Ср, 2024-04-24, 21:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 30 » Рада вийшла з канікул - ухвалювати "вибухові" законопроекти
11:47
Рада вийшла з канікул - ухвалювати "вибухові" законопроекти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

    Голова Верховної Ради Володимир Литвин у понеділок відкрив позачергову сесію парламенту. У залі зареєструвалося 411 народних депутатів.

На порядку денному сесії - законопроект про внесення змін до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"; законопроект про внесення змін до закону "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України (щодо механізму повернення заощаджень) ; а також розгляд питання про виконання заходів соціального захисту населення у зв'язку з формування тарифів на житлово-комунальні послуги.

У даний час депутати обговорюють три законопроекти зі змінами до закону про місцеві вибори, внесені відповідно народними депутатами України Левом Бірюком (фракція БЮТ), Арсенієм Яценюком (фракція НУ-НС), Олександром Єфремовим (фракція Партії регіонів).

Доповідачами по законопроектах є їх ініціатори, співдоповідачем - голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, народний депутат України (фракція НУ-НС) Олександр Омельченко.

Вже 7 вересня почнеться сьома сесія ВР. Парламент працюватиме до старого Нового року (13 січня 2011 року). З літа в комітетах Верховної Ради перебуває 1983 законодавчі ініціативи, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Щоб усе це прийняти, нам потрібно буде не піднімати голови, - вважає депутат Андрій Павловський. - Але Верховна Рада вже давно не працює на повну силу. За останні три роки ніколи не встигали розглянути всі законопроекти - в найкращому разі половину".

"Ця сесія буде такою ж, як попередня, - каже депутат Юрій Кармазін. - Законопроектів багато, з них кілька таких, що поставлять парламент на диби. Опозиція блокуватиме трибуни, а коаліція - обурюватиметься".

У свою чергу директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко вважає, що осіння сесія проходитиме складніше, ніж весняна.

"Ця сесія буде тихою, але в цьому, на перший погляд, спокої буде розвиватися дуже велика інтрига, - зазначає Фесенко. - Особливо гаряче у парламенті стане, якщо Конституційний суд скасує конституційну реформу 2004 року, яка забрала у президента повноваження і віддала їх парламенту та уряду".

"На порядку денному багато питань, які викличуть суперечності в самій коаліції. В першу чергу це проекти законів, які вимагає прийняти Міжнародний валютний фонд. Зокрема, підвищення пенсійного віку. Комуністи будуть проти. Хоча їхні голоси можна заповнити за допомогою "тушок" з БЮТ і НУ-НС", - говорить він.

На цій сесії депутати розглянуть перший в історії країни Податковий кодекс (зменшення для "спрощенців" рівня граничного доходу з 500 тис грн до 300 тис; податкові канікули до 2016 року новим підприємствам з інвестиціями від 5 млн грн), законопроект про референдум, який дозволяє змінювати Конституцію, розглянуть Бюджет-2011 (МВФ вимагає скорочення дефіциту, але його можна досягти, тільки зменшивши соціальні виплати), конституційну реформу (зміна форми правління з парламентсько-президентської республіки на президентсько-парламентську; президент отримує право призначати і звільняти уряд, термін повноважень президента збільшується з 5 до 7 років), а також питання про підвищення пенсійного віку.

При цьому заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов запевняє, що підвищення пенсійного віку не буде. "Я гарантую, що ніякого законопроекту про пенсійний вік не буде. Президент ясно сказав, що реформи не будуть прийматися за рахунок людей", - заявив він.

Крім цього, народним обранцям до Нового року потрібно вирішити кадрові питання уряду. Досі порожнє крісло міністра з питань надзвичайних ситуацій. Крім того, раніше ЗМІ стверджували, що восени відбудеться низка кадрових перестановок. "Посадове перетрушування буде обов'язково", - стверджує Фесенко.

При цьому опозиція вже практично змирилася зі своєю роллю спостерігача, вважають політологи. Мітингувати в парламенті вони не можуть - тільки на вулиці. Але й це неефективно.

"У нас немає голосів для війни, - говорить Кармазін. - Але ми будемо викривати недемократичні і корупційні кроки коаліції. Однак всі її законопроекти будуть прийняті - це безумовно: і Податковий кодекс, який створює драконівські умови для роботи малого бізнесу; і бюджет, де буде закладено величезний дефіцит; і законопроект про податкову інспекцію, яку хочуть зробити інквізицією, наділяючи безмежними правами; і законопроект про вибори, який примушує мерів міст ставати членами Партії регіонів".

Раніше Микола Томенко заявив, що опозиція активно братиме участь у позачерговому засіданні ВР і наполягатиме на проведенні виборів у всіх регіонах.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ