Ср, 2024-05-01, 15:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Правоохоронці запевняють, що продовжують шукати журналіста Климентьєва
17:51
Правоохоронці запевняють, що продовжують шукати журналіста Климентьєва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією Генеральної прокуратури України Володимир Гузир заявляє, що правоохоронні структури активно ведуть розслідування зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва. Про це Гузир сказав на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"В справі задіяні величезні сили. Оперативно-розшуковою діяльністю займається понад 70 працівників, у тому числі переважна більшість - із центрального апарату", – повідомив він.

За словами Гузиря, на сьогодні з восьми версій, над якими працювало слідство, було відпрацьовано чотири і вони не знайшли свого підтвердження. Це, зокрема, версії: про розбійний напад; викрадення з метою отримання викупу; випадкове утоплення; загибель в результаті ДТП. "На жаль, основна версія, пов’язана з професійною діяльністю Климентьєва, досі перебуває в роботі", - зазначив Гузир.

При цьому представник Генеральної прокуратури позитивно оцінив роботу слідчого: "Досвідчений фахівець, який спеціалізується на певній категорії злочинів”. "Мені здається, задіяні максимально професійні сили", – сказав він.

На запитання про те, чи не затягнеться розслідування, перетворившись на відповідник "справи Гонгадзе", Гузир зазначив, що порівняння цих двох справ є неетичним, а щодо термінів розслідування сказав: "Як Бог дасть, Її Величність удача. Слідство – це не робота. Слідство – це мистецтво".

У свою чергу заступник головного редактора харківської газети "Новий стиль" (у якій працював і зниклий Климентьєв) Петро Матвієнко під час прес-конференції зробив заяву про те, що його життю і здоров’ю загрожує небезпека. "Якщо зі мною станеться побиття, самогубство або щось інше - в цьому варто звинувачувати правоохоронні органи", - сказав, зокрема, він.

За словами Матвієнка, 14 жовтня цього року в його помешканні було проведено два обшуки, приводом для яких стала його громадська діяльність. "Пред’являли дуже дивне формулювання: через те, що Матвієнко робить заяви, дає інтерв’ю, збирає прес-конференції та їздить до Києва, чим збурює громадську думку, провести у Матвієнка обшук", - розповів він.

Заступник головного редактора "Нового стилю" висловив занепокоєння власним майбутнім, заявивши: "Зараз у мене є відомості, що зі мною може статись щось подібне до того, що трапилось у Москві або Бєларусі". При цьому він наголосив, що не збирається заподіяти собі фізичної шкоди. "Я дуже обережно ставлюсь до власного життя, і самогубством покінчити не збираюсь, але, на жаль, провокації можливі і причиною є саме моя громадська активність", – підкреслив Матвієнко.

Як повідомлялось, головний редактор харківської газети "Новий стиль" Климентьєв зник 11 серпня 2010 року. За фактом зникнення журналіста Дзержинським райвідділом міліції Харкова була порушена кримінальна справа за статтею "умисне вбивство".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 879 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ