Ср, 2024-04-24, 21:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Порошенко не довіряє Путіну і критикує "диванну сотню". ВІДЕО
14:12
Порошенко не довіряє Путіну і критикує "диванну сотню". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко закликав військовослужбовців Збройних сил України бути в постійній готовності з огляду на ризик відновлення бойових дій на Донбасі. Про це він сказав на зустрічі з командирами середньої ланки ЗСУ, що брали участь в АТО, напередодні Дня захисника України в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я абсолютно не довіряю (президентові Росії Володимиру – ред.) Путіну, я абсолютно не довіряю його маріонеткам, і я абсолютно не довіряю їхнім обіцянкам. Ми маємо з вами захистити Україну, захистити, якщо комусь спаде на думку випробувати нашу міць", - сказав президент.

У зв'язку з цим Порошенко закликав українських військових "у кожен момент бути готовими до найгіршого".

Глава держави поінформував, що в результаті останніх міжнародних переговорів Україні вдалося домогися стабільного перемир'я.

"Ми вийшли на відносно стабільне перемир'я на фронті і шукаємо спосіб, як забезпечити мир. Наголошую: як політико-дипломатичним шляхом не лише забезпечити перемир'я і мир, а й повернути окуповані території Донбасу та Криму в Україну. Гарантією перемир'я і миру, як уже наголосив я у зверненні (звернення до українського народу від 11 жовтня – ред.), може бути лише надійність української оборони", - сказав Порошенко.

Він додав, що українська армія має бути готова у будь-який момент дати відсіч агресору.

"Моя політична справа забезпечити, щоб український парламент зробив свій внесок у забезпечення оборони та безпеки держави - ми це зробимо. Але ви - наші військові, маєте бути в готовності і здатні у будь-який момент дати надійну відсіч агресору", - сказав Порошенко.

Президент запевнив, що на сьогодні ЗСУ є однією з найбільш боєздатних армій Європи.

"Ми продовжимо створення нової армії, яка відповідає стандартам НАТО"

"Разом ми завершуватимемо реформування та створення нової української армії, армії, яка, з одного боку, відповідає стандартам НАТО, і нині ми рішуче переводимо українські Збройні сили під ці стандарти, а з іншого боку - матиме колосальний бойовий досвід, здобутий у боях із російським агресором", - сказав президент.

При цьому Порошенко наголосив, що військові інструктори держав-партнерів України, які прибувають до країни для підвищення боєздатності ЗСУ, також здобувають неоцінимий досвід, який отримали військовослужбовці української армії під час бойових дій: "і вони їздять до нас навчитися бойового досвіду".

Глава держави також висловився за продовження реформ в українській армії. "Моя політична воля, як верховного головнокомандувача, щоб командири середньої ланки після виконання бойових завдань на фронті продовжили десантуватися на керівних посадах у Міноборони та Генштабі як "окопні" керівники. І я пишаюся тим, що у нас у Міноборони та Генштабі не залишилося "паркетних" керівників", - сказав Порошенко.

За його словами, на сьогодні в армії ще залишається багато проблем, які слід невідкладно вирішувати. "Наголошую: якщо порівнювати, що змінилося сьогодні вранці порівняно з вчорашнім вечором, то дійсно я перший серед невдоволених. І я рішуче вимагатиму продовження реформування армії", - сказав глава держави. Порошенко розкритикував "диванну сотню"

"Ніколи в історії України такого не було, чого ми досягли за цей рік, коли українській армії український народ довіряє на рівні церкви. Немає авторитетнішого органу в державі, якому б так довіряв український народ і, до речі, українське керівництво держави та український президент", - сказав Порошенко.

Він додав, що "жодним чином не поділяє популістського критиканства на адресу українського генералітету та його внеску у створення ЗСУ і захист вітчизни".

"Треба припинити шельмувати українську армію, особливо тим, хто пороху не нюхав, на фронті не був, відкупився або захистився від нього "білим квитком" інваліда, а потім сидить зі сторінок Facebook повчає, як воювати, справжніх бойових героїв", - сказав президент, додавши, що даватиме рішучу відсіч таким спробам.

За словами Порошенка, під час місцевих виборів роблять спроби дати оцінки політиці оборони держави. "Усі вони на прапор піднімають спробу дати оцінку українським військовим. Я упевнений, що це політиканство треба зупинити, і народ найближчим часом дасть гідну оцінку таким горе-шельмувальникам", - сказав він.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікується, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

30 вересня ватажки окупантів із угрупувань "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко і Олександр Плотницький також поставили свої підписи під угодою.

2 жовтня після переговорів "нормандської четвірки" у Парижі президент України заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менш ніж 100 мм із лінії зіткнення сторін на Донбасі 3 жовтня. За його словами, лідери країн "Нормандського формату" домовилися, що відведення легкого озброєння має тривати 41 добу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Путіну, критика, порошенко, диванна сотня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ