Пт, 2024-04-19, 10:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Порошенко закликає прискорити візову лібералізацію. ВІДЕО
12:09
Порошенко закликає прискорити візову лібералізацію. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко наголосив на необхідності прискорити завершення виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Про це він заявив на 13-му засіданні Національної ради реформ, передає прес-служба глави держави.

Порошенко нагадав, що до 9 листопада МЗС України повинен надати європейцям всю інформацію про виконання цього плану, і закликав уряд і парламент скоординувати дії задля забезпечення реалізації взятих на себе Україною зобов'язань.

Він зазначив, що за результатами роботи експертної місії ЄС з оцінки прогресу виконання Україною критеріїв другої фази плану, країна отримала позитивну оцінку в питаннях управління кордонами, безпеки документів, міграції та притулку, боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Глава держави відзначив важливість завершення роботи за тими напрямками, де ще є відставання у виконанні рекомендацій Європейської Комісії. Йдеться про боротьбу з корупцією та організованою злочинністю, питання дискримінації та внесення необхідних змін до трудового кодексу, що необхідно зробити парламенту.

"Хотів би, щоб за результатами сьогоднішньої зустрічі ми попросили би уряд, щоб ми проаналізували причини зволікання з виконанням окремих заходів Плану дій безвізового режиму і щоб були ухвалені всі необхідні рішення. Окремо хочу звернутися до Верховної Ради, насамперед, до частини парламентської коаліції: при розгляді цих питань не зважати на політичні симпатії і антипатії. Бо йдеться про долю України, про те, щоб дати всім українцям, за які б партії вони не голосували, право безвізово подорожувати країнами Європейського Союзу", – заявив президент.

У АП очікують на ратифікацію Грецією, Кіпром та Бельгією Угоди про асоціацію до 2016 року

Адміністрація президента розраховує на те, що Греція, Кіпр і Бельгія ратифікують Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до кінця 2015 року. Про це сказав заступник глави Адміністрації Олександр Данилюк, передає "5 канал".

"Що стосується Греції та Кіпру та Бельгії - ми очікуємо (ратифікації) до кінця цього року", - заявив він.

При цьому Данилюк підкреслив, що в будь-якому випадку з 1 січня 2016 року почне застосовуватися в повному обсязі частина Угоди про асоціацію, що передбачає створення зони вільної торгівлі.

22 травня на саміті "Східного партнерства" в Ризі була прийнята декларація, в якій говориться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Два ключових питання у введенні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом - це біометричні паспорти і захищені кордони.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що для введення безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

У серпні Україна передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України; в ЄК обіцяють до 15 грудня виконати свою частину зобов'язань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: прискорити візову лібералізацію, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ