Ср, 2024-04-24, 02:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 22 » Поки Україна не виконає обіцянок-МВФ не дасть грошей
19:24
Поки Україна не виконає обіцянок-МВФ не дасть грошей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник в ефірі "5 каналу" озвучив думку, що Міжнародний валютний фонд не дасть Україні наступного кредитного траншу, доки не побачить реального виконання зобов'язань.

"У чому специфіка Міжнародного валютного фонду, як позичальника грошей? - Це особливий інститут. По-перше, він дає найдешевші гроші, які є у світі, а по-друге, він, на жаль, з певної точки зору, вимагає ще дечого - вимагає лікувальних заходів. Адже якщо йде мова: є дірка, потрібно закрити її, тобто влазити в борги, то країна просто отримає новий рівень боргів. Очевидно, що, на мій погляд, поведінка МВФ змінилася, того, що ми бачили в 2009 році, не буде, діятиме принцип: вранці стільці - ввечері гроші", - зазначив Пинзеник.

- Fitch поліпшило прогноз довгострокового рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті

Коментуючи заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про необхідність скорочення або навіть відмови від зовнішніх запозичень, Пинзеник зазначив, що Україна сьогодні не в змозі відмовитися від зовнішніх запозичень.

"Запозичення - це ж наслідок, борг має причину. Якби я почув заяву: все, друзі, будемо жити в рамках наявних коштів, тобто не будемо мати дефіцит бюджету, будемо витрачати стільки, скільки отримаємо, а це значить, що ми не будемо робити нових позик", - пояснює екс-міністр.

"На жаль, Україна не може відмовитися від зовнішніх позик. Зовнішній борг України, це не державний, це все, 120 мільярдів доларів. Більша частина цього боргу - це короткий борг, який швидко треба повертати, валютні резерви країни - 38 мільярдів доларів. Країна має проблеми з припливом.

Звичайно, тут можна було б деякі рішення щодо пом'якшення знайти, але поки ситуація не дозволяє цього робити. На жаль, поки що для рефінансування старих боргів Україна не може відмовлятися від зовнішніх запозичень", - заявив Пинзеник.

Пинзеник гадає, що якщо "уряд виконає свої зобов'язання, то, думаю, що дадуть".

"Але ми чуємо якісь спроби, заяви, натяки на те, що в колгосп запишемося, але робити не будемо", - уточнив він.

Екс-міністр уточнив, що у МВФ проблем з грошима немає, "ці кошти зарезервовані за Україною, проблема лише у виконанні зобов'язань".

Нагадаємо, що 20 липня на засіданні Кабінету міністрів України глава уряду Микола Азаров заявив, що Україна повинна гранично обмежити або зовсім відмовитися від зовнішніх запозичень.

За його словами, ситуація на світових ринках "непроста і навіть тривожна". "Обидва світових емісійних центри - США і Євросоюз - стоять на порозі рішень, які можуть мати драматичні наслідки для світової економіки", - зазначив прем'єр.

"Провідні економічні експерти попереджають про можливість падіння світової економіки в нову кризу. Ми не маємо права нехтувати такими серйозними попередженнями, як це робили наші попередники. Тому країну треба готувати до будь-яких сценаріїв", - сказав на засіданні Микола Азаров.

Fitch поліпшило прогноз довгострокового рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті

Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз довгострокового рейтингу України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті зі "стабільного" до "позитивного", повідомляють "Українські новини".

Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні В і короткостроковий на рівні В.

У відповідності зі шкалою Fitch, рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків за обмеженого запасу міцності.

Як повідомляли Ukranews, у вересні 2010 року агентство підтвердило довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні В, а до цього, в липні 2010-го, підвищило рейтинг України з В- до В.

Підвищення рейтингів агентство тоді пояснило домовленістю України з Міжнародним валютним фондом про надання кредиту на суму 14,9 млрд доларів, яка, на думку агентства, зміцнює впевненість у політичній і фінансовій ситуації в країні, а також зменшує ризики макроекономічної і фінансової нестабільності.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ