Пт, 2024-04-26, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 11 » Рада у вересні насамперед розгляне пенсійну реформу
11:03
Рада у вересні насамперед розгляне пенсійну реформу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада розпочне наступну сесію у вересні з розгляду законопроекту про ринок землі. Про це повідомив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю "5 каналу" в неділю.

- Томенко: нинішній парламент не впливає на ухвалення рішень
- Восени посилиться спротив владі, вважає Томенко
- Литвин не вважає, що роль українського парламенту знівельовано

"Звісно, це закон про ринок землі. Ми ухвалили закон про земельний кадастр, і на часі буде розгляд цього доволі непростого питання", - відповів Литвин на запитання про першочерговий законопроект для наступної сесії.

"Я сподіваюся, що до цього моменту цей проект закону буде не лише широко оприлюднений, а й буде можливість ознайомитись тим, кого цікавить це питання. За великим рахунком, мені видається, що воно повинно цікавити кожну людину", - сказав спікер.

Він повідомив, що на сьогодні до парламенту внесено майже тисячу проектів законів. Із них 90% - це законопроекти, ініційовані депутатами, 10% - президентом, Кабінетом міністрів і Національним банком.

Крім того, Володимир Литвин переконаний, що за ухвалений закон не може бути соромно.

"Якщо закон ухвалено, то за нього не може бути соромно. Це нонсенс - говорити про ухвалений закон і про те, що ти повинен за нього червоніти. Проблема не в законі. Закони у нас усі правильні чи практично всі правильні. Питання в тому, як вони виконуються, яку вони дають практичну віддачу, наскільки в суспільстві є домінуючим дотримання цих законів", - зазначив Литвин.

Щодо закону про пенсійну реформу Литвин сподівається, що він запрацює і дасть позитивні результати для країни.

"Скажу про найбільш гарячий закон - це закон про пенсійну реформу. Тут можна по-різному ставитися до цього законодавчого акту, але зрозуміло, що він не є повністю рівноцінним, що є певні моменти, які можуть знайти підтримку в тих або інших верствах наших громадян. Я сподіваюся, що цей закон, загалом, дасть свої результати, пройшовши певний етап несприйняття, недовіри, а головне, щоб він запрацював", - наголосив Литвин.

Томенко: нинішній парламент не впливає на ухвалення рішень

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що нині парламент практично не впливає на ухвалення рішень владою. Про це Томенко заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"На сьогодні склалася така ситуація, що парламент не може конкурувати при всій пафосній назві з президентом, Адміністрацією президента, Кабінетом міністрів. Хіба що з Радою національної безпеки та оборони, яка невідомо чим займається", - додав він.

За словами Томенка, сьогодні є" механічна голосуюча більшість", яка незалежно від змісту законопроекту, якщо він надходить від президента чи уряду, в короткі терміни його ухвалює. "Місія парламенту, зокрема більшості, полягає в тому, аби кнопки натискувати, а не вести серйозні дискусії", - сказав заступник голови ВР.

Стосовно підсумків 8-ї сесії парламенту Томенко зауважив, що якщо говорити з погляду кількісних показників, то це одна за найкращих сесій, яка, за якісними показниками, негативна. "Сьогодні парламент - це консультативно-дорадчий орган при уряді та Адміністрації президента", - додав він.

Восени посилиться спротив владі, вважає Томенко

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко прогнозує, що восени значно збільшиться рівень невдоволеності суспільства діяльністю нинішньої влади.

"Я прогнозую, що восени ступінь суспільного несприйняття того, що відбувається в країні, буде на порядок більший. Я прогнозую підвищення температури суспільного спротиву", - сказав він.

За словами Томенка, суспільство почне активніше виступати проти рішень, які ухвалює влада. "Достатньо високий ступінь конфліктності саме восени", - додав він. Томенко припустив, що президент буде змушений відправити у відставку уряд, щоб заспокоїти ситуацію.

Віце-спікер зауважив, що причиною масових виступів населення стануть наслідки вже ухвалених так званих реформ, а також нові рішення влади. Зокрема, додав він, восени ймовірно відбудеться нове зростання цін, невизначеність з ціною на газ та ріст тарифів на ЖКП. "Погіршення соціально-економічної ситуації буде головним чинником. Не політичні обставини чи тотальна корупція, а саме соціально-економічні фактори", - додав Томенко.

Микола Томенко також не відкидає, що через зростання соціального напруження може виникнути питання про проведення дочасних виборів парламенту, а, можливо, і глави держави.

"Можливо постане питання дострокових парламентських виборів, я не виключаю, може постане питання і дострокових президентських виборів. Усе буде залежати від ступеню несприйняття суспільством тих останніх антинародних реформ", - сказав він.

За словами віце-спікера, представники опозиції, які наполягали на проведення виборів до ВР за чинною Конституцією восени 2011 року, мали слушність у своїх прогнозах. "Парламент в такому форматі вичерпав себе. Аби вибори були навесні 2012-го, бо осінь 2011-го - фізично неможливо, за відкритими партійними списками, це був би вихід з ситуації", - сказав він. Томенко наголосив, що гасло не тільки "відставки уряду, а й дочасних парламентських виборів буде одним з актуальних гасел осені".

При цьому, додав заступник голови ВР, такі вибори матимуть сенс лише якщо не буде змінено виборчу систему. "Досвід показує, що українець - специфічна людина і буде діяти дуже просто, якщо буде змішана система. За список він буде голосувати серцем, а за округ - шлунком", - наголосив Томенко.

Литвин не вважає, що роль українського парламенту знівельовано

Володимир Литвин прокоментував заяву свого заступника Миколи Томенка про те, що Верховна Рада ухвалює усі законопроекти, подані президентом і Кабінетом міністрів, що може свідчити про нівеляцію ролі парламенту.

"Така оцінка має право на існування, але тоді треба сказати, що є нівеляцією, а що ні", - підкреслив Литвин.

"Якщо в такій площині розглядати питання про те, що нівелюється роль Верховної Ради, тому що розглядаються ті закони, які пропонує президент або Кабмін, то треба було б продемонструвати, що коли надходять відповідні законодавчі ініціативи від глави держави або Кабінету міністрів, то Верховна Рада в особі голови ВР бере їх і викидає в смітник, витирає руки і говорить: "Ось бачите, які ми принципові, яку ми демонструємо позицію", - сказав спікер.

"Я виходжу з того, що має бути розуміння загальної відповідальності, спільна робота. Тоді не буде ніякої нівеляції", - підкреслив Литвин.

Раніше Володимир Литвин заявляв, що не має наміру балотуватися в президенти країни. "Спікер українського парламенту, за нинішньої ситуації в українському парламенті, ніколи не буде обраний президентом України. Я переконаний, що це абсолютно точно, і до ворожки ходити не потрібно", - зазначив він.

А у травні Микола Томенко казав, що у політикумі знову поновилися розмови про можливість перенесення виборів до Верховної Ради на більш пізній термін. Він нагадав, що вибори до парламенту відбудуться у жовтні 2012 року, то ж новий закон про вибори народних депутатів має бути ухвалений не пізніше жовтня цього року. Водночас, за словами віце-спікера, "останнім часом у політикумі знову поновилися розмови про можливість перенесення парламентських виборів на більш пізній термін".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 920 | Додав: admin | Теги: рада, пенсійна реформа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ