Сб, 2024-04-20, 01:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Під Кабміном "Беркут" побив мітингувальників, вже є потерпілі
12:31
Під Кабміном "Беркут" побив мітингувальників, вже є потерпілі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Маріїнському парку Києва, напроти будівлі Кабінету міністрів України, виникла сутичка між правоохоронцями та активістами громадської організації воїнів-інтернаціоналістів "Ніхто крім нас", повідомляє "Інтерфакс-Україну".

Сьогодні вранці представники організації намагалися поставити намет, однак це місце було відразу ж оточене співробітниками спецпідрозділу "Беркут", які перешкодили цим діям.

На даний час до місця сутички продовжують підходити правоохоронці. Вони взяли в кільце місце, де активісти хотіли встановити намет. Одного з учасників акції намагалися затримати, але йому вдалося вирватися. Ще одному мітингувальнику стало погано, і соратники посадили його на лавочку в парку.

Ситуація залишається напруженою, тривають словесні суперечки. У парку стоять кілька міліцейських мікроавтобусів із затемненими вікнами.

Крім того, в Маріїнському парку, біля будівлі Верховної Ради, знаходиться кілька десятків прихильників "БЮТ-Батьківщини". Близько 150 людей розташувалися біля центрального підходу до будівлі парламенту на вул. Грушевського, у них переважають прапори громадської організації "Ніхто крім нас".

У партії "Батьківщина" повідомляють, що "Беркут" почав розганяти мітинг "чорнобильців", який проходить біля будівлі уряду. Про це повідомив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Пашинський, який перебуває на місці події.

"Від дій "Беркута" постраждав один з лідерів "чорнобильців" Харкова Володимир Проскурін", - сказав він.

На місце події викликали швидку допомогу. За словами народного депутат, Проскурін наразі лежить непритомний.

Як повідомлялося, готуючись до акції протесту проти соціальної політики уряду, біля будівлі Кабміну в Києві в понеділок почали спішно встановлювати паркан.

Нагадаємо, що заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Вадим Колесніченко заявив, що "чорнобильці" можуть не розраховувати на виплати боргів держави, оскільки в бюджеті немає таких грошей.

А 27 листопада у Донецьку в результаті розгрому наметового містечка "чорнобильців"-пікетників помер гірник-інвалід з Донецької області Геннадій Конопльов.

28 листопада голова Донецької ОДА Андрій Шишацький назвав акцію голодування "чорнобильців" політичним проектом, що має чіткі цілі. "Через акції невдоволення урізаними за рішенням судів виплатами, те, що відбувається, перетворилося на політичний проект, що має чіткі цілі. Це дестабілізація ситуації в регіоні", - заявив він.

"Беркут", вилучивши намети мітингувальників, полишив місце інциденту

Співробітники спецпідрозділу "Беркут" покинули місце інциденту з мітингувальниками активістами громадської організації воїнів-інтернаціоналістів "Ніхто крім нас".

Після вилучення наметів та іншого інвентарю в мітингувальників у парку навпроти будівлі Кабінету міністрів правоохоронці передислокувалися і зайняли вихідні позиції.

В даний час сутички і супуречки між мітингувальниками і "беркутівцями" припинилися.

Учасники акції протесту, як і раніше, продовжують перебувати в Маріїнському парку, їхня кількість збільшилася. Крім активістів "Ніхто крім нас" до місця нещодавнього інциденту підійшли близько 100-150 активістів "БЮТ-Батьківщини", раніше стояли біля будівлі Верховної Ради.

Учасники акції під будівлею українського уряду вшанували хвилиною мовчання пам'ять померлого учасника акції протесту в Донецьку шахтаря Геннадія Конопльова.

В даний час правоохоронці вишикували в Маріїнському парку оточення в кілька рядів, відгороджуючи протестувальників від огорожі навколо будівлі парламенту з тильного його боку.

Азаров жалкує в зв'язку з загибеллю шахтаря-інваліда в Донецьку

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров глибоко шкодує про те, що сталося на протесті "чорнобильців" у Донецьку, і вважає, що в цій ситуації потрібно розібратися, заявив його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

"Конкретних доручень щодо цієї ситуації прем'єр не давав, але глибоко жалкує про події і вважає, що потрібно розібратися", - заявив прес-секретар глави українського уряду у вівторок в Києві.

За його словами, Азаров переконаний, що "рішення судів, які поставили людей у нерівне становище, створили величезні проблеми".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 854 | Додав: admin | Теги: Беркут, Мітингувальники, Кабмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ