Пт, 2024-04-26, 04:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 3 » Проти законопроекту про мови вийдуть мітингувати у Харкові попри заборону суду
11:53
Проти законопроекту про мови вийдуть мітингувати у Харкові попри заборону суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Акції проти прийняття законопроекту "Про засади державної мовної політики" пройдуть 5 червня у Харкові на площі Свободи, незважаючи на заборону Харківського окружного адміністративного суду.

"Будемо радитися з юристами з приводу оскарження незаконного, з нашої точки зору, права громадян мирно збиратися і висловлювати свій протест. Але на площу Свободи 5 червня о 11:30 в будь-якому випадку прийдемо, щоб реалізувати своє право зібратися і висловитися з приводу цього українофобського законопроекту", - повідомив один з організаторів акції Дмитро Пилипець.

Він зазначив, що суд заборонив проведення акцій як на площі Свободи, так і біля пам'ятника Шевченку.

Вийти на площу Свободи проти законопроекту "Про засади державної мовної політики" також 5 червня, але о 9:00, мають намір активісти Харківської обласної організації ВО "Свобода".

"Навіть коли судовими рішеннями "Свободі" забороняли проведення акцій, ми все одно виходили на вулицю і знаходили спосіб донести людям нашу думку і нашу позицію. Як саме це буде виглядати в цей раз - сьогодні будемо думати, а в понеділок готувати до реалізації", - повідомив глава ХОО ВО "Свобода" Ігор Швайка.

Харківський окружний адміністративний суд на прохання Харківської міськради заборонив проведення 5 червня у Харкові акцій проти "мовного" законопроекту.

Свої вимоги позивач мотивував зокрема тим, що не допускається проведення масових заходів у місцях відпочинку громадян, а також одночасне проведення будь-яких масових заходів у місці, де вже узгоджено проведення інших масових заходів.

Крім того, на думку позивача, організатори акції не дотрималися вимоги, що стосуються "форми і методів гарантованого забезпечення заінтересованими особами громадського порядку під час проведення масового заходу".

Як повідомлялося, на площі Свободи в Харкові монтується офіційна фан-зона, урочисте відкриття якої відбудеться 7 червня.

30 травня об'єднана опозиція звернулася до українців із закликом прийти 5 червня о 9:00 під стіни Верховної Ради, щоб не допустити прийняття мовного закону Ківалова-Колесніченка.

Нагадаємо, раніше Івано-Франківська міська рада прийняла рішення провести 5 червня о 10:00 позачергову 26-у сесію міськради в Києві біля будівлі Верховної Ради України.

Наприкінці серпня 2011 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про засади державної мовної політики", який розробили депутати фракції Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко. Згідно з документом, запропоновано надати статус регіональної російській мові в 13 регіонах України, де російська є рідною для, як мінімум, 10% населення.

24 травня в українському парламенті відбулася масова бійка при розгляді Радою законопроекту щодо мов, який значно розширює права та статус російської мови.

"Регіонали" обіцяють ухвалити цю свою передвиборчу обіцянку, а опозиція та фракції Литвина і "Реформи заради майбутнього" відмовилися голосувати за цей закон.

Нагадаємо, чергові вибори Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 року. Вибори пройдуть за змішаною системою: 225 депутатів буде обрано в одномандатних мажоритарних округах, ще 225 депутатів пройдуть у парламент за партійними списками. Прохідний бар'єр становить 5%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1073 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ