Ср, 2024-04-24, 07:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Партія влади в РФ святкує перемогу, Захід вважає вибори ляпасом Путіну
15:06
Партія влади в РФ святкує перемогу, Захід вважає вибори ляпасом Путіну
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Єдина Росія" незважаючи на істотну втрату голосів порівняно з виборами чотирирічної давності, святкує перемогу, вважаючи, що заручилася правом продовжити колишній політичний і економічний курс. Її представники підтвердили готовність до створення коаліції з іншими парламентськими партіями, проте переконані, що з деяких питань зможуть і без цього "упевнено ухвалювати закони", передає "Інтерфакс".

"Можна сьогодні упевнено сказати, що партія "Єдина Росія" отримала моральне право продовжувати курс президента Дмитра Медведєва і голови уряду Володимира Путіна, який сьогодні позначений", - заявив секретар президії Генради ЄР Сергій Нєвєров. Він нагадав, що партія претендує на 238 місць з 450. Крім того, вона перемогла на усіх виборах до регіональних парламентів у 27 суб'єктах РФ - там, за його словами, "сформована більшість, яка складає дві третини місць".

Нєвєров висловив думку, що її фракція, маючи більшість голосів у новій Думі, зможе "упевнено ухвалювати ті закони, які пропонуватимуться партією відповідно до реалізації передвиборної платформи". Про співпрацю з іншими парламентськими партіями він сказав таке: "Ми готові слухати їх пропозиції, зокрема по тих законопроектах, які ми висуватимемо, і якщо вони готові підтримати, то, будь ласка, підтримаємо".

"Так, ми блокуватимемося, так, ми створюватимемо коаліції - як з окремих питань, так і в інших напрямах нашої роботи", - сказав у свою чергу керівник Центрального виконкому "Єдиної Росії" Андрій Воробйов.

Воробйов висловив сподівання, що такої ж думки дотримуватимуться представники інших фракцій нового складу Думи. "Наскільки ми знаємо, вже з відповідними заявами виступили і представники інших партій", - наводить його слова агентство.

Згідно з попередніми результатами, до парламенту пройшли ті ж таки чотири партії із семи зареєстрованих у Росії нині, проте розклад сил дещо змінився. У ЄР тепер не буде конституційної більшості, і президент Дмитро Медведєв ще напередодні визнав, що їй доведеться вступати в коаліцію. Крім того, "Справедлива Росія", у якої було найменша кількість місць у Думі п'ятого скликання, тепер обігнала ЛДПР. КПРФ, як і раніше, на другому місці.

Цифри такі: після обробки 96% протоколів "Єдина Росія" отримує 49,54% голосів, що дає їй 238 мандатів, КПРФ - 19,16% (92 місця), "Справедлива Росія" - 13,22% (64 місця) і ЛДПР - 11,66% (56 мандатів).

Відповідно до графіку думської виборчої кампанії ЦВК повинна визначити результати виборів не пізніше 19 грудня, їх офіційна публікація повинна відбутися не пізніше 24 грудня.

Захід розцінив вибори в Росії як ляпас Володимиру Путіну

Західна преса розцінила результати парламентських виборів у Росії як удар по чинній владі і відчутний "ляпас" прем'єру Володимиру Путіну, передає InoPressa.

"На 13-му році необмеженої влади Путін в результаті голосування отримав перший удар. Так, він здобув перемогу на виборах до Державної думи, але рейтинг його партії в буквальному сенсі слова упав, опустившись нижче 50%", - пише італійська La Repubblica.

А британська The Times порівнює минулі вибори з "демократією", яка панувала за часи Радянського Союзу.

"Невже минуле нічого не навчило Росію? - запитує видання в редакційній статті. - Маніпуляції, корупція і фальсифікації, якими запам'яталася кампанія парламентських виборів, були такими відвертими й страшенними за масштабами, що російські виборці не бачили майже жодної різниці між цими так званими демократичними виборами і фарсовими голосуваннями, які 70 радянських років підтверджували керівну роль компартії".

На думку видання, Кремль нічого не залишив на волю випадку - "з безпідставних технічних причин заборонив єдину серйозну опозиційну партію на чолі з Нємцовим, Касьяновим та іншими політиками-важковаговиками".

"До честі росіян, багато з них не дозволили себе залякати", - пише газета, пояснюючи, що кількість голосів за "Єдину Росію" помітно знизилася. А очікувана низька явка - "єдиний можливий за законом спосіб висловити обурення корупцією, що нині домінує у всіх аспектах офіційного життя Росії".

"Минули золоті деньки безперешкодного правління "Царя Володимира", - зауважує журналіст Тоні Хелпін.

Іспанська Corriere della Sera звертає увагу на те, що у новій Думі "Єдиній Росії" доведеться рахуватися і з іншими партіями. На думку цього видання, той факт, що Володимир Путін не отримав блискучої перемоги, може навести на думку, що підтасування результатів голосування і примусові заходи, про які повідомляла опозиція, не були аж такимии численними.

Водночас американська The Washington Post наголошує на тому, що масове "відвертання" росіян від правлячої партії обернулося великою користю для КПРФ.

"Усього кілька місяців тому це могло б здатися майже неймовірним сценарієм, але партія, лідер якої - Володимир Путін, за прогнозами, отримає менше 50% голосів. У той же час організації, що займаються підрахунком голосів, пророкують комуністам близько 20%, що майже удвічі більше в порівнянні з їхніми показниками на попередніх виборах", - зазначають автори статті.

На їхню думку, після порушення "аури непереможності" "єдиноросів" їхні опоненти можуть відчути, що в них з'явився шанс. І якщо досі націоналістична ЛДПР чи комуністи в Думі підтримували уряд, "тепер, скориставшись шансом, вони можуть почати відчувати межі свого впливу", - йдеться в статті.

Заслабкі показники "Єдиної Росії" також можуть вплинути на президентські вибори 4 березня, продовжують журналісти. Путін завжди був популярнішим за саму партію, але, якщо і він не зможе набрати більше 50%, доведеться проводити другий тур з другим кандидатом-лідером.

Це майже напевно викличе асоціації з українськими президентськими виборами 2004 року, які призвели до Помаранчевої революції, зауважує видання.

Німецька газета Der Spiegel взагалі вважає результати "Єдиної Росії" на виборах катастрофічними.

"За західними мірками,"Єдина Росія" здобула переконливу перемогу. Але для путінської системи "керованої демократії" результати вчорашніх виборів - катастрофічні. За відсотковими показниками ховається драматична ерозія підтримки його партії росіянами. Якщо у 2007 році "єдинороси" отримали 45 млн голосів, то вчора на 12 млн менше", - нагадує автор Беньямін Біддер.

На його думку, цього разу російський народ хотів сказати таке: "Путін і його ставленик Медведєв більше не повинні визначати долю країни у звичній їм авторитарній манері".

У російських областях проголосували по 140% виборців

Величезне здивування блогерів викликали попередні дані голосування на виборах до Держдуми РФ, які виводилися на екран центрального телебачення: згідно з ними, в деяких областях проголосували 115% і навіть 140% виборців, передає Газета. ру.

Скріншоти кадрів телеканалу "Росія-24" користувачі виклали в соціальні мережі. Так, судячи з картинки, виходить, що в Ростовській області всього проголосували 146,47% виборців.

Потішили глядачів також результати зі Свердловської та Воронезької областей (там, за картинкою, явка становила 115,35% і 128,96%).

Кадр з даними по Воронезькій області активно обговорюється на сторінці в Facebook журналіста "КоммерсантЪ" Олега Кашина. Користувачі зауважують, що явка, теоретично, ще може бути більша за 100% за рахунок відкріпних талонів, однак тут йдеться не про явку, а про кількість виборців, які віддали свої голоси за певні партії, результатом чого не може бути більше ста відсотків.

Ця новина з'явилася на тлі інших повідомлень про рекордну кількість порушень на виборах, які пройшли 4 грудня. Зокрема, серед типових зафіксованих порушень - масове вкидання бюлетенів, "каруселі", голосування "мертвих душ", не перевірені списки виборців.

Прес-секретар Путіна пояснив падіння рейтингу "Єдиної Росії" кризою

Прес-секретар прем'єр-міністра Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що "Єдина Росія" довела, що є провідною політичною силою в країні, хоч і втратила деякий відсоток голосів.

У інтерв'ю телеканалу RT Пєсков прокоментував зниження відсотка голосів за "Єдину Росію" в порівнянні з результатами 2007 року. Він заявив, що правлячій партії дістався "дуже складний, жорсткий період життя" в країні.

"Останні 4 роки, за які сталася неймовірна економічна криза, і партії в співпраці з урядом вдалося мінімізувати наслідки цієї кризи - насамперед наслідки для населення. Звичайно ж, партія не може задовольнити абсолютно усіх у країні, і тому, очевидно, вона втратила деякий відсоток голосів" - наводить слова Пєскова РИА "Новости".

Після оголошення перших підсумків голосування президент Дмитро Медведєв розмірковував про те, що результат партії став гірший через кризу. Ідеальними президент назвав підсумки колишніх виборів, що відбулися ще до кризи.

Путін після виборів говорив, приїхавши разом з Медведєвим у штаб "Єдиної Росії", що партія показала себе як "провідна сила", на якій "лежала і лежить особлива відповідальність", у тому числі за "промахи".

Нагадаємо, за даними попередньої обробки 96% протоколів "Єдина Росія" отримала 49,54% голосів, КПРФ - 19,16%, "Справедлива Росія" - 13,22%, ЛДПР - 11,66%. Явка становила 60,2%.

Глава ЦВК Володимир Чуров вже оголосив попередні підрахунки розподілу думських мандатів: "єдинороси" отримають 238 мандатів, що на 64 мандати менше, ніж чисельність нинішньої фракції.

Таким чином, у новій Держдумі партія Путіна дістане "просту більшість" і їй доведеться створювати з кимось коаліцію.

Як відомо, вчора у Росії відбулося голосування на виборах в Державну Думу РФ.

ЗМІ і спостерігачі повідомляють про численні порушення в ході виборів до Держдуми РФ.

Також сьогодні повідомлялося, що хакерської атаки зазнали сайти низки великих російських ЗМІ. Блогхостінг Livejournal у неділю, 4 грудня, зазнав DDoS-атаки, через яку доступ до ресурсу не могли отримати користувачі в Росії та Україні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Державна Дума РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ