Ср, 2024-04-24, 08:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 11 » Помер Девід Боуї
10:56
Помер Девід Боуї
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Легендарний британський музикант, продюсер, звукорежисер і художник Девід Боуї помер 10 січня у віці 69 років. Про це повідомляє Sky News з посиланням на видавця музиканта. Сумну інформацію підтвердив син співака. Причиною смерті Боуї став рак, пише NEWSru.com.

Повідомлення про кончину Девіда Боуї в понеділок, 11 січня, були також розміщені на його офіційних сторінках в Facebook і в Twitter. У них говориться, що Девід Боуї помер минулої неділі в оточенні своєї родини після 18 місяців боротьби з раком.

У минулу п'ятницю, 8 січня, Девіду Боуї виповнилося 69 років, в той же день вийшов його останній альбом під назвою Blackstar.

Девід Боуї народився 8 січня 1947 року в Лондоні. Він почав музичну кар'єру в кінці 1960-х років, вплинув на багатьох музикантів. Протягом п'ятдесяти років часто міняв імідж, через що заслужив прізвисько "хамелеона рок-музики", втім, зберігши власний унікальний стиль. Випустивши в перші роки своєї діяльності альбом David Bowie і кілька синглів, Девід Боуї став широко відомий лише восени 1969 року, коли його пісня "Space Oddity" потрапила в топ-5 в британському хіт-параді.

У 1972 році під час розквіту глем-року Боуї створив яскравий образ персонажа на ім'я Зіггі Стардаст. Його хіт-сингл "Starman" з альбому The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars увійшов в десятку хіт-параду Великобританії.

У 1975 році Боуї домігся першого великого успіху в Америці з синглом "Fame", написаним у співавторстві з Джоном Ленноном, і хіт-альбомом Young Americans. У 1977 році музикант випустив мінімалістський альбом Low - перший з трьох дисків так званої Берлінської трилогії Боуї, записаних спільно з Брайаном Іно протягом наступних двох років. Всі три альбоми увійшли до п'ятірки кращих хіт-параду Великобританії.

Боуї знову з'явився на першому місці в британських чартах в 1980 році з синглом "Ashes to Ashes" і альбомом Scary Monsters (and Super Creeps). У 1981 році він разом з групою Queen записав "Under Pressure" - сингл також злетів на вершини британського чарту. У 1983 році вийшов альбом Let's Dance, що включав хіти "Let's Dance", "China Girl" та "Modern Love". Протягом 1990-х і 2000-х Боуї експериментував з музичними жанрами.

Його останнім студійним альбомом став Blackstar, випущений 8 січня 2016 року.

У 2002 році в опитуванні ВВС "100 найвизначніших британців" Боуї зайняв 29-е місце. Протягом кар'єри музиканта були продані понад 136 мільйонів платівок - з цим результатом він увійшов у десятку найуспішніших артистів в історії популярної музики Великобританії.

Шість альбомів Девіда Боуї входять в список "500 найкращих альбомів усіх часів" за версією журналу Rolling Stone. У 2004 році журнал Rolling Stone віддав Боуї 39-е місце в списку "100 найвидатніших виконавців рок-музики всіх часів" і 23-у позицію в списку "100 найбільших вокалістів всіх часів".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: Помер Девід Боуї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ