Пт, 2024-03-29, 12:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 21 » Порошенко: розраховуємо на третій транш у лютому - Україна і МВФ обговорюють новий меморандум
21:44
Порошенко: розраховуємо на третій транш у лютому - Україна і МВФ обговорюють новий меморандум
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна і ключовий кредитор країни Міжнародний валютний фонд обговорюють новий меморандум про співробітництво та просування амбітних реформ.

Як повідомили у четвер, 21 січня, в прес-службі президента України Петра Порошенка, про це йшлося на зустрічі голови держави з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

"Зараз обговорюється наступний меморандум з МВФ. Ми досягли домовленості. З мого погляду, дуже амбітна програма реформ допоможе Україні в 2016 році. І я вдячний за це Крістін Лагард", - цитує прес-служба Порошенка.

"Наша програма реформ розроблена спільно з Міжнародним валютним фондом та допомагає нам стабілізувати фінансову та банківську системи, реструктуризувати суверенний борг та продемонструвати, особливо на кінець року, амбітний закон про бюджет, який базується на податковій реформі, інших заходах з реформування економіки та системи. Все це було надзвичайно ефективним", – зазначив президент.

Лагард відзначила характер розмови із Порошенком. За її словами, під час зустрічі було обговорено розвиток економічної ситуації в світі та в Україні, хід реформ та бюджет на 2016 рік.

"В нас була плідна розмова, яка допоможе, сподіваюсь, завершенню переговорів щодо Меморандуму, над яким працюють наші команди", – зазначила директор-розпорядник МВФ та висловила сподівання на успішне завершення цього процесу.

Як сказав Порошенко в інтерв'ю Bloomberg, Україна розраховує отримати третій транш кредиту за програмою співпраці з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом уже в лютому, передає УНІАН.

"Розраховуємо отримати кошти наступного траншу в лютому", - сказав президент.

При цьому він підкреслив, що приїзд чергової місії МВФ в Україні не очікується і жодних спеціальних умов отримання грошей фонд не висуває.

"Ми повинні фіналізувати меморандум (про співпрацю), - зазначив Порошенко. - Ми погодили всі питання. Нової місії не потрібно". Він зазначив, що за минулий рік, коли Україна прийняла програму співпраці і програму реформ від МВФ, країна ухвалила значний пакет перетворень для стабілізації банківської системи, фінансової системи, поліпшення антикорупційної політики, реформи енергетичного сектору.

"І ми прийняли ці реформи в умовах військової агресії з боку Росії. І я радий, що саме сьогодні Європейський парламент ухвалив спеціальну заяву про значний прогрес реформ в Україні, - сказав президент. - Подивіться, ми прийняли бюджет. І це бюджет розвитку".

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,11 млрд доларів США за поточним курсом) з першим траншем на 5 млрд доларів спершу передбачала щоквартальний перегляд програми, а також виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,63 млрд) та зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі 2,7 млрд доларів пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

11 січня міністр закордонних справ Наталія Яресько пояснила, що Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив закон про державний бюджет на 2016 рік й прийнятий разом з ним пакет законодавства, проте для позитивного рішення Фонду щодо виділення Україні III траншу кредиту за програмою розширеного фінансування EFF офіційному Києву необхідно виконати також зобов'язання у сфері антикорупційної та інших структурних реформ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: Україна і МВФ, третій транш, меморандум, порошенко, лютий
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ