Пт, 2024-04-26, 23:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 27 » Підписали договір про валютні свопи на 2,36 млрд дол НБУ і Народний банк Китаю
12:10
Підписали договір про валютні свопи на 2,36 млрд дол НБУ і Народний банк Китаю
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національний банк Україна (НБУ) і Народний банк Китаю підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд дол), повідомляється на веб-сайті китайського банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з умовами договору, сума поставки української валюти сягає 19 млрд грн. Угода дійсна протягом трьох років і може бути продовжена за взаємною згодою.

Зазначена домовленість двох центробанків сприятиме зростанню експортно-імпортних операцій між країнами, розвитку інвестування та в цілому підтримання у них фінансової стабільності, зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з колишнім першим заступником голови НБУ Юрієм Колобовим в ході візиту до КНР у листопаді минулого року домовилася про підписання угоди про проведення операцій валютний своп.

Зазначена угода надає можливість суб'єктам господарювання двох країн використовувати національні валюти для здійснення експортно-імпортних операцій та проведення розрахунків у національних валютах без залучення валют третіх країн.

Раніше з посиланням на джерело в НБУ зазначалося, що представники Нацбанку України домовилися з Народним банком Китаю про проведення свопів у національних валютах: китайська влада готова проводити своп-операції на весь обсяг товарообігу між двома країнами, але НБУ погодився на переведення в юані тільки третини розрахунків.

Як повідомила головний економіст інвестиційної компанії "Драгон Капітал" Олена Бєлан, незважаючи на те, що юань не є вільно конвертованою валютою, підписання угоди про своп буде побічно сприяти стабільності курсу національної валюти.

"Нацбанк, таким чином, одержує в тимчасове, але тривале користування великий обсяг іноземної валюти, що дозволить йому поповнити власні золотовалютні запаси, які почали скорочуватися ще минулого місяця", - сказала вона.

Крім того, це сприяє зниженню на валютному ринку України попиту з боку імпортерів на долар США.

"Цілком імовірно, що після цієї угоди, частина зовнішньоторговельних контрактів з Китаєм, які раніше переважно укладалися в доларах США, буде переоформлена в юані, оскільки в імпортерів відтепер з'явиться можливість придбати китайську валюту в НБУ", - пояснила Белан.

В цілому експерт вважає, що це вдала для України угода, особливо в поточних умовах, коли через несприятливу ситуацію на світових фінансових ринках доступ до зовнішнього фінансування надзвичайно проблематичний.

Нагадаємо, 14 листопада 2011 року повідомлялося, що Національний банк України має намір ввести в золотовалютні резерви китайський юань. Представники Нацбанку повідомили, що китайська влада готова проводити своп-операції на весь обсяг товарообігу між двома країнами.

Зазначимо, що в цьому році Китай планував збільшити товарообіг з Україною до 10 млрд дол.

За перші чотири місяці 2012 року товарообіг між Україною та Китаєм зріс майже на 20%. Зараз Китай посідає друге місце серед 200 країн - торговельних партнерів України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: НБУ і Народний банк Китаю, свопи на 2, 36 млрд дол
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ