Ср, 2024-04-24, 00:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 25 » Партія регіонів "візьме" Київ без виборів, ліквідувавши райради
19:21
Партія регіонів "візьме" Київ без виборів, ліквідувавши райради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

      Київрада ухвалила звернення до Верховної Ради з проханням скоротити районні ради в столиці. За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів, з яких 8 "бютівців".

Перед голосуванням відповідну ініціативу озвучив в.о. голови КМДА Олександр Попов. Він запропонував скоротити районні ради, залишивши районні державні адміністрації, що прямо будуть підкорятися КМДА.

"Ми просимо розглянути можливiсть надання Києву повноважень у вирiшеннi питання, чи будуть райони в Києвi та районнi ради, чи буде тiльки вертикаль влади Київської мiськадмiнiстрацiї - районнi держадмiнiстрацiї, якi будуть пiдпорядкованi Київськiй мiськадмiнiстрацiї", - сказав вiн.

У зверненні Київради йдеться, що згідно із законом про місцеве самоврядування міським радам і територіальним громадам міст із районним поділом надано право вирішувати питання про необхідність створення районних у місті рад. Водночас у законі про столицю таке право для Київради не передбачено.

"Таким чином, враховуючи вищевикладене, звертаємося до вас із проханням вирішити питання про внесення змін до закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" щодо створення (не створення) районних рад", - йдеться у зверненні до парламентаріїв.

Після голосування Попов пообіцяв порадитися з киянами, чи ліквідовувати райради.

При цьому Попов наголосив, що на сьогоднi в бюрократичнiй системi столицi працюють 3,6 тисячі людей, i протягом року на обслуговування цiєї системи витрачається 309 млн грн, передає Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити про ефективнiсть використання бюджетних коштiв, то розпочинати треба з того, щоб економити ресурси, починаючи iз самих себе", - наголосив Попов.

Вiн також запропонував депутатам розглянути питання щодо оптимiзацiї структури КМДА та внесення змiн до бюджету Києва. За його словами, за перше пiврiччя бюджет недовиконаний на суму близько 1 млрд грн. КМДА пропонує скоротити видатки бюджету цього року на 550 млн грн.

Про рішення не брати участь у сесії Київради заявили фракції БЮТ і Блоку Віталія Кличка. Водночас із 65 депутатів, що проголосували за вищезгадане звернення до Верховної Ради, вісім депутатів є членами фракції БЮТ та один ( Дмитро Андрієвський) - фракції Блоку Кличка.

Лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова заявила, що "голосували" знов виготовлені картки депутатів фракції БЮТ, які особисто не були присутні на сесії. Крім того в БЮТ заявляють, що позачергова сесія Київради була скликана із порушенням регламенту.

"Згідно з чинним законодавством, главою райдержадміністрації може бути лише голова райради. Партія регіонів впевнена, що програє місцеві вибори в Києві, і Янукович не зможе призначити "людей з Макіївки". Відтак, свою проблему він вирішує шляхом позбавлення киян права обирати собі владу. Спочатку без виборів поміняли владу в місті, тепер так само без виборців мінятимуть владу в районах," - повідомляє прес-служба БЮТ.

Розпорядження про призначення позачергового засідання Київради міський голова Леонід Черновецький підписав 21 серпня. Сам він вже ціле літо перебуває у відпустці.

Чисельність працівників КМДА скоротили на 20%

Київська міська рада проголосувала за скорочення кількості працівників Київської міської державної адміністрації на 20%. За рішення "Про проведення організаційно-правових заходів щодо оптимізації структури виконавчого органу Київської міської ради" проголосували 64 депутата Київради.

Зокрема, рішенням передбачається скорочення граничної чисельності працівників виконавчого органу Київради не менш як на 20% порівняно з 1 листопада 2009 року.

БЮТ: шляхом шантажу і залякувань ВР підтримає скасування райрад у Києві

У фракції БЮТ вважають, що рішення про скасування райрад у Києві буде підтримано Верховною Радою. Таку думку в кулуарах Київради висловив нардеп Володимир Бондаренко.

Депутат нагадав, що за процедурою рішення має бути схвалене комітетом з державного будівництва, голова якого Олександр Омельченко перейшов до лав коаліції. "Там змінилося співвідношення сил, і з 16 залишилося 4 людини, які стоять поза коаліцією. Тому там може бути проведене це рішення, і воно прийде до зали. А в залі, я думаю, що така формула як і тут: залякування, шантаж, посади, гроші...", - припустив Бондаренко.

Голосування в Київраді депутат охарактеризував так: "Сьогодні йде процес узурпації влади. Сидить Партія регіонів в президії, керує заляканим СБУ Лесиком Довгим і іншими людьми, які крали весь цей час".

Щодо "бютівців", які проголосували за ліквідацію райрад, то Бондаренко пообіцяв, що вони будуть виключені з блоку.

"Кожний депутат з фракції БЮТ, який проголосує зрадить киян та власну політичну силу - за порушення фундаментальних прав та свобод громадян буде негайно виключений із партії "Батьківщина", з фракції БЮТ та через застосування імперативного мандату позбавлений депутатського статусу," - йдеться у заяві прес-служби блоку.

Ліквідація райрад у Києві - черговий крок до авторитарного режиму в країні, кажуть в опозиції

Народний депутат України, лідер політичної партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає спробу ліквідувати районні ради у місті Києві напередодні місцевих виборів "черговою ланкою у встановленні авторитарної влади однієї партії в країні - Партії регіонів". Про це повідомили в прес-службі партії "Фронт змін".

Яценюк наголосив, що "Партія регіонів без виборів уже змінила владу в столиці, а тепер, розуміючи, що в них мізерні шанси на виборах до райрад Києва, вирішила просто знищити цей механізм самоврядування".

Він зазначив, що це свідчить "про повне ігнорування думки мешканців найбільшого і найважливішого міста країни".

"У Києві кількість жителів в одному районі дорівнює населенню деяких обласних центрів країни. У разі змін, які планує "протягти" Партія регіонів та її поплічники, ці люди будуть позбавлені можливості сформувати органи місцевого самоврядування, які опікуватимуться безпосередньо проблемами району, вулиці, будинку", - зазначив лідер партії "Фронт змін".

Яценюк переконаний, що ліквідація районних рад столиці саме напередодні виборів виглядає як намагання остаточно встановити авторитарну модель управління столицею.

"Вони керуються принципом "влада - це я". Думка киян із цього приводу їх не цікавить", - додав він.

На переконання лідера "Фронту змін", плани скасування районів у Києві остаточно доводять, що влада 31 жовтня має намір провести "вибори без вибору", а демократичні цінності й механізми тільки заважають планам поставити під тотальний контроль однієї партії всю країну.

"Наступним кроком може стати схвалення закону про призначення указом президента депутатів усіх рівнів та мерів міст. Або скасування районних рад у всіх містах України", - додав він.

Яценюк зазначив, що вніс до парламенту України законопроект, який "покликаний зробити місцеві вибори справді вільними і демократичними, дати громадам самим, без втручання центральної влади сформувати органи самоврядування".

Відставка Черновецького і перевибори в Києві не вигідні владі ні сьогодні, ні в майбутньому, кажуть експерти

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький вважає, що відставка голови Київської міської державної адміністрації Черновецького і перевибори в Києві не вигідні владі ні сьогодні, ні в майбутньому. Як повідомили у прес-службі АМС, так Голобуцький прокоментував інформацію про можливу добровільну відставку Черновецького.

На думку експерта, мер Києва виконує роль ширми для нової команди в КМДА.

"Сьогодні очевидно, що новій владі не вигідна ні добровільна відставка Черновецького, ні перевибори до міськради. Кандидат від Партії регіонів в осяжному майбутньому, швидше за все, не зможе перемогти на прямих виборах мера. Так само, як і Партії регіонів буде складно сформувати більшість в міській раді. При цьому призначення Попова в.о. голови КМДА – дуже сильний і ефективний крок з боку команди Януковича. Дії Попова, очевидно, будуть підтримані киянами. Проте говорити про пряму конвертацію такої персональної підтримки в електоральні показники Партії регіонів складно", - вважає Голобуцький.

На його думку, перед провладними технологами стоятиме завдання формування найближчим майбутнім альтернативного політичного проекту, здатного взяти участь в міських виборах і отримати прийнятний результат.

"Для Попова Черновецький виконує роль ширми. Тоді як головне завдання в.о. мера полягає не тільки в розчищенні "авгієвих стаєнь" після "молодої і талановитої команди" Черновецького і підвищенні рейтингу влади, але і в створенні власного альтернативного політичного проекту, який зможе пройти в міськраду і, можливо, сформувати нову лояльну більшість", - вважає Голобуцький.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ