Пт, 2024-04-26, 02:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 6 » Півмільйона прихильників зібрала опозиція і подала до суду на Януковича
11:39
Півмільйона прихильників зібрала опозиція і подала до суду на Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У четвер, 6 вересня, голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк подав до Вищого адміністративного суду України обґрунтування протиправності дій чинного президента разом із кількома сотнями тисяч заяв українців, які приєдналися до позову проти Януковича.

Арсеній Яценюк нагадав журналістам біля будівлі ВАСУ, що Вищий адміністративний суд прийняв ухвалу, згідно з якою позивач має додатково розшифрувати, в чому полягають порушення президентом Конституції і законів України. "Ми розшифровуємо суду весь перелік тих злочинів, які чинний президент здійснив по відношенню до України", - наголосив він.

"Коли Янукович ішов на вибори, він обіцяв достойну пенсію і не підвищувати пенсійний вік. Він порушив Конституцію і свої обіцянки, коли підписав пенсійну реформу. Він обіцяв підвищення заробітних плат і пенсій, та порушив Конституцію, коли підписав закон України про державний бюджет. Він обіцяв відновлення лікарень і шкіл, але закрив сотні шкіл і лікарень", - підкреслив Арсеній Яценюк.

"Коли він ішов на вибори, він дуже багато чого обіцяв. В результаті він захопив владу, і країна фактично знаходиться в економічному падінні", - додав він

Арсеній Яценюк повідомив, що до судового позову проти президента Януковича приєдналися близько 500 тисяч українців.

"Ми вимагаємо від Вищого адміністративного суду України розглянути позов по суті і викликати президента Януковича до суду для дачі пояснень", - наголосив Арсеній Яценюк.

Керівник Центрального штабу Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов додав, що сотні тисяч заяв про приєднання до позову проти Януковича свідчать, "що сотні тисяч українців перестали боятись цієї влади». "Ми розпочинаємо процес, який рано чи пізно буде завершений. І він буде завершений імпічментом чинного президента, відновленням правосуддя, демократії і європейського спрямування нашої країни", - наголосив він.

31 серпня об’єднана опозиція підготувала 50-сторінковий додаток до судового позову проти президента Віктора Януковича. Про це повідомив голова ради об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Дніпропетровську, повідомляє його прес-служба.

Яценюк повідомив, що Вищий адміністративний суд України виніс ухвалу, згідно з якою він готовий розглядати позов проти президента України, який опозиція направила до ВАСУ, за умови, коли позивач додатково розшифрує, в чому полягають порушення президентом Конституції і законів України.

"Ми роз'яснимо ВАСУ, чому президент Янукович повинен нести відповідальність і чому суд повинен винести рішення щодо неправомірності всіх дій президента. Починаючи з підписання закону України про пенсійну реформу і Податкового кодексу і закінчуючи низкою кадрових призначень, які Янукович здійснює неконституційно", - наголосив він.

Політик підкреслив, що в рамках акції " Україна проти Януковича" до судового позову проти чинного президента приєдналися майже 411 тисяч українців.

Про ідею подати позов на Януковича заговорили на початку липня. Тоді, під час акції Об'єднаної опозиції "України проти Януковича" почався збір підписів за позов до суду проти президента Януковича.

14 серпня один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко зазначив, що Об'єднана опозиція зробить все, щоб чергові президентські вибори відбулися не в 2015 році, а достроково.

20 серпня Яценюк казав, що в опозиції є свідчення колишнього судді Конституційного Суду про тиск на нього під час розгляду позову щодо повернення до Конституції 1996 року. Ці свідчення, за його словами, є підставою для імпічменту Януковича.

Нагадаємо, 24 серпня перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що впевнений в імпічменті Віктора Януковича.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: суду на Януковича, півмільйона прихильників, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ