Пт, 2024-04-19, 09:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » Показник зростання ВВП в Україні може стати найкращим на континенті, розповів у Сингапурі Янукович
10:51
Показник зростання ВВП в Україні може стати найкращим на континенті, розповів у Сингапурі Янукович
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Показники зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні за підсумками цього року можуть бути одними з найкращих на континенті, прогнозує президент України Віктор Янукович.

"Ми чекаємо, як кажуть експерти, що в поточному році Україна матиме один з найкращих показників зростання валового внутрішнього продукту на континенті", - сказав він на сингапурсько-українському бізнес-форумі у Сингапурі у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

- Янукович намагався зацікавити сингапурських бізнесменів перспективами інвестицій в Україну

При цьому Янукович послався на дані, згідно з якими в січні цього року зростання ВВП становило близько 6%.

Крім того, президент України повідомив про те, що останнім часом помітно зріс інтерес іноземних інвесторів до України.

Зокрема він зазначив, що цього року зростання іноземних інвестицій майже на 7% перевищило показник минулого року. Всього, за словами Януковича, з 2010 року зростання обсягу іноземних інвестицій становило 12,6%, з яких найбільша кількість припадає на другу половину 2010 року.

За словами глави української держави, це свідчить про повернення довіри іноземних партнерів до України.

Нагадаємо, Янукович 25 березня вирушив у турне азійськими країнами. Він вже відвідав В'єтнам, зараз перебуває в Сингапурі, також вирушить до Брунею.

Янукович намагався зацікавити сингапурських бізнесменів перспективами інвестицій в Україну

Україна врахує сингапурський досвід при реалізації своїх основних національних проектів, заявляє президент України Віктор Янукович. "Познайомившись з бізнес середовищем Сингапуру, я прийшов до висновку, що більшість національних проектів України обов'язково має бути реалізовано з урахуванням сингапурського досвіду", - сказав він на сингапурсько-українському бізнес форумі в Сингапурі у вівторок.

За словами Януковича для співпраці між Україною і Сингапуром є ряд перспективних напрямів. Зокрема це взаємодія у сфері нафто- і газодобування, нафтохімічної галузі, машино- і авіабудуванні, розвитку космічних технологій, аграрному секторі, медицині, туризмі, освіті й науці.

"Прикладом співпраці у сфері високих технологій могла б стати спільна робота українських і сингапурських компаній, учених після встановлення устаткування космічних апаратів республіки Сингапур для дистанційного зондування поверхні землі", - сказав він.

Президент України також закликав сингапурських бізнесменів взяти участь у реалізації проектів з підготовки до проведення в Україні Євро-2012.

Крім того, Янукович закликав сингапурський бізнес активніше інвестувати в Україну. За словами президента, для Сингапуру Україна може бути цікава перш за все як транзитна держава, що робить її "своєрідною платформою для входження на ринки третіх країн".

Також Янукович закликає сингапурських бізнесменів взяти участь в реалізації національних проектів України, зокрема з будівництва морського терміналу з приймання зрідженого газу. "Були б раді, якби наші сингапурські колеги взяли участь в реалізації вказаних національних проектів", - сказав він.

Зокрема, Україна планує восени цього року провести презентацію національних проектів в провідних світових центрах, заявляє Янукович. При цьому він зазначив, що столиця Сингапуру стане однією з перших серед таких країн.

Президент України Янукович також закликає сингапурських бізнесменів інвестувати в Крим. Зокрема він розповів, що Автономна Республіка Крим є одним з найбільш інвестиційно привабливих регіонів України. При цьому Янукович зазначив, що між Сингапуром і Кримом є багато спільного з погляду економічно-географічного розташування.

Крім того Янукович розповів про намір реалізувати проект будівництва мостового переходу між півостровом Крим і Російською Федерацією в Керченській протоці. "Одним із проектів є споруда багатофункціонального мостового переходу між українським півостровом Крим і Російською Федерацією в Керченській протоці", - зазначив він.

Янукович підкреслив, що даний проект відкритий для участі іноземного капіталу, зокрема для сингапурських компаній. В цілому, за словами Януковича, Крим може бути привабливим для Сингапуру з погляду співпраці в таких галузях як відпочинок і туризм, агропромисловий комплекс, машинобудування, наукомісткі виробництва, паливно-енергетичний комплекс.

У свою чергу глава Державного агентства з інвестицій та управлінні національними інвестиційними проектами Владислав Каськів повідомив журналістам, що в ході візиту українського президента до Сингапуру досягнута домовленість про початок "інтенсивних" консультацій із сингапурськими бізнесменами з реалізації цих національних проектів.

Крім того, президент України повідомив, що зараз між Україною і Сингапуром йдуть переговори про створення зони вільної торгівлі, про вільне авіасполучення і безвізовий режим, що сприятиме пожвавленню двосторонніх відносин.

Раніше Янукович запропонував також створити українсько-сингапурську Ділову раду для державно-приватної співпраці і постійних контактів між бізнесменами та інвесторами двох країн, повідомляє прес-служба глави держави. А під час зустрічі із президентом Сингапуру Селлапан Раманатаном, він заявив, що Україну цікавить досвід реформ Сингапуру.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 875 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ