Пт, 2024-04-26, 15:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 15 » Прокурор хоче посадити Тимошенко через невигідні газові контракти
17:16
Прокурор хоче посадити Тимошенко через невигідні газові контракти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва оголосив перерву в слуханні "газової справи" до 11.00 18 липня.

Як пояснив головуючий суддя Родіон Киреєв, перерву оголошено у зв'язку з необхідністю ознайомлення підсудної - екс-прем'єра Юлії Тимошенко - з обвинувальним висновком, а також необхідністю роз'яснення їй суті цивільного позову, поданого Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України", передає "Інтерфакс-Україна".

Прокурор у процесі щодо "газової справи" Лілія Фролова закінчила читати обвинувальний висновок. Це тривало понад три години.

Було оголошено свідчення екс-прем'єра Тимошенко, екс-голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини, третього президента України Віктора Ющенка, нинішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших.

Після того як держобвинувач зачитала документ, суддя оголосив перерву на 15 хвилин у зв'язку з виробничою необхідністю. Після оголошення обвинувального висновку має відбутися допит свідків.

В обвинувальному висновку прокурор Фролова пов’язувала кримінальну відповідальність Тимошенко не лише зі скоїнням злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень), а так само із тим, що в 2005 році проти Тимошенко в Росії було висунуто кримінальне обвинувачення за фактом організації дачі хабара за ст.291 Кримінального кодексу Росії, що відповідає ч.3 ст.27 і ч.2 ст.369 Кримінального кодексу України (співучасть у злочині та комерційний підкуп службової особи).

"Встановлено, що Тимошенко Ю.В. на шлях виправлення не стала та, перебуваючи на посаді прем’єр-міністра України, в 2009 році вчинила тяжкий злочин у службовий діяльності", - заявила Фролова.

На думку сторони обвинувачення, навмисність дій Тимошенко полягає в її бажанні створити "позитивний імідж ефективного керівника". За словами Фролової, під час досудового слідства також не було встановлено обставин, які можуть пом’якшити покарання обвинуваченої.

В обвинувальному висновку прокуратура зазначає, що екс-прем'єр Тимошенко підписала "економічно невигідні і неприйнятні" контракти з російською стороною. Крім того, прокурори зазначають, що Тимошенко, будучи прем'єром, не мала права одноосібно видавати директиви на підписання "газових контрактів".

"Незважаючи на це, прем'єр-міністр Тимошенко, перевищуючи владу і повноваження, ...дала вказівку Дубині з приводу їхнього підписання", - сказала держобвинувач.

За її словами, таким чином дії Тимошенко підпадають під ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Після оголошення обвинувального висновку до суду було передано цивільний позов від "Нафтогазу", суть якого - зобов'язати Тимошенко відшкодувати компанії збитки на 1,5 млрд грн, завдані внаслідок підписання "газових контрактів" із російською стороною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: admin | Теги: Тимошенко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ