Пт, 2024-04-26, 03:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 22 » Правозахисники: Україна є одним з провідних виробників дитячої порнографії
19:14
Правозахисники: Україна є одним з провідних виробників дитячої порнографії
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Україна увійшла до п’ятірки країн-виробників дитячої порнографії та до десятки лідерів з її поширення. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції заступник голови ВГО "Правозахисна організація "Спільна мета" Катерина Аландаренко, презентуючи результати проведення моніторингу та підготовки Громадського звіту щодо виконання Україною положень Конвенції ООН про права дитини.

За її словами, цьому сприяє відсутність дієвої законодавчої бази і недостатнє залучення до боротьби інтернет-співтовариства, передає УНІАН.

У моніторингу наводяться дані, що у 2008 році майже 80% дитячої порнографії було виготовлено в Росії, Бєларусі, Україні й Молдові. Зокрема, за даними МВС, із 250 мільйонів зразків конфіскованої з 1990 року дитячої порнографії 12 мільйонів знято в Україні. За оцінками МВС, на постійній основі до цієї діяльності залучено 12-15 тис українських дітей, здебільшого безпритульних і дітей з неблагополучних сімей. За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF), 62% інтернет-сайтів, які поширюють дитячу порнографію, розміщено у США, 28% - у Росії і 2% - в Україні (сьоме місце у світі).

Аландаренко також нагадала, що у лютому 2010 року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) оприлюднив результати дослідження "Комплексна оцінка масштабів продажу дітей, дитячої проституції та порнографії в Україні". Дослідження, проведене Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, виявило, що з опитаних дітей віком 14-18 років 11% показували своє голе тіло; 7,8% - займалися сексом за певну плату; 3,2% - погоджувалися сфотографуватися або знятися у фільмі в оголеному вигляді.

Зазначимо, що на початку року працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, МВС України спільно з правоохоронними органами Австралії, Великої Британії, Італії, Канади, Нідерландів, Республіки Бєларусь і США викрили протиправну діяльність злочинної організації, причетної до виготовлення, збуту та поширення дитячої порнографії за допомогою високих інформаційних технологій, яка поширювала дитяче порно в країнах Євросоюзу та Сполучених Штатах Америки. Про це повідомили у Департаменті зв'язків з громадськістю МВС України.

Під час численних робочих зустрічей українські правоохоронці обмінювалися інформацією з іноземними колегами щодо діяльності українського осередку кримінальної структури, що забезпечувала функціонування платних веб-сайтів із ексклюзивними матеріалами порнографічного характеру. Збут цих матеріалів орієнтувався на користувачів зі США та країн Європейського Союзу.

Пізніше в Луцьку співробітники СБУ спільно з правоохоронцями припинили діяльність злочинної групи, яка займалася виготовленням і поширенням через Інтернет порнографічної фото- і відеопродукції. Роботу порностудії організували громадянин Німеччини і місцева мешканка - директор одного з модельних агентств.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1039 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ