Пт, 2024-04-26, 18:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 28 » Партія Ангели Меркель програла "зеленим" у регіоні, де керувала впродовж 58 років
13:26
Партія Ангели Меркель програла "зеленим" у регіоні, де керувала впродовж 58 років
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Урядова коаліція Німеччини - Християнсько-демократичний союз (ХДС) в союзі з вільними демократами - зазнала поразки на виборах в південно-західних землях ФРН, передає Deutsche Welle.

Землю Баден-Вюртемберг вважали "цитаделлю ХДС" - партія канцлера Ангели Меркель беззмінно керувала цим регіоном протягом майже 58 років. Проте на останніх виборах більшість отримали "зелені" і соціал-демократи (CLGU) - разом вони набрали 47,3%, тоді як за ХДС, за попередніми даними, проголосували 38%. Хоча християнські демократи залишилися сильними серед партій у цьому регіоні, земельний уряд найімовірніше буде сформовано без них.

Друга з партій урядової коаліції - вільні демократи - отримала лише 5,3% голосів, насилу подолавши 5%-й бар'єр.

"Зелені" отримали рекордну підтримку у своїй історії, оскільки рейтинги партії зросли після аварії на японській АЕС на тлі непопулярної політики Меркель щодо "мирного атома". На користь "зеленим" на нинішніх виборах пішла також їхня активна підтримка протестів жителів Штутгарта проти будівництва нового вокзалу.

Тому серед нинішніх виборців екологічної партії було лише 37 відсотків її традиційних прихильників. Як з'ясувала соціологічна служба Forschungsgruppe Wahlen, серед решти виборців "зелених" 16 відсотків на минулих виборах голосували за ХДС, 23 відсотки - за соціал-демократів, 5 відсотків - за лібералів (ВДП). Ще 11 відсотків нинішніх виборців "зелених" у минулих виборах не брали участі взагалі.

У другій із земель Німеччини, де в неділю також проходили вибори, - Рейнланд-Пфальці - соціал-демократи зберегли лідерство, набравши 45,6% голосів, тоді як ХДС отримала 32,8%.

У новому парламенті "зелені" і СДПН матимуть 71 місце (відповідно 36 і 35). ХДС і ВДП мають право на 67 місць (60 і 7). Представник "зелених" Вінфрід Кречман у разі створення коаліції його партії з СДПН стане першим "зеленим" прем'єр-міністром федеральної землі в Німеччині.

Але в той же час, успіх партії не гарантує успіху її головному кандидатові. У своєму виборчому окрузі в Нюртінгені він поступився суперникові з ХДС. Тоді як за Кречмана віддали голоси 25,8 відсотка виборців, християнсько-демократичного політика Тадеуса Кунцмана підтримали 39,7 відсотка.

Нагадаємо, що останні парламентські вибори в Німеччині пройшли 27 вересня 2009 року. За їхніми результатами блок ХДС/ХСС отримав 33,8% голосів, Соціал-демократична партія Німеччини - 23%. Третє місце посіла Вільна демократична партія - у неї 15%, 12% отримала Ліва партія, "зелені" - трохи більше 10%.

28 жовтня 2009 року канцлера Німеччини Меркель було переобрано на посаду голови уряду ФРН. Меркель обіймає канцлерську посаду з 2005 року. З 2000 року вона є головою ХДС.

Зазначимо також, що останнім часом у Німеччині відбуваються масові демонстрації з вимогою закриття "назавжди" всіх 17 АЕС в країні. На вулиці з протестами вийшли більш ніж 200 тисяч осіб.

Раніше уряд Німеччини запровадив тримісячний мораторій на роботу 17 атомних електростанцій в країні, сім найстаріших у країні АЕС було зупинено. Канцлер ФРН Меркель заявила, що на три місяці закриє атомні електростанції, які почали працювати до 1980 року. Вона також повідомила, що всі реактори пройдуть перевірку на безпеку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 892 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ