Вт, 2024-04-23, 15:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 23 » Рада, довго не думаючи, схвалила у цілому бюджет-2012
10:27
Рада, довго не думаючи, схвалила у цілому бюджет-2012
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України в четвер, 22 грудня, ухвалила в другому читанні державний бюджет на 2012 рік. За проголосувало 250 народних депутатів з 357 зареєстрованих в залі парламенту. Не дали жодного голосу депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" і Комуністичної партії України.

За держбюджет-2012 проголосували 190 депутатів фракції Партії регіонів, 10 депутатів фракції "Наша Україна - Народна самооборона", у повному складі фракція Народної партії (20 голосів), 18 депутатів з "Реформи заради майбутнього" і 12 позафракційних депутатів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів заклав в ухвалений 21 грудня проект державного бюджету на 2012 рік зростання ВВП на рівні 3,9%. Номінальний ВВП прогнозується на рівні 1,5 трлн гривень. Також у прогноз закладені показники: індекс споживчих цін - 7,9%, індекс цін виробників - 9,4%; темпи приросту експорту - 6,3%, імпорту – 6,4%. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Документ базується на чинних газових контрактах з Росією, згідно з якими прогнозована середня вартість російського газу в 2012 році становитиме 416 доларів за тисячу кубометрів.

Зазначимо, що проект бюджету був затверджений з такою ціною газу, оскільки уряд не зміг домовиться про нову ціну блакитного палива з "Газпромом". Водночас незрозуміле затягування ухвалення бюджету, адже ще 12 грудня глава російської газової монополії Олексій Міллер повідомив, що "новорічних подарунків не буде", маючи на увазі неможливість змінити чинні газові угоди до Нового року. А вже 14 грудня перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що в держбюджеті закладена ціна імпортного газу на рівні 416 доларів.

У проекті державного бюджету на 2012 рік Кабінет міністрів запланував отримати 2,168 млрд гривень рентної плати за транзит природного газу по ГТС України.

Також у головному фінансовому документі країни на 2012 рік заплановано отримати 164 млн гривень ренти за транзит нафти та нафтопродуктів. На транзиті аміаку в 2012 році уряд хоче заробити 73,807 млн гривень.

Водночас у проекті держбюджету на 2012 рік заплановано отримати 8,737 млрд гривень рентної плати за видобуток нафти і 2,154 млрд гривень ренти за видобуток газу та 3,206 млрд гривень за газового конденсату.

Окрім того, в проекті держбюджету-2012 визначено збір у вигляді цільової надбавки до тарифу на електроенергію та теплову енергію – 2,5 млрд гривень, та цільова надбавка до тарифу на природний газ для споживачів – 2,398 млрд гривень.

Дохідна частина держбюджету становить 331,6 млрд гривень, або 22,1% ВВП, місцевих бюджетів - 92,6 млрд гривень, зведеного бюджету - 424,2 млрд гривень.

Видаткова частина держбюджету становить 268,8 млрд гривень, місцевих бюджетів – 193,2 млрд гривень, зведеного бюджету – 461,7 млрд гривень.

Загальний обсяг державного боргу у 2012 році, обрахований у національній валюті, становитиме 27,6% ВВП.

Дефіцит державних фінансів передбачений в обсязі 37,1 млрд гривень, або 2,5% ВВП.

Зазначимо, що комітет Верховної Ради закінчив розгляд проекту державного бюджету на 2012 рік. Комітет вирішив повністю схвалити і рекомендувати Раді прийняти в цілому внесений Кабміном документ, повідомив член комітету, народний депутат Кирило Куликов, пише "ZN.UA".

"Бюджет майже особливо і не обговорювався постатейно, все що дали, те і схвалили. Істотних правок не вносилося жодних", - повідомив він.

Депутат також звернув увагу, що в бюджеті-2012 Кабмін "воскрешає" норму законопроекту №9127, яким фактично припиняються виплати пільг "чорнобильцям" і "афганцям".

"Найстрашніше - це те, що записано в перехідних положеннях. Так що закон (№9127) живий і діє", - сказав він.

Слід зазначити, раніше ліквідатори аварії на ЧАЕС вимагали від уряду припинити політику урізання соціальних виплат і забезпечити виплати за рішеннями судів про призначення пенсій, а також погасити заборгованість з них. Погоджувалися з мітингувальниками і представники опозиції та комуністів, називаючи бюджет антисоціальним.

За словами ж представників влади, погіршення соцвиплат наступного року не буде. Це ж підтвердило Міністерство фінансів, повідомивши при цьому про підвищення удвічі пенсій "чорнобильцям".

Проте Кабінет міністрів залишив за собою право визначати розміри соціальних виплат, виходячи з фінансових можливостей державного бюджету, а також бюджету Пенсійного фонду. Зокрема, це стосується виплат "чорнобильців", дітей війни, звільнених військовослужбовців, ветеранів війни і т. д. Тобто пільговики отримуватимуть свої підвищені пенсії лише у разі наявності грошей у скарбниці, що уявляється малоймовірним. Раніше прем'єр Микола Азаров вже говорив про те, що через виплати підвищених пенсій пільговим категоріям громадян, в Пенсійному фонді не вистачає грошей на виплати звичайним пенсіонерам.

Народні депутати України відмовилися від низки пільг

Згідно із законом про державний бюджет на 2012 рік, який Верховна Рада ухвалила в четвер, депутати позбулися ряду пільг.

Перед голосуванням голова Верховної Ради Володимир Литвин "з голосу" вніс поправку до тексту документа, що скасовує низку пільг народним депутатам.

Зокрема, зупиняється дія статті, що стосується виплати колишнім народним депутатам матеріальної допомоги в розмірі зарплати працюючого депутата на період його працевлаштування і 50% зарплати в разі неможливості влаштуватися на роботу, виплати матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі 2-місячних зарплат, виплати грошової допомоги в розмірі 12 місячних відпускних окладів працюючого депутата у разі виходу на пенсію.

Депутати також скасували норму, яка дає право безкоштовного проїзду раз на рік у залізничному, водному, повітряному або автомобільному транспорті депутатам-пенсіонерам, а також забезпечення транспортом депутатів-пенсіонерів для поїздок на лікування.

Депутати також скасували своє право на отримання одноразової грошової допомоги у триразовому розмірі місячної зарплати у разі дострокового припинення повноважень парламенту, а також на безкоштовний проїзд і провезення багажу до місця проживання народного депутата і його сім'ї. Вони відмовилися від права на безкоштовну парковку і провезення ручної поклажі.

Крім того, депутати відмовилися від виплати компенсації в розмірі трьох зарплат помічнику-консультанту у разі дострокового припинення повноважень депутата.

Парламент згідно з цим самим бюджетом скасував низку пільг та виплат народним депутатам.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: бюджет на 2012 рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ