Сб, 2024-04-20, 05:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » Підвищено ціни на світло для населення: з 1 квітня тарифи на електроенергію підвищуються на 15%
13:44
Підвищено ціни на світло для населення: з 1 квітня тарифи на електроенергію підвищуються на 15%
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/



Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15% з 1 квітня 2011 року. Тариф підвищений як по першому, так і по другому блоку.

Зокрема, для споживачів, що проживають в містах, тариф на електроенергію "до 150 кВт" становитиме 28,02 коп, "понад 150 кВт" - 36,48 коп за 1 кВт/г (з ПДВ).

Для споживачів, що проживають в сільській місцевості, тариф на електроенергію "до 150 кВт" становитиме 25,92 коп, "понад 150 кВт" - 33,72 коп за 1 кВт/г (з ПДВ).

Для населення, що проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами і електроопалювальними установками, тариф на електроенергію "до 250 кВт" становитиме 21,54 коп, "понад 250 кВт" - 28,02 коп за 1 кВт/г (з ПДВ).

При цьому НКРЕ вирішила, що всі гуртожитки платитимуть за електроенергію за тарифом першого блоку, незалежно від рівня споживання.

Як зазначив глава НКРЕ Сергій Тітенко, за станом на 1 березня 2011 року населення оплачувало тільки 25,65% фактичних витрат на виробництво, передачу і постачання електроенергії.

Водночас, за його словами, тарифи на електроенергію для непобутових споживачів в Україні є фактично завищеними на 22%.

Тітенко підкреслив, що реальна вартість електроенергії на сьогодні становить 1,01 грн за 1 кВт/г (з ПДВ).

Представниця Федерації профспілок України (ФПУ) звернулася до НКРЕ з проханням збільшити тариф по першому блоку на 10%, а не на 15%, проте комісія відхилила цю пропозицію.

Представниця ФПУ підкреслила, що в ході обговорення питання підвищення тарифів на електроенергію для населення з НКРЕ раніше також озвучувався намір підняти тарифи на електроенергію ще на 15%, орієнтовно з липня.

В той же час Тітенко зазначив, що рішення про подальше підвищення тарифів для населення поки що не приймали, і їх ухвалення залежатиме від середнього рівня зарплати, а також інших чинників.

Як повідомлялося, у січні НКРЕ підвищила тарифи для населення, яке щомісяця споживає більше ніж 150 кВт-год електроенергії (без електроплит і/або електроопалення), а також понад 250 кВт-год (з електроплитами й/або електроопаленням) на 30% з 1 лютого 2011 року.

Відповідно до рішення комісії, застосування нових тарифів буде здійснюватися тільки для тих обсягів електроенергії, які були спожиті понад встановлені граничні рівні (тобто на спожиту понад 150 і 250 кВт-год відповідно).

Своїм рішенням комісія підвищила тариф на електроенергію, що відпускається для населення, на 7,31 коп/кВт-год - до 31,67 коп/кВт-год (з урахуванням ПДВ).

Крім того, тарифи для населення, яке проживає в сільській місцевості, підвищаться на 6,75 коп/кВт-год до 29,25 коп/кВт-год, для населення, яке проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами (зокрема в сільській місцевості), - на 5,61 коп/кВт-год до 24,34 коп/кВт-год.

Також НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію, що відпускається населеним пунктам, на 7,09 коп/кВт-год до 30,73 коп/кВт-год, населеним пунктам у сільській місцевості - на 6,53 коп/кВт-год до 28,31 коп/кВт-год, а населеним пунктам з будинками, обладнаними електроплитами, електроопалювальними установками (зокрема в сільській місцевості) - на 5,4 коп/кВт-год до 20,4 коп/кВт-год.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 7005 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ