінгера). Монсеньйор Ратцінгер стверджував, що нічого не знав про випадки педофілії в його хорі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1181 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ