Сб, 2024-04-27, 05:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 22 » Президент обнадіяв Луценка і хоче прибрати камери з палати Тимошенко
17:45
Президент обнадіяв Луценка і хоче прибрати камери з палати Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне прибрати відеоспостереження з палати, в якій проходить лікування засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Я вважаю, що такі питання, як створення умов, наприклад, для Тимошенко, які вона вимагає, і які реально можна зробити, я б прибрав ці камери, щоб нікого не дратувати", - заявив Янукович в ході прямого телеефіру "Діалог з країною" в п'ятницю, 22 лютого, передає Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, президент нагадав, що це питання входить до компетенції Держпенітенціарної служби, рішення з даного питання повинні ухвалювати її представники.

"Якщо мене чують ці співробітники,.. я дуже хотів би, щоб вони мене почули, і це зробили", - додав він.

Янукович підкреслив, що це питання "заважає суспільству спокійно жити", проте втручатися, і здійснювати тиск на правоохоронні органи, прокуратуру і суди влада не має права.

Як повідомлялось, 8 січня Тимошенко оголосила, що починає акцію громадянської непокори. Вона відмовилася повертатися у свою палату в лікарні, вимагаючи прибрати цілодобове відеоспостереження, цілодобовий конвой у палаті і чоловіків-охоронців.

Глава держави вважає, що питання ув'язнення Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка є проблемою, яка в певній мірі заважає відносинам України і ЄС, але воно має вирішуватися в юридичній площині.

"Рух має бути з обох сторін. Якщо Тимошенко невинна, і суд це визнає, будь ласка. Якщо винна - нехай вона заплатить ті кошти, за якими вона завдала збитків державі. Якщо вона їх не визнає, скажіть, будь-ласка, хто я такий, і хто такий парламент, що ми повинні щось прощати?" - сказав Янукович.

"Відповідь на це питання ми можемо знайти в юридично-правовій площині. Це рішення не залежить від однієї людини. Там, де це рішення буде залежати від мене, і буде до мене конкретне питання - я на нього дам відповідь", - підкреслив глава держави.

Янукович натякнув, що може помилувати Луценка

Президент Віктор Янукович натякнув, що готовий помилувати Юрія Луценка. Про це він сказав в ході телемарафону.

"Щодо Луценка. Він у різкій формі висловлюється, в тому числі і на мою адресу. Але я розумію його складний стан. Але як політик я звик до різких висловлювань. Мені неприємно це. Але кидатися мені на когось з кулаками не треба", - сказав Янукович.

"Я вважаю, щодо Луценка, коли підійде той час, коли завершаться всі судові розгляди, коли буде розглянуто касацію, можливо, касація ще вплине на це рішення, коли прийде черга вже президента, я буду на це питання дивитися", - сказав Янукович.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявив, що вважає неможливим підписати лист до Віктора Януковича з проханням про помилування, оскільки вважає, що став "політичним в'язнем" президента.

21 лютого Вищий спецсуд визнав арешт Юрія Луценка 26 грудня 2010 року незаконним.

Президент навідріз відмовився декриміналізувати "статтю Тимошенко"

Президент Віктор Янукович виступає проти декриміналізації статей, за якими були засуджені Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Про це він заявив під час телепроекту "Діалог з країною", передає Тиждень.ua.

"Законодавчі зміни, штучні під якусь людину... В жодній країні світу такої практики немає. Є загальні правила", - сказав він.

"Якщо Тимошенко невинна - і суд це визнає, - будь ласка. Якщо винна - нехай вона заплатить ті кошти, за якими вона принесла збитки держави. Якщо вона їх не визнає... Хто я такий і хто такий парламент, щоб прощати. Мова не йде про Тимошенко. Мова про всіх", - сказав Янукович.

Він визнав, що питання Тимошенко є складним.

"Це питання сьогодні заважає, але втручатися і тиснути на органи правоохоронні, прокуратуру, суд ми не маємо права. Вони і так відчувають великий тиск через ЗМІ. Ви згодні зі мною? Тому на це питання повинні якомога швидше відповісти суди", - сказав він.

"Я можу діяти тільки в межах своїх повноважень", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада кілька разів відмовлялася розглядати законопроекти, що передбачають декриміналізацію статей, за якими, зокрема, засуджена екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

15 листопада 2011 року Верховна Рада декриміналізувала низку економічних злочинів і злочинів у господарській сфері. У той же час парламент відхилив поправки до проекту закону, який передбачав декриміналізацію щодо перевищення влади або службових повноважень.

В ухваленій 24 травня 2012 року резолюції Європарламент заявив про необхідність декриміналізувати політичні рішення в Україні і тим самим усунути виборче правосуддя і переслідування опозиції з політичних мотивів. Йшлося про статті 364 і 365 Кримінального кодексу України, за якими було засуджено Тимошенко і Юрія Луценка. Європарламент у своїй резолюції керувався стандартами Ради Європи, згідно з якими посадові особи можуть ухвалювати державні рішення, керуючись політичною доцільністю.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: камери палати Тимошенко, Луценко, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ