Сб, 2024-04-20, 10:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 4 » Порошенко незадоволений темпом реформ і вимагає дерегуляції. ВІДЕО
09:42
Порошенко незадоволений темпом реформ і вимагає дерегуляції. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко заявив, що не задоволений темпами проведення реформ в Україні. Про це він зазначив 3 червня під час засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Очікування щодо реформ у наших громадян і за кордоном дуже високі. Темпи реформ мене, як президента, абсолютно не задовольняють", - сказав Порошенко.

При цьому він визначив, що робота Нацради є "важливим та дієвим інструментом", і закликав проводити дискусії щодо реформ саме у Нацраді. Це, на його думку, дозволить збільшити відсоток підтримки урядових рішень у парламенті.

"Має бути забезпечено максимально швидке проходження реформаторських ініціатив через уряд та Верховну Раду", - підкреслив президент.

Водночас глава держави наголосив на необхідності посилення координації у впровадженні реформ та доручив долучитися до процесу такої координації голові Адміністрації президента Борису Ложкіну. Президент призначив його заступником голови Нацради реформ.

Порошенко також виступає за швидке проведення дерегуляції в Україні та скорочення кількості послуг органів влади, які є додатковими перепонами як для представників бізнесу, так і для пересічних громадян.

"Якщо ми говоримо про спрощення умов для роботи бізнесу в Україні, якщо ми хочемо продемонструвати світові, що країна кардинально змінилася, то питання дерегуляції має тут ключове значення", - сказав Порошенко.

На переконання президента, питання має бути врегульовано на законодавчому рівні.

"Маємо обрати пріоритети і зробити розробку моделі, після чого дати їй експертну оцінку і у найкоротші терміни законодавчо це врегулювати", - сказав він, зауваживши, що чинна система лише створює умови для корупційної діяльності.

Президент висловив сподівання, що і прем'єр-міністр, і народні депутати підтримають пришвидшення дерегуляції і відповідні законопроекти.

Як повідомили в прес-службі АП, Національна рада реформ на сьомому засіданні розглянула низку важливих питань, зокрема, питання про заходи з лібералізації візового режиму України і ЄС.

З питання реформи політики у сфері конкуренції, зокрема, про заходи з демонополізації та розвитку конкурентного середовища заслухали доповідь новопризначеного голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва; народний депутат України Мустафа Найєм представив ініціативу з поширення вивчення іноземних мов Go Global, а міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус доповів щодо стану реалізації реформи з дерегуляції.

Нагадаємо, 23 липня 2014 року президент України підписав указ, яким постановив створити Національну раду реформ як спеціальний консультаційний орган при президентові з питань втілення в життя єдиної державної політики реформ в Україні. Головою цього органу є президент України, до його складу увійшли представники уряду, парламенту України, керівництво НБУ, громадянські активісти.

25 вересня Порошенко представив "Стратегію - 2020", в якій як першочергові передбачені судова і антикорупційна реформи, децентралізація та реорганізація системи безпеки.

27 вересня президент оприлюднив основні положення програми розвитку України.

Зокрема, "Стратегія-2020" містить близько 60 реформ і спеціальних програм, реалізація яких дозволить Україні увійти до Топ-20 країн у рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу і збільшити ВВП на душу населення до 16 тисяч доларів проти нинішніх 3900 доларів за версією рейтингового агентства Standard & Poor's. А також збільшити за п'ять років приплив прямих іноземних інвестицій до 40 млрд доларів, проти нинішнього показника в середньому 4-5 млрд доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що громадськість також може долучитися до обговорення плану розвитку країни до 2020 року на спеціальному сайті.

Персональний склад Національної ради реформ Порошенко затвердив 22 грудня 2014 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: дерегуляції. ВІДЕО, темпом реформ, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ