Пт, 2024-04-26, 12:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 26 » Підтверджують підтримку України нові керівники Італії і Британії у розмовах з Байденом і Зеленським
11:39
Підтверджують підтримку України нові керівники Італії і Британії у розмовах з Байденом і Зеленським
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Джорджа Мелоні заявила, що її уряд буде вірним союзником НАТО, ЄС і України.

Президент США Джо Байден у розмовах з новопризначеними прем’єр-міністрами Великої Британії і Італії заторкнув питання російської війни проти України і наголосив на допомозі українцям.

В офіційних звітах про телефонні розмови між Вашингтоном, Лондоном, Римом 25 жовтня згадано низку ключових двосторонніх і міжнародних тем, але в усіх однаково наголошено на важливості допомоги Україні для оборони від російського нападу.

Хто вірить у те, що, продавши свободу України, можна купити собі спокій?
    
Джорджа Мелоні

"Лідери погодилися з важливістю спільної праці задля підтримки України і притягнення росії до відповідальності за її агресію", - повідомлено з Білого дому про розмову Байдена з британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком.

З Лондона вказано, що новий британський прем’єр і американський президент "згадали ключову роль, яку їхні країни відіграють у підтримці народу України, щоб запевнити провал путіна в цій війні".

В той день, коли Ріші Сунак призначив міністрів до свого нового кабінету, Джорджа Мелоні виступила з першою в якості прем’єр-міністра промовою в італійському парламенті і розмовляла по телефону з президентом США.

Білий дім, повідомляючи про розмову Байдена з Мелоні, підкреслює, що вони "обговорили свої зобов’язання надалі забезпечувати підтримку України і притягнути росію до відповідальності за агресію".

"Мелоні підтвердила важливість трансатлантичного партнерства, особливо на тлі історичних викликів, що постали перед західними демократіями, зокрема такими як війна в Україні, а також криз щодо енергії і продовольства", - сказано у викладі оприлюдненому урядом Італії.

Джорджа Мелоні очолила уряд Італії після перемоги її крайньої правої партії на виборах у вересні, і деякі коментатори остерігаються, що її уряд буде м’який щодо  путіна.

Заперечуючи критикам, Мелоні наголосила у парламентському виступі, що "ніколи не симпатизувала антидемократичним режимам".

Вона заявила, що "Італія далі буде надійним партнером в НАТО, починаючи з підтримки відважного народу України, що бореться із вторгненням російської федерації, не лише тому, що ми не можемо погодитися з агресивною війною і порушенням територіальної цілісності суверенної країни, але також тому, що це найкращий спосіб захистити наші національні інтереси".

Підтримка України з боку Сполученого Королівства буде такою ж міцною як і завжди.
    
"Хто вірить у те, що, продавши свободу України, можна купити собі спокій? Якщо поступитися під залякуваннями путіна щодо енергії, то це не вирішить проблеми. Це лише відкриє двері до подальших вимог і залякувань у майбутньому зі ще вищим зростанням цін ніж те, яке ми бачили в минулі місяці", - заявила Мелоні.

У Лондоні прем’єр-міністр Ріші Сунак у промові з нагоди затвердження на посаді прем’єр-міністра підкреслив, що "війна путіна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки і ланцюги постачання в усьому світі".

Він підкреслив, що йдеться про "жахливу війну, яку треба успішно довести до кінця".

Ріші Сунак в той же день розмовляв по телефону з Українським президентом Володимиром Зеленським і , як йдеться у звіті Лондона, "прем’єр-міністр сказав, що під його керівництвом підтримка України з боку Сполученого Королівства буде такою ж міцною як і завжди".


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 292 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, керівники Італії і Британії, Байден, підтримка, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ