Пт, 2024-04-26, 12:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Проект держбюджету-2017 Верховна Рада прийняла за основу. Коаліцію підтримали "Відродження" та "Воля народу". ВІДЕО
19:09
Проект держбюджету-2017 Верховна Рада прийняла за основу. Коаліцію підтримали "Відродження" та "Воля народу". ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Верховна Рада України в четвер 20 жовтня 2016 року прийняла проект державного бюджету на 2017 рік за основу.

Розроблений урядом Володимира Гройсмана законопроект №5000 з поправками Бюджетного комітету підтримали 230 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Як свідчать дані поіменного голосування на офіційному сайті українського парламенту, за проект постанови про висновки та пропозиції до проекту закону України про державний бюджет України на 2017 рік (№5000-П) - за основу окрім парламентських фракцій "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (109 голосів) та "Народного фронту" (67 голосів), які входять до складу владної коаліції "Європейська Україна", держбюджет-2017 в повному складі підтримали колишні "регіонали" з депутатських груп "Відродження" Віталія Хомутинніка (19 з 19 присутніх) та "Воля народу" Володимира Литвина (17 з 17 присутніх).

Документ також знайшов підтримку у 17 позафракційних нардепів, тобто у майже третини від їхньої загальної кількості.

Головний кошторис країни на наступний рік у повному складі не схвалили фракції "Самопомочі" (окрім Ярослава Маркевича), "Батьківщини", Радикальної партії Олега Ляшка, а також "Опозиційного блоку".

Як заявив під час обговорення у сесійній залі міністр фінансів України Олександр Данилюк, Кабмін підтримує рекомендації Комітету Верховної Ради з питань бюджету і у разі їх схвалення парламентом доопрацює проект державного бюджету на 2017 рік у встановлені терміни. "Те, що зараз пропонується комітетом, підтримується і урядом. Бюджетний комітет підготував і затвердив проект постанови про висновки і пропозиції до проекту закону "Про державний бюджет України на 2017 рік". У разі їх прийняття на сьогоднішньому засіданні, до чого ми вас закликаємо, уряд забезпечить їх опрацювання у встановлені терміни у межах підтверджених ресурсних можливостей проекту держбюджету", - сказав міністр під час прямої трансляції парламентського засідання.

Данилюк наголосив, що пріоритет і спільне завдання уряду і парламенту - "отримати реалістичний і збалансований бюджет на 2017 рік".

Згідно з Бюджетним кодексом, прийняття у цілому висновків і пропозицій парламенту до проекту держбюджету є його схваленням в першому читанні, після чого парламент передає висновок уряду для підготовки проекту держбюджету до другого читання і його внесення в Раду у двотижневий термін, або до 3 листопада цього року.

Проект бюджету Кабмін оприлюднив 19 вересня.

Гройсман: бюджетне фінансування профтехосвіти в 2017 році буде відновлено, а пряма підтримка аграріїв становитиме 10 млрд грн

Фінансування професійно-технічної освіти, яке в 2016 році проводилося за рахунок місцевих бюджетів, у 2017 році здійснюватиметься з державного бюджету. Про це заявив прем'єр-міністр Гройсман, виступаючи у Верховній Раді під час представлення урядового проекту держбюджету.

"Відновлення фінансування з державного бюджету професійно-технічної освіти - ми обов'язково зробимо цей крок у 2017 році під час голосування остаточного варіанту бюджету", - наводить його слова УНІАН.

Варто зауважити, що згідно із законом "Про бюджет на 2016 рік", повноваження щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів з 1 січня було передано місцевим бюджетам і в держбюджеті субвенція на ці витрати не передбачалася. Протягом року низка міських рад прийняла звернення до керівництва країни з проханням відновити фінансування професійно-технічної освіти з державного бюджету або ж передати його органам влади обласного рівня.

Окрім того, за словами Гройсмана, пряма підтримка аграріїв у державному бюджеті України на 2017 рік становитиме 10 млрд грн, що удвічі більше, ніж спочатку пропонувалося в затвердженому Кабінетом Міністрів проекті держбюджету-2017.

"Ми домовилися з фракціями і комітетами про те, що ресурс на підтримку аграрного сектора буде на рівні 10 млрд грн, тобто збільшення вдвічі", - сказав він.

Як заявив прем'єр, збільшення підтримки дозволить сільгоспвиробникам створювати конкурентний на світових ринках продукт.

"Це дасть нам можливість підтримувати українського сільгоспвиробника, і найголовніше - я хочу, щоб ми перестали бути сировинним придатком до економікам інших країн. Дуже важливо, щоб ми створювали національний продукт, який буде конкурентним і забезпечить українців гідними робочими місцями", - наголосив Гройсман.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: Воля народу, Верховна Рада, коаліція, за основу, Відродження, проект Держбюджету-2017
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ