Пт, 2024-04-26, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Путін хоче відстояти Москву, як у 1812-му. Тоді її здали і спалили
16:09
Путін хоче відстояти Москву, як у 1812-му. Тоді її здали і спалили
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Кандидат в президенти Росії Володимир Путін виступив перед багатотисячним натовпом на стадіоні "Лужники" в Москві, закликавши їх проголосувати за нього і не піддатися "нав'язаній волі" неназваних закордонних держав, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Путін сказав, що мріє про те, щоб всі росіяни були щасливі, і нагадав рядки з поеми про поворотному пункті у війні 1812 року проти вторгнення Наполеона: "Помремо ж під Москвою".

Москва стала головним центром протестного руху, мобілізованого поширеними підозрами в фальсифікації підсумків грудневих виборів до Держдуми.

Голова уряду привітав учасників ходи та мітингу на його підтримку з днем захисника Вітчизни.

"Ми прийшли сьогодні, щоб нас почула вся країна", - сказав своїм прихильникам Путін. "Ми любимо Росію, нас десятки мільйонів. Ми всі готові працювати на благо нашої улюбленої батьківщини. Ми не допустимо, щоб хтось нав'язував нам свою волю", - додав він.

"Ми нікого не шельмуючи і не чіпляємо, ми закликаємо всіх об'єднатися навколо нашої країни", - сказав глава російського уряду.

"Ми просимо всіх не заглядати за бугор, не бігати наліво, на бік і не зраджувати своїй батьківщині, а бути разом з нами, працювати на неї і на її народ і любити її так, як ми, всім серцем", - додав прем'єр- міністр.

Володимир Путін також зачитав присутнім фрагмент з вірша Михайла Лермонтова "Бородіно", нагадавши, що в 2012 році Росія відзначає 200-річчя знаменитого бою.

Кілька разів Путін звертався до своїх прихильників з питанням, чи люблять вони Росію, на що натовп хором відповідала "Так!". Втім, опозиційні коментатори миттєво написали в Twitter, що трибуни не вітали, а навпаки, "освистали" Путіна.

За даними МВС, понад 100 тис людей зібралося на трибунах Великої спортивної арени, де з виступів співаків розпочався мітинг на підтримку кандидата в президенти Путіна.

Тисячі учасників акції на підтримку прем'єр-міністра і кандидата в президенти Росії Володимира Путіна пройшли маршем по набережній Москва-ріки до олімпійського стадіону "Лужники".

В ході, за даними поліції, брали участь близько 30 тис людей, а на "Лужники" вже прибули близько 100 000 чоловік.

Прихильників, які прямували від метро "Спортивна" прямо до місця мітингу, поліція через рамки металошукачів вже пропустила на територію стадіону, до Великій спортивній арені.

Вільних місць на трибунах стадіону майже не було.

З раннього ранку на порожніх московських вулицях можна було побачити колони пасажирських автобусів, знятих зі звичних маршрутів.

Як передав кореспондент Бі-Бі-Сі, о пів на дев'яту ранку в Москву прибув спецпоїзд з Єкатеринбурга з приблизно 800 робітниками Уралвагонзаводу та інших держпідприємств Свердловської області. У складі поїзда було 18 купейних вагонів.

Ще 200 осіб, за словами представників Федерації свердловських профспілок, прилетіли до столиці літаком. Прямо з вокзалу уральців повезли на екскурсію по столиці, а потім доставили на мітинг в підтримку кандидата в президенти Володимира Путіна.

Спочатку організатори акції хотіли влаштувати двохсоттисячну ходу по Тверській вулиці, а потім провести півторагодинний мітинг на Манежній площі біля Кремля, але згодом влада міста попросили перенести акцію на інший майданчик і вдвічі скоротити число її учасників.

У День захисника Вітчизни в Москві проходять ще чотири політичні акції - мітинги провели КПРФ, ЛДПР і нечисленне рух Сергія Кургіняна.

Перед мітингом в натовпі на акцію громадян були затримані десять активістів опозиції, які роздавали агітаційні матеріали.

У Головному управлінні МВС по Москві також повідомили, що поліція затримала кілька десятків мігрантів, які збиралися прийти на мітинг прихильників Путіна в Лужниках.

"Співробітники ГУ МВС Росії по Москві затримали провокаторів - громадян Узбекистану, яким була поставлена задача зібрати своїх одноплемінників для участі в мітингу в Лужниках 23 лютого за винагороду в 600 рублів. Таким чином організатори провокації планували показати, що в мітингу беруть участь спеціально зібрані на нього мігранти ", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, всього затримано близько 70 осіб, в основному громадяни Узбекистану, які отримали гроші за участь в акції. Повідомляється, що у них вилучено плакат "Ми тут за рознарядкою".

Напередодні преса і блогери писали, що деяких учасників акції будуть на неї "звозити". Зокрема, мова йшла про співробітників Красноярського алюмінієвого заводу, які для цього спеціально направляються в Москву.

Крім того, з'явилася інформація, що керівництво Московської фінансово-юридичної академії змушує своїх студентів взяти участь у мітингу на підтримку Володимира Путіна. Студенти скаржилися, що їм загрожують санкціями у разі непокори.

На акцію нібито зганяли не лише студентів академії, а й викладачів. Копія наказу ректора "Про явку на захід" розміщена в інтернеті.

В документі говориться: "У зв'язку з проведенням Ходи в підтримку кандидата в президенти РФ В.В.Путіна наказую: 1. З'явитися всім співробітникам Університетського комплексу МФЮА 23 лютого 2012 до 9:30 на станцію м." Спортивна ", вихід в сторону "Лужників". Орієнтир - прапори і куля МФЮА. 2. Всім керівникам відділів - 24 лютого надати звіти по відвідуванню заходи співробітниками відділів".

Нагадаємо, що в містах Росії 11 лютого пройшли демонстрації на підтримку Володимира Путіна і чинного уряду. Раніше, 4 лютого, на Поклонній горі в Москві відбулося аж два мітинги, один провели прихильники чинного уряду, а другий - супротивники.

Вибори президента Росії відбудуться 4 березня.

Довідка.

14 вересня 1812 року Наполеон зайняв Москву без бою, а вже вночі того ж дня місто було охоплено пожежею, який до ночі 15 вересня посилився настільки, що Наполеон був змушений покинути Кремль. Пожежа вирувала до 18 вересня і знищив більшу частину Москви.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: як у 1812-му, Путін хоче відстояти Москву
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ