Ср, 2024-04-17, 00:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Порошенко: на Донбасі встановилося справжнє перемир'я. ВІДЕО
14:03
Порошенко: на Донбасі встановилося справжнє перемир'я. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на Донбасі вдалося встановити справжнє перемир'я. Про це він сказав, виступаючи у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в середу, 7 жовтня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні закінчується перший тиждень жовтня 2015 року, перший тиждень жовтня, коли на фронті у нас, нарешті, режим повної тиші. Жодного пострілу", - зазначив президент.

"Це ще не мир, це не кінець війни, оскільки кінець війни буде тоді, коли буде звільнено останній клаптик української землі від ворога, окупанта, загарбника", - додав глава держави.

Порошенко наголосив, що нині на Донбасі встановилося справжнє перемир'я, а не просто режим припинення вогню.

"Ті результати, яких ми досягли протягом минулого року, дають мені підстави для оптимізму. Ми сильні, ми навчилися перемагати, перемагати на полі бою, перемагати в дипломатичних сутичках. І вчора рішення про те, що фейкові вибори 18 жовтня та 1 листопада скасовано, відвело найбільшу загрозу, яка нависла над Мінськими угодами", - сказав президент.

Водночас президент закликав українських військовослужбовців бути в постійній готовності з огляду на те, що загроза активізації протистояння зберігається. "Це демонструє, що ми можемо, вміємо і діятимемо ефективно, це наша нова реальність, але мій наказ усім військам - не розслаблятися. До перемоги ще далеко", - сказав президент.

За його словами, українські військовослужбовці залишатимуться на Донбасі і нестимуть там службу. "Я знаю, що день у день стояти на посту психологічно іноді набагато складніше, ніж вести бій. Я сам стояв у караулах, але упевнений у тому, що тривала тиша може напружувати більше, ніж нескінченна канонада, а відносно безпечно топтатися на місці іноді складніше, ніж лізти на рожен, йти в атаку", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що гарантією перемир'я та миру в регіоні може бути лише надійна українська армія з високим рівнем дисципліни та морального духу.

За словами Порошенка, повне припинення вогню останніми тижнями в зоні АТО дало те, що величезні втрати, як було раніше серед військових, припинились.

"Це є величезним досягненням. Війни, на жаль, не буває без втрат, і на совісті агресора смерті понад 8 тисяч українських громадян - військових і цивільних. І настане час - агресор з цими списками постукає у ворота пекла. Я не маю жодного сумніву, що відповідальність за агресію проти України настане", - сказав президент. "З'явився ефективний механізм дотримання Мінських домовленостей"

"Нам вдалося якщо не завершити, то поставити на тверду паузу гарячий конфлікт", - сказав Порошенко.

За його словами, були дуже ретельно відпрацьовані всі можливі ризики.

"Ми не одну годину провели з міністром оборони, начальником Генерального штабу, розраховуючи можливі провокації, і дуже ретельно відпрацювавши, прийняли рішення про відведення, чого не було у мінських домовленостях: відведення танків, відведення мінометів калібром менше 120 мм, відведення артилерії калібром менше 100 мм", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що представники ОБСЄ нарешті отримали змогу виконувати свої функції зі спеціального моніторингу.

За словами глави держави, українська сторона має у своєму розпорядженні повну інформацію, де саме зберігає ворог невідведену техніку, і в ці місця спрямовує представників ОБСЄ. І, таким чином, з`явився ефективний механізм дотримання мінських домовленостей.

"Інформаційна війна є на сьогодні головним завданням"

Ворог по всьому світу, за словами президента, через свої засоби масової інформації переконує світ у своїй правоті, і Україна має протистояти цьому. Також глава держави нагадав, що торік противнику вдалося посіяти зневіру в лавах українських військових, що подекуди призводило до панічних настроїв та відступу в тих ситуаціях, коли можна було не здаватися.

"Ідеологічна робота серед особового складу в умовах бойових дій має передусім профілактичну мету - вироблення імунітету до різного роду шкідливих повідомлень ворожої пропаганди, інформаційного спаму. Під впливом такого інформаційного спаму, і я можу зараз відверто про це сказати, цілі підрозділи піднімали руки і здавалися в умовах, коли ми мали можливість абсолютно спокійно тримати оборону. Цілі підрозділи в розпал бойових дій минулого року без команди командира знімалися з позицій і зі страху тікали", - наголосив президент.

Також президент додав, що і нині ворог продовжує спроби посіяти зневіру і паніку в суспільстві та Збройних силах: "Поширення час від часу панічних і депресивних настроїв, зокрема в соціальних мережах через хештег "все кінець, все пропало". Це спекуляції на недоліках, яких ми об`єктивно не встигли подолати".

Президент повідомив, що наступного тижня хоче запросити журналістів на військові склади, щоб ті переконалися, що в української армії вдосталь озброєння, одягу, обладнання.

Також президент заявив, що Україні вдалося домовитися із західними партнерами про створення російськомовного каналу, який би протистояв російській пропаганді за межами України: "Наші партнери вже домовилися про те, що буде створено панєвропейський російськомовний канал, щоб російськомовні громадяни Європейського Союзу мали б альтернативне джерело інформації. А під час останнього візиту генсека НАТО були підписані спеціальні документи про стратегічні комунікації між Україною та країнами НАТО".

2 жовтня в Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, РФ, Франція і Німеччина). За її підсумками президент України повідомив, що відведення легких озброєнь має відбуватися 41 добу.

Також всі учасники переговорів "нормандської четвірки" виступили на підтримку проведення виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей за українським законодавством під наглядом ОБСЄ.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що вибори на Донбасі повинні відбуватися за українським законодавством протягом 80 днів після ухвалення відповідного закону, а усім кандидатам на виборах у так званих "ДНР" і "ЛНР" має бути надано імунітет.

Олланд додав, що в рамках зустрічі обговорювалося питання амністії, яка "повинна статися разом з виборами".

6 жовтня в Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи представники угруповань "ДНР" і "ЛНР", які тимчасово контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей, погодилися перенести проведення місцевих виборів на 21 лютого 2016 року. Таким чином відмовились від проведення псевдовиборів, які планували на 18 жовтня і 1 листопада відповідно.

В українській ЦВК вже пояснили, що потрібно для проведення виборів в окремих районах Донбасу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: донбас, справжнє перемир'я, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ