Чт, 2024-04-25, 19:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 4 » Рада поспішає на канікули: пенсійну реформу ухвалять понаднормово
15:56
Рада поспішає на канікули: пенсійну реформу ухвалять понаднормово
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України в четвер розгляне в другому читанні законопроект про пенсійну реформу. "На останньому пленарному тижні заплановано розгляд більше 136 питань", - сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради керівників комітетів і фракцій парламенту в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спікер наголосив, що парламент чекає "напружена робота". На його думку, очевидно, що на кожному вранішньому засіданні пленарного тижня народні депутати України ухвалюватимуть рішення, щоб вечірнє засідання парламенту продовжувалося до завершення розгляду питань, визначених планом на кожен день. "У нас іншого виходу немає, інакше ми змушені будемо йти на додаткові засідання", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що в п'ятницю, у традиційний день години запитань до уряду, ця година, очевидно, проводитися не буде через економію часу. За словами Литвина, очікується, що в п'ятницю Верховна Рада урочисто закриє VIII сесію.

Спікер не виключає можливості продовження пленарних засідань парламенту, якщо цього тижня депутати не встигнуть розглянути всі законопроекти.

"Верховна Рада України має закінчити засідання в пленарному режимі у п'ятницю в 13.00. Якщо ми розглянемо усі питання, тоді ми закриємо роботу Верховної Ради України, я маю на увазі, роботу пленарних засідань. Наступного тижня буде робота в комітетах і фракціях. Якщо ні - тоді ні, і тоді очевидно виникне питання про уточнення в роботі в пленарному режимі, таким чином, зміні календарного плану", - сказав спікер на прес-конференції в понеділок.

При цьому Литвин зазначив, що "це служитиме стимулом Верховної Ради" для роботи в оперативному режимі.

Ще до початку погоджувальної ради будівлю, де вона проходить, пікетували зо два десятки людей, які називають себе представниками "лівих профспілок". Пікетувальники виступають проти пенсійної реформи і внесення до порядку денного пленарного тижня відповідного законопроекту.

Учасники акції роздавали перехожим листівки. "Час піднятися і нам, досить бурчати на кухнях і в транспорті, покажемо владі, що вона не має права втручатися в наше життя!" - йдеться у них. У листівках наводяться приклади Греції, Великої Британії, де люди активно виступили проти подібних реформ.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що сподівається на ухвалення Верховною Радою законопроекту про пенсійну реформу в цілому на цьому тижні.

У Раді пропонують тисячу поправок або "перезавантаження" пенсійної реформи

Комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів підготував більше тисячі поправок до пенсійної реформи.

Про це заявив на погоджувальній раді парламенту в понеділок голова цього комітету Валерій Сушкевич, повідомляє "Українська правда". Він охарактеризував законопроект про пенсійну реформу як "досить сумний і дуже проблемний". "Нами було напрацьовано 1096 поправок, там є питання щодо голосування по кожній поправці (окремо)", - заявив глава комітету.

Сушкевич додав, що у п'ятницю пізно ввечері представники комітету зустрічалися з віце-прем'єром Сергієм Тігіпко щодо обговорення найбільш критичних моментів закону і "до обіду понеділка уряд обіцяв дати відповідь".

Водночас партія "Наша Україна" закликає Верховну Раду не голосувати за урядовий проект пенсійної реформи і пропонує розробити інший варіант законопроекту, передає УНІАН.

У заяві партії наголошується, що партія категорично протестує проти спроб влади протягнути під виглядом пенсійної реформи "хаотичне нагромадження заходів, які не вирішують жодної з невідкладних проблем пенсійної системи". Тому партія пропонує "перезавантажити пенсійну реформу".

У "Нашій Україні" зазначають, що "хай не вводить в оману громадськість і кількість поправок, які нібито було оброблено в процесі підготовки законопроекту до другого читання".

"Усі ці поправки не змінюють його суті. В умовах, коли все більше проступають ознаки макроекономічної дестабілізації і погіршення соціально-економічного становища громадян України, запропонована владою реформа матиме як результат тільки істотне зниження пенсійних стандартів. Отож уся так звана реформа зведеться лише до того, що найбільш бідних і незахищених громадян у нашій державі знову виштовхнуть за грань виживання", - наголошується в заяві.

У зв'язку з цим "Наша Україна" закликає Верховну Раду проголосувати проти остаточного ухвалення законопроекту №7455 "Про заходи із законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" і наново почати роботу над пенсійною реформою.

Янукович просить парламент розглянути закони про держслужбу, техогляд і суди

Янукович просить парламент розглянути на останньому пленарному тижні законопроекти "Про державну службу", "Про національні комісії з державної служби", "Про національні комісії з державного регулювання природних монополій", "Про судовий збір" і "Про скасування техогляду".

На засіданні погоджувальної ради в понеділок постійний представник президента в парламенті, народний депутат (фракція Партії регіонів) Юрій Мірошниченко підкреслив, що президент зазначає, що на нинішньому пленарному тижні є низка важливих законопроектів, які необхідно розглянути. Серед них законопроект "Про державну службу", який було ухвалено парламентом раніше у першому читанні. "Справді, це важливий закон, який на контролі у президента", - підкреслив Мірошниченко.

Депутат додав, що даний законопроект необхідно допрацювати, і міністр юстиції Олександр Лавринович особисто готовий взяти участь в такій роботі з тим, щоб законопроект було винесено на розгляд у сесійний зал в другому читанні.

За словами Мірошниченка, ще одним важливим законопроектом, на ухваленні якого наполягає президент, є законопроект "Про національні комісії з державного регулювання природних монополій", який також готується до ухвалення у другому читанні. "Також надзвичайно серйозний закон - і з боку міністра юстиції, і з боку Адміністрації президента готові надавати допомогу при підготовці його до другого читання", - сказав депутат.

Крім того, за словами Мірошниченка, важливими для ухвалення є і законопроекти, внесені на порядок денний засідання парламенту на нинішньому тижні, проте, за його словами, депутати на засіданні погоджувальної ради могли б розглянути пропозицію про прискорення розгляду цих законопроектів, а саме: законопроекту "Про судовий збір" і "Про скасування технічного огляду автотранспортних засобів".

Мірошниченко також наголосив, що президент пропонує парламенту внести до порядку денного і розглянути законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, що стосуються зменшення кількості перевірок підприємств.

Законопроект про пенсійну реформу ще не отримав схвалення від юристів ВР, каже Литвин

Прийнятий у першому читанні законопроект про пенсійну реформу має пройти підготовку в головному юридичному управлінні Верховної Ради для винесення його на розгляд до сесійної зали в четвер.

"Проект закону про пенсійну реформу розглядатиметься тоді, коли він буде готовий", - сказав голова Верховної Ради Литвин на прес-конференції в понеділок. Спікер зазначив, що до законопроекту було подано 600 поправок, потім їх кількість збільшилася до 900, проте наразі їх близько 1100.

"Я попросив, аби профільний комітет передав сьогодні відповідні розробки до головного юридичного управління (Верховної Ради – ред.). Головне юридичне управління має його опрацювати, підготувавши до розгляду в сесійній залі", - сказав голова Верховної Ради.

За словами Литвина, стартовий час розгляду на пленарному засіданні цього законопроекту - в четвер, 7 липня, на вечірньому засіданні з 16:00.

Спікер нагадав, що пропонує на кожному пленарному засіданні порушувати питання про продовження вечірнього засідання до завершення розгляду всіх законопроектів, внесених до порядку денного кожного дня.

На запитання, як парламент зможе розглянути понад тисячу поправок до законопроекту, якщо розглядати його пропонується на вечірньому засіданні, яке триває з 16:00 до 18:00, чи може бути змінена процедура внесення поправок до цього законопроекту, Литвин наголосив, що "в режимі другого читання немає скороченої процедури".

Спікер пояснив, що якщо до законопроекту подано поправку, і на її розгляді наполягає автор, то парламент має розглянути цю поправку й визначитися щодо неї голосуванням.

"У нас було й по 3 тисячі поправок (до законопроектів – ред.)", - нагадав Литвин.

"Тому працюватимемо стільки, скільки потрібно: у п'ятницю – значить, у п'ятницю, в суботу - значить, у суботу, в неділю - значить, у неділю, в понеділок - значить, у понеділок. Я не бачу тут абсолютно жодних проблем, якщо потрібно ухвалювати відповідальні рішення, то потрібно відповідально розглядати", - наголосив спікер.

Крім того, він вважає, що пропозиція щодо обмеження максимальних пенсій, внесена урядом, має бути збережена до другого читання й підтримана парламентом.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи можна розгляд законопроекту про пенсійну реформу перенести на осінь, Литвин сказав, що не ставить питання в такому ракурсі. При цьому він наголосив, що все залежатиме від якості закону, а також від того, які поправки підтримає парламент. Спікер не виключив, що ситуація може скластися так, що парламент підтримає низку взаємовиключних норм, і "закон роз'їжджатиметься".

"Але ви розумієте, що постійно зволікати з ухваленням рішення, я думаю, це не додасть ні впевненості, ні визначеності", - сказав Литвин, нагадавши, що стимулюють до прийняття пенсійної реформи і відносини України з Міжнародним валютним фондом, а саме - отримання кредитів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 912 | Додав: admin | Теги: понаднормово, пенсійну реформу, Рада поспішає на канікули, ухвалять
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ