Пт, 2024-04-26, 17:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 9 » Проти Тимошенко готують справу по "Криворіжсталі"
13:37
Проти Тимошенко готують справу по "Криворіжсталі"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов не виключає можливості відкриття проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко ще кількох кримінальних справ. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

- Експерт: рішення у справі Тимошенко стане поворотним для Заходу

Зубанов повідомив, що екс-голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко готує позов проти Тимошенко через одноосібне скасування екс-прем'єром інвестиційних зобов'язань по "Криворіжсталі".

"Пані Семенюк-Самсоненко сказала, що вона робить позов проти Тимошенко, як колишня голова Фонду держмайна, і каже, що там є порушення у неї кримінальні більші, ніж газові угоди. Тобто, що вона особисто скасувала інвестиційні зобов'язання щодо "Криворіжсталі", і там проходять величезні суми", - заявив "регіонал".

"Може бути і четверта кримінальна справа, може п'ята. Юлія Володимирівна в політичному і економічному просторі держави з 1996 року. Зазвичай там багато відбувалося і все може бути", - зазначив Зубанов.

Експерт: рішення у справі Тимошенко стане поворотним для Заходу

Старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона Андерс Ослунд вважає: "Якщо ми візьмемо справу Тимошенко, по-перше, там були три фірми, які базуються у Вашингтоні, "Akin Gump", "Trout Cacheris" та "Kroll", що зробили висновки щодо двох справ, які вщент розбила "Covington&Burling", ще одна вашингтонська компанія".

Про це він заявив у Вашингтоні на конференції "Майбутнє України: виклики та наслідки влади в Україні", організованій Інститутом міжнародної економіки Петерсона, Центром США та Європи Брукінзького інституту та Атлантичною Радою, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

"Прокуратура ж, здається, не просто відклала їх в сторону, натомість, вона порушила ще одну справу по газовій угоді з Росією січня 2009 року, звинувативши Тимошенко у перевищенні посадових повноважень. Наскільки я розумію, ніхто не говорить, що вона заробила на цьому якісь гроші, а тепер і служба безпеки, схоже, усвідомила, що все це розвалюється, цей фарс, який відбувається в суді сьогодні. Томи вони готують нову справу, тобто стару справу, яка вже виникала пару разів в минулому", - сказав він.

"Я почув, що корупція залишається величезною проблемою, а судова система отримала надзвичайно погану репутацію, я боюсь, що вона перебуває у справді поганому стані", - зазначив Ослунд, додавши, що рішення суду у справі Тимошенко стане поворотним моментом у відносинах України із Заходом.

А у Freedom House вважають, що справи проти Тимошенко нищать перспективи України. Виконавчий директор Freedom House Девід Крамер закликає українську владу припинити кримінальне переслідування Юлії Тимошенко. "Цим розслідуванням більше не можна довіряти. Це просто звинувачення, які одне по одному висувають проти Юлії Тимошенко, поки нарешті щось не вийде", - наголосив Крамер.

5 липня Головне слідче управління Служби безпеки України порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання 405 млн дол колишніми посадовцями Кабінету міністрів України, промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" та компанії United Energy International Limited.

Як повідомлялося, міністр оборони Росії Анатолій Сердюков у листі звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням розглянути питання щодо погашення заборгованості з боку корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку очолювала колишній прем'єр-міністр України Тимошенко.

Азаров заявив, що уряд України не має наміру повертати борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" Міністерству оборони Росії. Тимошенко заперечує наявність такого боргу перед Міноборони РФ: "З 1996 року я не працюю в цій компанії".

Зазначимо, що проти Тимошенко в даний час вже порушено кілька кримінальних справ. Одну з цих справ вже розглядає Печерський районний суд Києва.

Раніше Тимошенко проходила у " справі про автомобілішвидкої допомоги" як свідок. Проти Тимошенко вже порушено кримінальну справу за нецільове використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 874 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ