Пт, 2024-04-26, 21:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 23 » План спуску в море стічних вод зі зруйнованої АЕС Фукусіма схвалила Японія
10:44
План спуску в море стічних вод зі зруйнованої АЕС Фукусіма схвалила Японія
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Японський регулятор ядерної енергетики схвалив деталі запланованого на наступний рік спуску в море очищених радіоактивних стічних вод з зруйнованої АЕС Фукусіма.

Про це повідомляє AP.NEWS. Схвалення Управління ядерного регулювання дозволить компанії Tokyo Electric Power Co. розпочати будівництво необхідних споруд перед скиданням.

Голова японського ядерного відомства Т. Фукета заявив журналістам у п'ятницю, що план викиду не має серйозних технічних проблем або проблем з безпекою. Він сказав, що регулюючі органи забезпечать суворе дотримання затверджених процедур та прозорість. Однак уряд і TEPCO ще мають отримати згоду місцевих жителів на будівництво тунелю та інших супутніх об'єктів.

Вони планують розпочати поступове скидання очищеної води навесні 2023 року. При цьому, місцеві спільноти рибалок і сусідні країни вже висловили стурбованість щодо потенційної небезпеки для здоров'я від радіоактивних стічних вод, які, за словами представників TEPCO та уряду, будуть очищені до рівня, значно нижчого за допустимі норми.

Вони стверджують, що вплив на довкілля та здоров'я буде незначним. Крім того, Китай у п'ятницю знову висловив свій протест щодо запланованого скидання стічних вод і закликав Японію провести утилізацію "науковим, відкритим, прозорим та безпечним способом".

Представник Міністерства закордонних справ Ван Веньбінь вимагає від Японії "припинити просувати план скидання до досягнення консенсусу з усіма зацікавленими сторонами та відповідними міжнародними агентствами". Проте Уряд і TEPCO стверджують, що з більш ніж 60 ізотопів, вибраних для обробки, всі, крім одного, тритію будуть зменшені до відповідності стандартам безпеки.

Вчені кажуть, що наслідки довгострокового впливу тритію в малих дозах для навколишнього середовища та людини поки що невідомі. За їх словами, тритій більше впливає на людину, коли вона споживає рибу.

 Забруднена вода зберігається приблизно в 1000 резервуарах на пошкодженій станції. Чиновники кажуть, що їх необхідно видалити, щоб можна було збудувати споруди для виведення станції з експлуатації.

TEPCO заявила, що планує транспортувати очищену і придатну для скидання воду трубопроводом з резервуарів до прибережної споруди, де її буде розведено морською водою, а потім відправлено через підводний тунель з виходом на відстані близько 1 кілометра від берега, щоб мінімізувати вплив на місцеву рибалку та навколишнє середовище.

Крім того, Японія звернулася за допомогою до Міжнародного агентства з атомної енергії, щоб забезпечити відповідність скидання води міжнародним стандартам безпеки та заспокоїти місцевих рибалок та інші спільноти, а також сусідні країни, які виступають проти цього плану.

Експерти МАГАТЕ відвідали станцію на початку цього року і заявили, що Японія вживає відповідних заходів для запланованого скидання. У заяві, зробленій у п'ятницю, TEPCO пообіцяла щиро відреагувати на результати перевірки МАГАТЕ, забезпечити безпеку, надати дані громадськості та посилити радіаційний контроль.

Компанія також пообіцяла зробити все можливе, щоб пояснити плани скидання води та досягти розуміння громадськості щодо виведення АЕС з експлуатації.

Нагадаємо, потужний землетрус та цунамі у 2011 році зруйнували системи охолодження АЕС "Фукусіма-1", що призвело до викиду великої кількості радіації.

Вода, що використовується для охолодження трьох пошкоджених активних зон реакторів, які залишаються високорадіоактивними, просочилася в підвали реакторних будівель, але була зібрана та зберігається в резервуарах.

Tokyo Electric Power Company Holdings представила план спуску в море стічних вод зі зруйнованої АЕС Фукусіма у грудні на підставі торішнього рішення уряду про скидання стічних вод як необхідний крок для виведення станції з експлуатації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 298 | Додав: adminA | Теги: АЕС Фукусіма, Японія, план спуску, море, стічні води
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ