Сб, 2024-04-20, 10:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Путін все ще зацікавлений у ГТС України і готов обговорювати зміну ціни на газ
22:36
Путін все ще зацікавлений у ГТС України і готов обговорювати зміну ціни на газ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Росію, незважаючи на будівництво "Південного" і "Північного" потоків, як і раніше цікавить ГТС України. Про це заявив прем'єр РФ за підсумками переговорів з главою уряду України, передає "Інтерфакс-Україна".
"Звичайно, це знижує наш інтерес, але він ще є", - сказав він.

Путін підкреслив, що "у конструктивному діалозі" російська сторона готова обговорювати питання консорціуму і вкладати певні кошти.

Крім того, він зазначив, що участь Росії в будівництві інших газотранспортних систем не є спробою обійти Україну, а пошуком можливості для подачі додаткового газу західним споживачам.

"Альтернативні газотранспортні системи - це не наше прагнення обійти Україну, а створення додаткових можливостей для додаткових обсягів прокачування газу західним споживачам", - сказав Путін.

"Повинен вам сказати, що ми в це вклали дійсно немаленький політичний ресурс і готові вкласти серйозні кошти. Це не тільки наш проект, це міжнародний проект", - додав прем'єр РФ.

Зазначимо, газова угода 2009 року передбачає участь Росії в модернізації української ГТС.

Путін додав, що Росія як і раніше не буде застосовувати до України штрафні санкції за недобір газу.

"У контракті є певні правила і передбачені певні обсяги, але також надано право російській стороні - постачальнику не стягувати штрафні санкції у разі невибірки повного обсягу законтрактованого газу", - зазначив він.

"Ми домовилися про те, що ці санкції застосовувати не будемо", - повідомив Путін.

Як відомо, на переговорах з попереднім прем'єром України Юлією Тимошенко була досягнута домовленість, що "Газпром" не штрафуватиме Україну за недобір газу в 2009 році і знизить контрактний обсяг на 2010 рік.

- Росія готова обговорювати зміну ціни на газ для України

Крім того, Росія готова обговорювати зміну ціни на газ для України.

"Ми домовилися, що у нас немає закритих тем. Буде правильно, якщо ми будемо розглядати наші відносини в комплексі. Зараз ми ці переговори будемо проводити, і до чого ми дійдемо, будемо говорити пізніше", - сказав Путін.

"Вважаю, що й надалі слід вибудовувати відносини в газовій сфері на основі чітких правових принципів і суворого дотримання всім відомих домовленостей", - додав Путін.

Прем'єр РФ зазначив, що "це дозволить забезпечити стабільну, безперебійну роботу всієї газотранспортної системи." У тому числі транзит до Європи та постачання газом споживачів в Україні ", - додав він.

Азаров сказав, що Україна готова зробити все можливе для взаємовигідної співпраці з Росією.

"Одна з найважливіших умов стабілізації (української економіки) - відновлення взаємин з Російською Федерацією", - сказав він.

"Ми будемо робити все, щоб у повному обсязі в повній мірі використовувати можливості співпраці. Йдеться про проекти, про які ви сказали і ми привезли низку відносно нових для РФ проектів", - зазначив прем'єр.

При цьому, Азаров наголосив, що для цього у "нас з'явилися відповідні можливості не на рік, а на роки вперед".

- Азаров попросив Путіна підтвердити, що він не "здавав трубу"

Україна не пов'язує питання газотранспортного консорціуму з цінами на газ, заявив прем'єр Микола Азаров.

Він сказав, що напередодні його візиту в українській пресі з'явилася думка, що він їде до Росії "здавати трубу в обмін на низькі ціни на газ".

Прем'єр України закликав Путіна бути свідком, що він таких пропозицій не робив. На що Путін зазначив: "Але інші пропозиції робив".

Крім того, Азаров запевнив главу уряду РФ в тому, що Україна не буде робити недружні дії по відношенню до російських компаній.

За його словами, в Україні не буде політичного курсу, який буде робити "недружні дії на адресу російських компаній".

- Прем'єри домовились про нову зустріч

Обговорення питань, які залишаються між РФ і Україною, продовжиться на засіданні економічного комітету в квітні. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

Він повідомив, що в ході переговорів з прем'єром України Миколою Азаровим глави урядів домовилися про проведення чергового засідання комітету "у середині квітня - квітні в Москві".

Прем'єри домовилися, що в ході майбутнього засідання будуть обговорені різні проблеми, які існують між двома країнами.

Говорячи про переговори, які пройшли у четвер, Азаров підкреслив, що відбувся "абсолютно відвертий і конструктивний діалог", в ході якого сторони намітили "проблеми, за якими були неясності".

Ці питання, зокрема, будуть обговорюватися на засіданні комітету.

- Азаров пообіцяв розрахуватися за березневі поставки газу

Україна до 7 квітня в повному обсязі розрахується за березневі поставки газу. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він підкреслив, що угоди, затверджені при попередньому керівництві країни, були підписані господарюючими суб'єктами і гарантовані урядом, тому Україна продовжить їх виконання.

- Путін назвав "абсурдними" спроби колишнього українського керівництва відгородитися від Росії

Володимир Путін назвав "абсурдними" спроби колишнього українського керівництва відгородитися від Росії.

"Прямо скажемо, що деякі спроби - абсурдні спроби, я вважаю - відгородитися від Росії, порушити наші торгово-економічні зв'язки, що склалися десятиліттями, розірвати їх", - сказав Путін.

Він підкреслив, що ці дії "мали негативні наслідки".

Говорячи про проблеми у торговельно-економічних зв'язках, Путін зазначив, що "під впливом глобальної кризи двосторонній товарообіг минулого року знизився більш ніж на 40%".

"Наше спільне завдання - швидко виправити ситуацію і повернути двосторонні відносини на траєкторію стійкого зростання", - сказав прем'єр РФ.

Путін з задоволенням відзначив готовність нового українського уряду вирішувати питання, в тому числі пов'язані з перешкодами російському бізнесу в Україні, зазначивши, що в свою чергу Росія у разі аналогічних ситуацій з українськими компаніями має намір вживати заходи.

Путін повідомив, що Азаров запевнив його в тому, що український уряд має намір розібратися в ситуації, і в тому, що "справедливість переможе".

Раніше віце-спікер Держдуми РФ Валерій Язєв заявив, що перша зустріч прем'єр-міністра України Миколи Азарова з російським колегою Володимиром Путіним не принесе документальних домовленостей щодо зниження ціни російського газу, на якому наполягає офіційний Київ.

Президент України Віктор Янукович 23 березня вперше позначив терміни, які він відводить чиновникам на переговори з досягнення нових газових домовленостей з Росією. Він хоче документально зафіксувати зміну ціни російського газу вже в травні в ході першого візиту президента РФ Дмитра Медведєва до Києва.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1069 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ