Вт, 2024-04-16, 17:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 22 » Поляків "Свобода" звинувачує у ксенофобії та шовінізмі стосовно українців
14:11
Поляків "Свобода" звинувачує у ксенофобії та шовінізмі стосовно українців
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
ВО "Свобода" обурена ухвалою Сенату Польщі з приводу 70-річчя Волинських подій.

Про це сказано у заяві партії, поширеною її прес-службою, пише "Українська правда".

"Всеукраїнське об´єднання "Свобода" та всі свідомі українці з глибокою тривогою і справедливим обуренням сприйняли інформацію про вчорашнє ухвалення Сенатом Республіки Польща заяви з приводу 70-річчя Волинських подій", - сказано у ній.

На думку "свободівців", цією ухвалою "фактично перекреслюються спроби примирення у складних питаннях історичного минулого обох народів, де українці ніколи не виступали агресорами чи окупантами".

"Не може бути партнерства у міжнаціональних відносинах, якщо заперечується право іншого народу мати власну національну гідність, власну незалежність та право на боротьбу з окупантами", - заявляють вони.

"На жаль, більшість представників Сенату, ухваляючи таку заяву, фактично осквернили пам´ять загиблих і поляків, і українців, маючи на меті здобуття сумнівного політичного капіталу", - додали в "Свободі".

У заяві зазначено, що "поляки прагнуть примирення і дружби з українцями". Однак, на думку "свободівців", текст заяви містить "явні ознаки ксенофобії та шовінізму стосовно українців".

"Дії польських політиків формують негативний імідж України у світі, завдають шкоди євроінтеграційним прагненням українців", - вважають у партії.

Крім того, на думку "свободівців", рішення Сенату, в якому польсько-український конфлікт окреслено як "етнічні чистки з ознаками геноциду", не відповідає історичній правді, "адже геноцид передбачає односторонні жертви та агресію".

"Тобто польські політики говорять лише про польські жертви і не хочуть помічати тисяч вбитих українців. Вони відзначають антипольські акції УПА, але замовчують знищення українців вояками Армії Крайової. У постанові використано нічим необґрунтовану цифру – 100 тисяч польських жертв, що також є політичною спекуляцією на пам´яті людей, які загинули в конфлікті", - сказано у заяві "Свободи".

"Свободівці" закликали ухвалити закону "Про статус депортованих українців", провести парламентських слухань з цієї проблеми у 2013 р., а польську сторону - "перейти від взаємних звинувачень до конструктивного діалогу та акцентувати увагу на відзначення дат і подій, коли українці та поляки допомагали одні одним під час захисту своїх спільних інтересів".

Як відомо, Сенат (верхня палата парламенту) Польщі ухвалив заяву зприводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій події 1943-го року названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: українців, шовінізмі, поляків Свобода звинувачує, ксенофобії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ