Вт, 2024-04-23, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Путін ставить під сумнів увесь світовий порядок - Die Welt
18:38
Путін ставить під сумнів увесь світовий порядок - Die Welt
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У нового "льодовикового періоду між західними країнами і Росією є багато граней, але суть одна", пише Торстен Крауель на сторінках німецької газети Die Welt.

"І ця суть - бажання Володимира Путіна в прямому сенсі цього слова зробити Росію великою шляхом насильницької односторонньої зміни кордонів", - підкреслює автор.

Всі інші дії, а саме - вихід Путіна з деяких угод з роззброєння, кібератаки на американські політичні партії, розміщення тактичних ракет з ядерними боєголовками під Кенігсбергом, демонстративні польоти військової авіації в повітряному просторі балтійських держав або жорстока інтервенція під Алеппо на боці Башара Асада, є "найжахливішим наслідком нового путінського погляду на світ".

Суть, повторює автор, це "одностороннє насильницьке переміщення кордонів, прикладом якого стала анексія Криму". Вона стала ознакою того, що Путін вважає вичерпаним весь світовий порядок, встановлений після 1945 року. "Він хоче замінити його на право сильного, на дипломатію канонерок, як у XIX столітті, тільки тепер - з ядерною зброєю".

"Саме тому анексія Криму не є якоюсь набридливою ​​мішурою, від якої треба якомога швидше перейти до іншого порядку денного. З 1945 року в світі прийнято, що зміни кордонів можливі лише за погодженням із ООН", - підкреслює Крауель, нагадуючи, що Крим перейшов до Росії проти волі Києва через поспішно організований Росією "референдум" без участі ООН.

Путін, як йдеться далі, стверджував, що Захід вчинив так само з Косовом - теж проти волі Белграда. "Але це неправда. Косовське питання розглядалося в ООН вісім років. І тільки коли Белград відмовився йти на запропоноване ООН рішення щодо автономії, Генасамблея визнала від'єднання Косова, - нагадує Крауель. - Путін міг так само поставити питання Криму і сходу України на обговорення ООН. І це було б єдиним прийнятним шляхом. Він же цього не зробив, що й стало істотною відмінністю і кроком убік від загального шляху". І тому, як додає видання, глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр мав рацію, коли сказав, що "небезпечна та країна, яка не поважає встановлених після 1945 року червоних ліній".

Якщо така велика держава нині погрожує тактичними ядерними ракетами країнам Балтії, які є членами НАТО, це не тільки загрозливий жест. Тому Штайнмаєр може деяким своїм колегам по партії, в тому числі Зігмару Габріелю, сказати: небезпечно скасовувати кримські санкції проти Москви.

Тут не йдеться про економічні питання. І навіть не просто про мир у Європі, хоч це так само важливо. Тут йдеться про весь світовий порядок, який сформувався 1945 року в результаті великих воєн.

Якщо путінська політика насильства переважить, то жоден кордон на Землі не буде безпечним, від Балкан і до Вогняної Землі. Що це означає, знають ті, хто в кризовій ситуації з біженцями вихваляє контрольовані кордони. Це звучить добре у виборчій кампанії, мовляв, нам заважають санкції. Правда така: хто тепер піддасться Путіну, принесе лихо для світу.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Die Welt, Путін, під сумнів увесь світовий порядок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ