Пт, 2024-04-26, 00:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 31 » Пожежу на складі боєприпасів у Сватовому ліквідовано
09:03
Пожежу на складі боєприпасів у Сватовому ліквідовано
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Пожежу, що виникла увечері 29 жовтня на складі Міністерства оборони України поблизу м. Сватове (Луганська область), ліквідовано, вибухів не чути, повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація на сторінці у Facebook.

"За інформацією штабу, який продовжує працювати у Сватовому, станом на 18:00 пожежу на арсеналі вдалося загасити остаточно, вибухів не чути. Водночас ліквідовано пожежу на розташованому поруч складі мінеральних добрив "Агрохім". Вживають повноформатних заходів щодо ліквідації наслідків", - йдеться в повідомленні адміністрації.

Прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій інформує, що станом на 19:00 у м. Сватовому повністю відновлено водопостачання і на 60% - енергопостачання.

Піротехнічні групи ДСНС обстежили і повністю очистили сім секторів (№№ 1, 2, 3, 6, 9, 13, 14), там виявлено і знешкоджено снаряди. Обстеження восьми секторів (№№ 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 15) продовжиться 31 жовтня.

Оперативний штаб отримав 87 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, 33 уже опрацьовано.

До Луганської адміністрації надходять відомості про руйнування та пошкодження. Так, ПАТ "Луганськгаз" повідомило про те, що повністю знищена адміністративна будівля, складські приміщення з матеріалами, оргтехніка, меблі, проектна документація, автопарк підприємства. На ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" пошкоджені кілька повітряних ліній.

Міжнародні благодійні організації почали надавати гуманітарну допомогу. Так, Червоний Хрест надав 44 пацієнтам Сватівської лікарні, яких було переведено в стаціонар міської лікарні Рубіжного, грошові сертифікати вартістю 500 грн; UNICEF виділила 70 гігієнічних пакетів підопічним соціальних закладів, евакуйованим до Кремінної та Троїцького.

Нагадаємо, увечері 29 жовтня у Сватовому на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міноборони, де зберігалося понад 3 тисячі тонн боєприпасів, сталася пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів.

Водночас у прес-службі Міністерства оборони інформують, що, за уточненими даними, внаслідок пожежі та детонації було травмовано чотирьох військовослужбовців Збройних сил України, одна цивільна особа загинула та одна зазнала поранення.

З міста евакуйовано 118 пацієнтів районної лікарні, 100 - з будинку для людей похилого віку і 116 - зі школи-інтернату. 29 військовослужбовців вийшли з території арсеналу

За попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхівок і 20 триповерхових будинків. У результаті розльоту боєприпасів вночі спалахували локальні пожежі. Силами бригад ДСНС і військових підрозділів їх вдалося локалізувати й погасити.

Як встановлено комісією, до складу якої увійшли відповідальні керівники Міноборони і Генерального штабу ЗС України, пожежа сталася в результаті пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-за меж складу.

СБУ в Луганській області порушила кримінальну справу за ст. "Терористичний акт".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: Сватове, Ліквідація, склад боєприпасів, пожежа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ