Сб, 2024-04-20, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 10 » Південна Корея обіцяє дати "жорстку відповідь" на подальші провокації КНДР
15:25
Південна Корея обіцяє дати "жорстку відповідь" на подальші провокації КНДР
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Представники Міноборони Південної Кореї засудили дії збройних сил КНДР, які зробили в понеділок кілька залпів з артилерійських знарядь в Жовтому морі, і попередили, що надалі подібні провокації зустрінуть "жорстку відповідь", повідомляє у вівторок агентство Associated Press.
Збройні сили Північної Кореї в понеділок виробили 130 вистелив у бік спірного кордону з Південною Кореєю у Жовтому морі, через кілька годин після того, як в цій акваторії були завершені військові навчання ВМС Південної Кореї, передає РИА "Новости".

Велика частина снарядів приземлилася в межах північнокорейських територіальних вод, проте близько 10 снарядів перетнуло морський кордон і впало поряд з одним з островів Південної Кореї, не завдавши ніякої шкоди, повідомили представники Об'єднаного командування ЗС країни.

Після початку стрільб південнокорейський патрульний корабель закликав по радіо північнокорейську сторону припинити провокації, однак КНДР проігнорувала цей заклик, передає ИТАР-ТАСС.

Сеул розцінив це як відповідь Пхеньяну на найбільші в історії Південної Кореї військово-морські маневри в Жовтому морі, цитує агентство Ренхап думки офіційних представників військового командування Республіки Корея.

Дії КНДР порушили стан перемир'я, в якому країни знаходилося після закінчення Корейської війни на початку 1950-х років, стверджують представники Міноборони Південної Кореї.

"Якщо КНДР продовжить виступати з провокаційними заявами або діями, ми вдамося до жорстких заходів", - говориться в заяві міністерства.

Тим часом, незадовго до початку маневрів Пхеньян заявляв про те, що КНДР має намір завдати "сильний фізичний контрудар" у відповідь на проведення навчань.

ЗМІ наголошують, що "така демонстрація сили лише сприяє нагнітанню напруженості на Корейському півострові, загострює відносини між Північчю і Півднем, а також віддаляє перспективу об'єднання батьківщини".

Як повідомляють національні ЗМІ, цитуючи офіційне інформаційне агентство країни, КНДР "покаже тим, хто одержимий військовим запалом, що таке справжня війна". При цьому КНДР позначила свій намір використовувати в ході відповідних ударів ядерні засоби залякування.

В даний час Корейський півострів формально все ще знаходиться у стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років закінчилася підписанням перемир'я, а не мирного договору. США ввели на територію Південної Кореї свої війська чисельністю 28,5 тисячі осіб, щоб захистити ключового американського союзника в Азії.

Представник Державного департаменту США Філіп Кроулі також засудив дії Північної Кореї, пожартувавши, що через обстріл "загинуло багато риби". За його словами, США чекають з боку КНДР нових провокацією.

Збройні сили Південної Кореї почали морські навчання в Жовтому морі в минулий четвер. За словами південнокорейських військових, навчання носили "оборонний" характер і повинні були підготувати армію до дій в умовах непередбачених обставин чи провокацій. Метою навчань стала також демонстрація сили у відповідь на загибель 26 березня корвета "Чхонан", у затопленні якого Південна Корея і США звинувачують Північну Корею.

КНДР категорично заперечує свою причетність до цього інциденту, в результаті якого загинули 46 південнокорейських моряків, і погрожує "потужним відплатою" у відповідь на маневри, які розцінить як підготовку до вторгнення на Північ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 996 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ