Сб, 2024-04-27, 00:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Проти втручання у справи Сирії і за право Ірану на мирний атом виступив Рух неприєднання
11:46
Проти втручання у справи Сирії і за право Ірану на мирний атом виступив Рух неприєднання
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Саміт Руху неприєднання (РН), що завершився напередодні в Тегерані, підтримав право Ірану на мирне використання атома. Учасники саміту також засудили односторонні санкції США проти Ісламської республіки, передає "Росбалт".

У фінальному комюніке голова зустрічі президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що країни-члени РН також виступають проти іноземного втручання у внутрішні справи Сирії, яка вже майже півтора року переживає жорсткий збройний конфлікт, передають ЗМІ з посиланням на телеканал Press TV.

Комюніке містить близько 700 пунктів, серед яких заклик по всьому світу боротися з ісламофобією і расизмом, а також проводити ядерне роззброєння і дотримувати права людини.

Раніше повідомлялося, що делегація Сирії на знак протесту залишила зустріч країн-учасниць Руху неприєднання в Тегерані під час виступу єгипетського президента Мухаммеда Мурсі.

Як повідомляє телеканал Al Jazeera, Мурсі назвав сирійський режим репресивним і заявив про готовність співпрацювати з будь-якими сторонами, щоб домогтися припинення кровопролиття в Сирії.

У рамках 16-го саміту Руху неприєднання в Тегерані генеральний секретар ООН Пан Гі Мун також провів низку зустрічей з лідерами цього об'єднання. Були обговорені питання ядерної енергетики, безпеки, прав людини та гуманітарної ситуації в Сирії.

Гуманітарна криза в Сирії стала основою темою переговорів голови ООН з сирійським міністром закордонних справ. Пан Гі Мун закликав представника Сирії дати дозвіл на розширення діяльності в країні гуманітарних неурядових організацій з тим, щоб охопити допомогою тих, хто її відчайдушно потребує.

У 16-му саміті Руху неприєднання, який проходив у Тегерані з 26 по 31 серпня, взяли участь представники близько 120 держав.

Як повідомлялося, представники Ірану і Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) провели у Відні 24 серпня переговори, проте вони не призвели до якої-небудь угоди.

Нагадаємо, що США і низка інших країн Заходу звинувачують Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Тегеран всі звинувачення відкидав, заявляючи, що його ядерна програма спрямована виключно на задоволення потреб країни в електроенергії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: Рух неприєднання, справи Сирії, мирний атом, Ірану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ