Ср, 2024-04-24, 05:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 7 » Рада внесла 367 поправок до Податкового кодексу. Основні зміни
15:29
Рада внесла 367 поправок до Податкового кодексу. Основні зміни
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 7 липня, Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення деяких норм Податкового кодексу України)", передає "Інтерфакс-Україна".

Як передає інформаційне управління парламенту, законодавчим актом регулюються проблемні питання, що виникли при застосуванні положень нового кодексу.

Зокрема, наголошується в повідомленні ВР, визначено, що порядок видачі податкового поручительства визначається центральним органом державної податкової служби за погодженням з НБУ, а порядок його реєстрації - центральним органом державної податкової служби.

Згідно з документом, податковим періодом може бути календарний рік, календарне півріччя, календарний квартал, календарний місяць та календарний день.

Порядок контролю митними органами за сплатою платниками ПДВ акцизного та екологічного податків встановлюється спільним рішенням центрального органу державної податкової служби та спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи.

Також у повідомленні парламенту йдеться, що кодекс доповнено положенням, яке передбачає, що з платниками податків, які подають звітність в електронній формі, листування з органами державної податкової служби може здійснюватися засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону про електронний документообіг і електронний цифровий підпис.

Так, за запитом платника податків, що отримав документ в електронній формі, орган державної податкової служби надає такому платнику податку відповідний документ у паперовій формі протягом трьох робочих днів з дня надходження відповідної вимоги (у письмовій або електронній формі).

При цьому достатнім підтвердженням автентичності документа податкової звітності, відповідно до закону, є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі в паперовій формі або наявність електронного цифрового підпису платника податків.

Крім того, центральний орган контролюючого органу проводить періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, та затверджує наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню.

Також законом встановлено, що посадові особи органу державної податкової служби мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки, фактичної перевірки за наявності підстав для їхнього проведення, визначених цим Кодексом, і при пред'явленні або направленні у випадках, визначених цим Кодексом, наступних документів:

- направлення на проведення такої перевірки, в якому зазначаються дата видачі, найменування органу державної податкової служби, реквізити наказу про проведення відповідної перевірки, найменування та реквізити суб'єкта (об'єкта), перевірка якого проводиться (прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - платника податків, який перевіряється), мета, вид (планова або позапланова), підстави, дата початку та тривалість перевірки, посада і прізвище посадової (службової) особи, яка буде проводити перевірку. Направлення на перевірку у такому разі дійсне за наявності підпису керівника органу державної - податкової служби або його заступника, що скріплений печаткою органу державної податкової служби;

- копії наказу про проведення перевірки;

- службового посвідчення осіб, зазначених у направленні на проведення перевірки.

Непред'явлення або ненадсилання у випадках, визначених цим Кодексом платнику податків (його посадовим (службовим) особам або особам, які фактично проводять розрахункові операції) цих документів або пред'явлення зазначених документів, оформлених з порушенням вимог, встановлених цим пунктом, є підставою для недопущення посадових (службових) осіб органу державної податкової служби до проведення документальної виїзної або фактичної перевірки.

Як відомо, 1 квітня набув чинності в повному обсязі новий Податковий кодекс. Головними змінами стали зменшення податку на прибуток для великих підприємств, запровадження податкових канікул для новостворених компаній, і поява цілої низки проблем у "спрощенців".

У червні Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва)" №8521. За перше читання законопроекту проголосували 16 червня 258 народних депутатів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 932 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ