Пт, 2024-04-19, 10:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 8 » Після розриву дипвідносин Іран звинуватив Канаду в екстремізмі
11:02
Після розриву дипвідносин Іран звинуватив Канаду в екстремізмі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У п'ятницю, 7 вересня, канадський уряд оголосив про закриття свого посольства в Ірані і виведення всіх дипломатів протягом п'яти днів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на міністра закордонних справ Канади Джона Берда.

Берд заявив, що "іранський уряд є найбільшою загрозою для миру та безпеки у сучасному світі". Він послався на відомості про іранську ядерну програму і військову допомогу Ірану Сирії.

У свою чергу представник міністерства закордонних справ Ірану Рамін Мехманпараст засудив рішення канадського керівництва розірвати дипломатичні відносини з Іраном, назвавши його "прийнятим під диктування сіоністського режиму". Мехманпараст заявив, що глава уряду Канади "відомий своїми радикальними заходами в зовнішній політиці". Про це повідомляє іранське державне інформаційне агентство IRNA.

Останнє, на думку представника іранського МЗС, доводиться "численними ворожими заходами з боку канадського уряду проти іранської общини в Канаді": в приклад він приводить закриття візового відділу в канадському посольстві в Тегерані, заморожування рахунків іранців і блокування грошових переказів для іранських студентів, що навчаються в Канаді, передає NEWSru.co.il.

"Ворожий расистський канадський уряд проводить свою політику під диктування сіоністського режиму і Великобританії", - заявив іранський дипломат. Він також заявив, що уряд Канади намагався завадити проведенню саміту Руху неприєднаних країн в Тегерані і додав, що закриття посольства Канади в Тегерані є порушенням міжнародного права.

Голова іранської парламентської комісії з національної безпеки і зовнішньої політики Аладдін Боруджерді заявив, що Іран "негайно і жорстко" відреагує на рішення Канади про розрив дипломатичних стосунків. Він заявив, що "це необхідно для забезпечення національних інтересів Ірану" і додав, що першим "жорстким кроком" може бути висилка співробітників канадського посольства в Тегерані. Варто відмітити, що Канада, прийнявши рішення про закриття посольства, без допомоги іранської влади відкликала його співробітників на батьківщину.

Крок Канади отримав гарячу підтримку з боку Ізраїлю і низки інших країн. Так, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу назвав рішення канадського керівництва прикладом для міжнародного співтовариства. Держдепартамент США опублікував заяву, в якій сказано про те, що США "розділяють заклопотаність Канади" відносно підтримки Іраном режиму Башара Асада, порушень прав людини в Ірані і ядерної програми Ірану. Держдепартамент призвав "усі країни приєднатися до ізоляції Ірану".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: Канаду, екстремізмі, розриву дипвідносин Іран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ