Пт, 2024-03-29, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 24 » Після війни у Лівії настало революційне насильство-ООН
16:19
Після війни у Лівії настало революційне насильство-ООН
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

На зміну натовським бомбардуванням Лівію охопило революційне насильство. У в'язницях місця політичних ув'язнених, кинутих туди за часів Каддафі, заповнили "нові вороги народу", які не догодили новій владі.

Як свідчить доповідь, яку підготувала Місія ООН у Лівії, в катівнях революційного режиму, який прийшов до влади завдяки прямій військовій підтримці Заходу, опинилося близько семи тисяч нових дисидентів. Серед них - іноземці, жінки і навіть діти, передає Lenta.ru.

- У Єгипті демонстранти вимагають відставки військового уряду

Як йдеться в доповіді, серед нових ув'язнених багато вихідців з африканських країн, розташованих на південь від Сахари. Нова влада "звинувачує або підозрює їх у належності до найманців", послугами яких, як стверджується, активно користувався полковник Каддафі.

Після зміни влади в Лівії багато чорношкірих африканців через безпідставні обвинувачення у військовому пособництві колишньому режиму стали жертвами "суду Лінча".

Практично вщент повстанці зруйнували місто Таверга, а його населення - переважно вихідці з африканських країн, що лежать південніше від Сахари, - пережило етнічну чистку.

"Деякі з ув'язнених, як повідомляється, піддаються тортурам або знущанням, - йдеться зокрема у доповіді, зміст якої дізналися деякі ЗМІ, акредитовані при ООН. - Відомі випадки, коли люди стали жертвами репресій тільки через колір шкіри.

На зміну звільненим політичним в'язням режиму Каддафі, близько семи тисяч осіб нині утримуються у в'язницях, більшість з яких під контролем революційних бригад. Ті, хто тепер перебуває під вартою, позбавлені доступу до належної правової процедури за відсутності дієвої поліції та судів".

Найбільшу заклопотаність авторів доповіді викликає доля жінок, яких тримають в ув'язненні за підозрою у зв'язках з колишнім режимом, іноді разом з ними за тюремними ґратами опиняються діти.

На думку дипломатів в ООН, зміст доповіді може стати неприємним сюрпризом для представників західних країн у Раді Безпеки ООН, де він буде обговорюватися наступного понеділка, 28 листопада.

Адже саме вони, як відомо, були ініціаторами ухвалення РБ ООН в березні ц.р. відомої резолюції №1973, яка фактично розв'язувала руки НАТО для збройного втручання в громадянську війну в Лівії на боці повстанців під приводом "захисту цивільного населення". У доповіді йдеться про наявні свідчення того, що і повстанці, яких підтримувала НАТО, і сили, лояльні Каддафі, в ході кровопролитного бою за місто Сирт "чинили дії, рівносильні військовим злочинам".

Та й самі обставини загибелі Каддафі, захопленого живим у полон повстанцями, викликають досі чимало запитань у міжнародної громадськості.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Лівія, революційне насильство
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ