Пт, 2024-04-19, 21:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 20 » Партія Гриценка влилася до складу Об'єднаної опозиції
15:51
Партія Гриценка влилася до складу Об'єднаної опозиції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка увійшла до складу Об’єднаної опозиції.

Про це заявили на брифінгу у Верховній Раді один із лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов, лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк та Анатолій Гриценко.

Як повідомив останній, документ про об’єднання був підписаний ще 15 червня.

Серед іншого, в ньому передбачено, що лідери партій, які об’єдналися, не погодяться на "будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від нинішньої влади, несуть персональну відповідальність за людей, яких вони пропонують" тощо, цитує прес-служба "Батьківщини".

Згідно з документом, кожен кандидат від партій, що входять до об’єднаної опозиції, ще до з’їзду має оприлюднити автобіографію, декларацію про доходи, свідоцтво про освіту, а також документи, які підтверджують його українське громадянство.

На запитання, скільки місць у списку Об’єднаної опозиції отримає партія "Громадянська позиція" після об’єднання, Гриценко відповів, що це рішення буде ухвалено на з’їзді.

"Громадянська позиція" буде гідно представлена і в списках, і в округах. Це рішення прийме з’їзд партії "Батьківщина", який відбудеться наприкінці липня. Важливий результат, а не сам процес переговорів", - сказав Гриценко.

У свою чергу, Яценюк і Турчинов наголосили на тому, що опозиція вийшла на завершальну стадію об’єднавчого процесу, – і не виключено, що найближчим часом до її лав приєднаються ще кілька партій. Вони не конкретизували, які саме партії це будуть.

"Ми вийшли на завершальний етап (об'єднання – ред.). Я впевнений, що ті політики і політичні сили, які дійсно сповідують демократичні цінності і принципи в країні, хочуть, щоб країна була європейською і мають можливість приєднатися до Об'єднаної опозиції і повинні це зробити", - підкреслив на прес-конференції в середу лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання, чи завершився процес входження політичних партій в об'єднану опозицію "Батьківщина" з приєднанням політичної партії "Громадянська позиція" чи в Об'єднану опозицію можуть увійти й інші партії, наприклад, Європейська партія України, яку очолює Микола Катеринчук.

У свою чергу, перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов підкреслив, що в Україні є політики, які не ставлять для Об'єднаної опозиції вимог щодо списків або округів, які разом з опозицією готові до боротьби і протистояння.

"У той же час, фундамент Об'єднаної опозиції побудований. Безумовно, ще можуть об'єднуватися партії. Ми не виключаємо цей процес", - сказав він.

Про майбутнє приєднання декількох партій до Об'єднаної опозиції для участі в парламентських виборах вже писали ЗМІ на основі переговорів "Громадянської позиції" з партіями "Батьківщина" і "Фронт Змін".

Однак хоч які б політсили долучалися до Об'єднаної опозиції, основний кістяк незмінно складається з "дуету" Яценюка і Тимошенко.

Варто відзначити, що їхня програма поки що тільки в загальних рисах описує основні пункти. Ключовими для опозиції є реформи судочинства, правоохоронних органів, а також боротьба з корупцією. Остаточний же варіант своєї програми Об'єднана опозиція має намір затвердити напередодні виборів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: партія Гриценка, Об'єднаної опозиції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ