Пт, 2024-04-19, 06:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 22 » Порошенку радять внести до Конституції низку "кримських" змін
22:51
Порошенку радять внести до Конституції низку "кримських" змін
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України ухвалила постанову про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та способи" (№4003а).

За це рішення у четвер 22 вересня проголосували 233 народних депутатів із 277, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Постановою президенту рекомендується підготувати зміни до Конституції та законів України та внести на розгляд Верховної Ради відповідні законопроекти щодо визнання кримських татар, караїмів і кримчаків корінними народами України з внесенням відповідних змін до статті 11 Конституції України.

Окрім того, ця рекомендація стосується оптимізації адміністративно-територіального устрою на тимчасово окупованій території Кримського півострова з внесенням змін до статей 118, 133, 140 та розділу X "Автономна Республіка Крим" Конституції України.

"При цьому місто Севастополь має бути позбавлене в Конституції спеціального статусу, включно з його віднесенням до окремо визначених адміністративно-територіальних одиниць. Окрім того, доцільно розглянути питання зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримськотатарську Автономну Республіку", - йдеться у рекомендаціях.

Президентові також рекомендується розглянути можливість створення консультативно-дорадчого органу з питань деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь.

Верховній Раді, зокрема, рекомендується ухвалити закон про Державну стратегію деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь, а також затвердити законом розроблену і подану урядом України Державну стратегію деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь як загальнодержавну програму, що передбачатиме, зокрема, належне фінансове забезпечення відповідних заходів.

Також пропонується визнати таким, що втратив чинність, закон України "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України".

Окрім того, рекомендується затвердити законом нову редакцію Конституції Автономної Республіки Крим, яка б повністю виключала можливості реалізації негативних для територіальної цілісності України сценаріїв.

Кабміну, зокрема, рекомендується сприяти спільно з міжнародними партнерами створенню правозахисних та благодійних організацій на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь для моніторингу ситуації і забезпечення прав громадян України, представників національних меншин, громадсько-політичних об’єднань та церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко ініціював розробку доповнень до Конституції про самовизначення кримських татар. Для цього буде створено спеціальну робочу група.

Після цього керівник штабу акції по блокаді Криму Ленур Іслямов заявив, що кримським татарам необхідна національна автономія в складі України. За його словами, кримські татари обиратимуть власного президента і створять власний уряд. "Для нас важливо мати свою землю. За час незалежності кожен раз були змушені домовлятися з владою. Приходив Кучма - одна історія, у Ющенка інша, з Януковичем третя. З Порошенко тепер своя історія. Ми хочемо, щоб в Україні за нами закріпили національну ідентифікацію, в якій чітко вказали, що наше, де воно", - сказав Іслямов.

Як повідомлялося, 15 квітня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким Крим визнано окупованою територією. Також в квітні парламент ухвалив закон про статус тимчасово окупованих територій, який набув чинності з 14 травня 2014-го. У серпні того ж року Рада ухвалила спеціальний закон про створення вільної економічної зони, яким визначаються особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій частині території України (№ 4032а).

Додамо, що в останній день літа 2016 року Кабінет Міністрів схвалив Концепцію державної цільової програми "Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України", яку було розроблено міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, спільно з органами місцевого самоврядування, державними органами влади, міжнародними партнерами, науковою спільнотою та громадськими організаціями. Концепція була розроблена на основі міжнародного досвіду, адаптованого до українських реалій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: Конституція, порошенко, кримські зміни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ