Пт, 2024-04-19, 11:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 23 » Рекордну суму за розлучення Березовський виплатить дружині
20:30
Рекордну суму за розлучення Березовський виплатить дружині
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Високий суд Великобританії в п'ятницю, 22 липня, ухвалив умови розлучення російського мільйонера Бориса Березовського. Як повідомляє "Lenta.Ru" з посиланням на газету The Independent, сума, яку отримає його колишня дружина Галина Бешарова, є рекордною для подібного роду угод в історії британського судочинства.

Видання не називає точної суми, проте стверджує, що мова йде про сотні мільйонів фунтів стерлінгів.

Угода була підписана за взаємною згодою. 64-річний Березовський не оспорював необхідну суму, визнавши, що повівся з дружиною несправедливо і вона заслуговує на компенсацію.

The Daily Telegraph пише, що розмір відступних, які отримає 52-річна Бешарова, складе, імовірно, від 165 до 220 мільйонів фунтів (близько 270-360 мільйонів доларів).

Напередодні в лондонському Високому суді завершився шлюборозлучний процес Березовського з колишньою дружиною. Врегулювання фінансової сторони розірвання шлюбу зайняло рівно рік, при цьому точні деталі угоди обнародувані не були, було лише вказано, що сторони дійшли до спільного компромісу.

За даними Daily Telegraph, відступні для Бешарової включають наявні кошти, акціонерний капітал, а також пентхаус в престижному багатоповерховому будинку в Лондоні, недалеко від Кенсінгтонського палацу і однойменних садів.

Після слухань сам Березовський, стан якого, за даними впливового рейтингу Sunday Times Rich List 2011, оцінюється в 550 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 900 мільйонів доларів), заявив, що задоволений вирішенням суду і роботою британського правосуддя в цілому.

"Я завжди вірив в британську юстицію, і даний випадок це лише підтвердив", - цитує його слова Daily Telegraph. Ні сам олігарх, ні його екс-дружина на десятихвилинному засіданні суду в п'ятницю не були присутні, і з журналістами після засідання спілкувалися їх адвокати.

Рік тому Бешарова подала документи на розлучення. При цьому в липні 2010 року на першому засіданні судді Кушинг з відділу сімейних справ вистачило 48 секунд, щоб задовольнити прохання про розірвання шлюбу.

Згідно документам справи, причиною позову 52-річної Бешарової було названо "нерозсудливу поведінку" її 64-річного чоловіка. Березовський не оспорював позов і погодився сплатити всі судові витрати.

Березовський і його друга дружина Бешарова перебували у шлюбі з 1991 року. Подружжя, проте, прожило разом всього декілька років, і з середини 1990-х років Березовський жив вже з іншою жінкою - Оленою Горбуновою, що також народила йому двох дітей.

Шлюб з Галиною Бешарової - другий для бізнесмена, від якого у нього двоє дітей - 21-річний син Артем і 18-річна дочка Анастасія. Від першої дружини Ніни у нього також двоє дітей.

Березовський і Бешарова познайомилися в Москві в 1981 році, а одружилися на початку 1990-х років. Велику частину часу вони прожили окремо, і зараз підприємець проживає в графстві Саррей, тоді як Бешарова з дітьми - в пентхаусі в лондонському районі Кенсінгтон.

Суддя Елеонор Кінг також була задоволена результатом справи, повідомивши, що полюбовне рішення питання піде на користь і самим сторонам, і дітям. "Абсолютно неважливо, про яку суму йде мова - про тисячі фунтів або сотні мільйонів. Я з упевненістю виношу свою ухвалу по розлученню і поздоровляю сторони", - сказала вона.

І Березовського, і його тепер уже колишню дружину в суді представляли провідні юристи з розлучень. Бешарова найняла адвоката Сандру Девіс з юридичної контори Mishcon de Reya, чиїми клієнтами в різні роки були принцеса Діана, футболіст Тьєррі Анрі і екс-дружина Міка Джаггера, модель Джеррі Холл. Березовського ж представляв також один з ведучих британських судових експертів по питаннях розлучення Мартін Пойнтер.

Березовський переїхав з Росії до Великобританії в 2000 році. У 2003 році британський суд відмовився видати бізнесмена за запитом Генпрокуратури РФ. Паралельно він отримав статус біженця у Великобританії.

На батьківщині Березовський визнаний винним з низки звинувачень в шахрайстві, розкраданні і відмиванні грошових коштів компаній "АВТОВАЗ", "ЛОГОВАЗ" і "Аерофлот". Відносно нього набули чинності два заочні вироки російських судів на 13 і шість років в'язниці відповідно, повідомляє РИА "Новости".

The Daily Telegraph відзначає, що попередній рекорд у розмірі відступних був поставлений у Великобританії 2006 року: тоді дружина страхового брокера і мільйонера Джона Чармана отримала при розлученні 48 мільйонів фунтів.

Також в 2006 році британські газети повідомляли, що колишня дружина російського мільйонера Романа Абрамовича Ірина отримає при розлученні половину багатства чоловіка - близько 5,5 мільярдів фунтів (більше 10 мільярдів доларів). Пізніше ця інформація була спростована: газети писали, що Ірина Абрамович отримала не більше 300 мільйонів доларів.

Як повідомлялося раніше, подруга екс-дружини Березовського Галини - Cаша Нерозіна припустила, що він до цих пір закоханий в колишню дружину.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 932 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ