Пт, 2024-04-26, 21:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 26 » Польський експерт: Українці не мають доступу до об'єктивної інформації
10:26
Польський експерт: Українці не мають доступу до об'єктивної інформації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Громадяни України з наближенням парламентських виборів мають щораз менший доступ до об'єктивної інформації про ситуацію в країні. Це відбувається через: 1) обмеження свободи слова власниками засобів масової інформації, 2) самоцензуру журналістів та 3) засилля замовних матеріалів.

Таку думку висловив експерт польського аналітичного Центру східних досліджень (OSW, Варшава) Тадеуш Іванський в спеціальному огляді.

"За останні два роки незалежність медіа в Україні систематично обмежується. Після періоду відносної свободи 2005-2010 року масштаби посереднього та безпосереднього контролю влади над медіа збільшився, що знівелювало здобутки помаранчевої революції в цій сфері", - написав аналітик.

Він відзначив, що медіа все менше виконують функцію контролю влади та політиків і об'єктивного інформування суспільства, стаючи інструментом політичної та економічної боротьби. На цю тему: ІМІ констатує різке зростання порушень прав журналістів

Тадеуш Іванський звернув увагу, що професійні стандарти об'єктивності порушують не лише журналісти провладних телевізійних каналів, але також опозиційні.

Аналітик зауважив, що майже 80% українців називають головним джерелом інформації про те, що діється в Україні, телебачення, близько 40% - друковані засоби масової інформації та менше 20% - інтернет-медіа, відзначивши, що останні залишаються найбільш об'єктивними ЗМІ в Україні.

"Кандидати від опозиції мають обмежений доступ до найбільш популярних медіа. Росте кількість порушень прав журналістів, частішають випадки їх побиття та ускладнення виконання ними професійних обов'язків. Моніторинг телевізійних програм та друкованих медіа свідчать про все зростаючу кількість прихованих рекламних матеріалів, замовчування невигідних для влади тем, презентації матеріалів, які не відповідають журналістським стандартам та інші форми маніпуляції громадською думкою в контрольованих олігархами та державою медіа", - зазначається на сайті Центру.

Водночас Тадеуш Іванський назвав "незначним" вплив українських ЗМІ на політичні процеси в Україні напередодні запланованих на 28 жовтня виборів до Верховної Ради, пояснивши свою думку тим, що люди займають "пасивну позицію, змучені політикою та сконцентровані на соціальних справах".

3 липня податкова міліція Солом'янського району Києва порушила справу проти Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків. Після тривалих перевірок податкова міліція Києва на початку серпня закрила кримінальну справу.

11 вересня стало відомо, що телеканалу ТВі заборонили проводити зовнішньоекономічну діяльність без спеціального дозволу Міністерства економіки. 12 вересня повідомлялося, що валютні рахунки телеканалу ТВі були арештовані. Однак згодом міністр економічного розвитку Петро Порошенко скасував наказ про застосування санкцій до каналу ТВі.

Нагадаємо, в кінці липня ТВі відключили в кабельних мережах торгової марки "Тріолан". Можливості дивитися ТВі були позбавлені жителі 11 міст України. Зокрема, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Луганськ, Одеса, Полтава, Сімферополь, Суми, Харків, Чугуїв. 14 серпня канал зник із мережі кабельного телебачення "Формат" в Маріуполі.

8 вересня в багатьох містах України відбулися акції на підтримку телеканалу ТВі. 10 вересня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що стурбований ситуацією навколо телеканалу ТВі.

13 вересня телеканал ТВі заявляв, що податкова інспекція намагається будь-яким чином провести чергову "позапланову" перевірку каналу, незважаючи на дію мораторію.

21 вересня Об'єднана опозиція ухвалила рішення надати 2 мільйони гривень зі своєї виборчої кампанії на погашення боргів телеканалу ТВі. Слід сказати, що президент Віктор Янукович звернувся до Нацради з питань телебачення та радіомовлення з проханням терміново розібратися із ситуацією, що склалася навколо телеканалу ТВі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 942 | Додав: abel | Теги: доступ до об'єктивної інформації
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ